03 Nisan 2008, Perşembe 13:23:54

SHGM'ye rekor başvuru

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne rekor sayılabilecek sayıda başvuru yapılıyor. Peki, Sivil Havavacılık Genel Müdürlüğü'ne ne için başvuru var? Yeni şirketler mi kuruluyor. İşte ayrıntılar..

"Her İle Bir Heliport" projesi kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılan heliport başvuruları rekor düzeye ulaştı. Proje öncesinde yılda ortalama 5 heliport başvurusu olurken, projenin başlaması ile birlikte son dört aylık dönemde toplam 25 heliport başvurusu yapıldı.

Sivil havacılık sektöründe hava taksi ulaşımı ve helikopter işletmeciliği konusunda yaşanan gelişmeler doğrultusunda harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, doğal afetler ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere her ilde en az bir helikopter iniş kalkış alanı yapılması konusunda Kasım ayında Valiliklere bir yazı göndermişti. Valiliklerin proje hakkında belediyelere ve il özel idarelerine yaptığı bilgilendirmenin ardından SHGM’ye yapılan heliport başvurularında büyük bir artış yaşandı.

Proje kapsamında yapılan 25 heliport başvurusunu değerlendiren SHGM, teknik ve diğer koşulları sağlayan 8 heliport için yapım izni verdi. 7 heliporta yapım izni vermek için ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş bekleyen SHGM, gerekli fiziki şartları taşımayan 10 başvuruyu ise farklı bir yer tespiti yapılması halinde yeniden değerlendirecek.

Bu heliportların yanısıra, Sağlık Bakanlığı’nın Ambulans Helikopter Projesi kapsamında yer tespiti yapılan Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Antalya, Diyarbakır ve Erzurum’daki 7 heliport ile ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Valiliklerin koordinasyonunda il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel teşebbüsler tarafından yapılması planlanan heliportların sayısının ülke geneline yayılacak şekilde artması, doğal afetler ve sağlık hizmetlerindeki ilk yardım çalışmaları açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye genelinde SHGM tarafından işletim izni verilen 45 heliport bulunuyor. Bu sayının proje kapsamında yapım izni verilen heliportların işletim izni alması ile yıl sonuna kadar 60’ın üzerine çıkması bekleniyor.

Heliport yapım izni veya işletme ruhsatı almak için http://shgm.gov.tr/doc3/helbasformu.doc adresli web sayfasında yayımlanan formun doldurularak, istenen bilgi ve belgeler ile birlikte bir üst yazı ile SHGM’ye gönderilmesi gerekiyor.

SHGM'ye rekor başvuru

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000