21 Ağustos 2008, Perşembe 16:56:29

SHGM'nin yeni projesi start aldı

Sivil Havacılılık Genel Müdürlüğü (SHGM), doğal afetlerde kurtarma ve tahliye çalışmalarına destek sağlanması ve günlük hayatta helikopter taşımacılığının aktif olarak kullanılması amacıyla “Her Gökdelene Bir Heliport Projesi” başlattı.
  • SHGM nin altın çocuğu yine iş başında:)Arıduru doğru seçim yapmış.adam çalışıyor üretiyor.tebrikler.
  • SHGM son zamanlarda güzel çalışmalar yapmakta ve kendilerini kutlamak gerek. Ancak, kağıt üstünde görülen gerçeğe yansımalı. Örneğin, bir tescil işlemi veya pilot lisnslandırma çok açık bir şekilde yönetmeliklerde adım adım açıklanıyor fakat uygulanması bazın "yoruma bağlı" kalıyor. Örneğin, motorlu hafif hava araçları pilot lisanslar 24 ay geçerlilik vardır okuyoruz fakat lisanslar 12 ay geçerlilik ile verilmektedir.Ayrıca, SHGM'nin şubeleri bulunmasına rağmen illaki Ankara'ya gidilmesi gerekiyor bir tescil vs işlemi için.Buna bir çözüm bulunsa hem SHGM hem işlemi yaptırmak isteyen için iyi olur. Yine de, SHGM güzel çalışmalara imza atıyor ve daha da güzellerini yapacağına inanıyorum.
  • Tebrikler...
  • SHGM Sn.Ali Arıduru ve çalışanlarını bu anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ederim.

Sivil Havacılılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yüksek binalarda yaşanacak yangın ve benzeri olaylara zamanında müdahale edilebilmesi, doğal afetlerde kurtarma ve tahliye çalışmalarına destek sağlanması ve günlük hayatta helikopter taşımacılığının aktif olarak kullanılması amacıyla “Her Gökdelene Bir Heliport Projesi” başlattı.

SHGM tarafından yapılan açıklamada, özellikle büyük kentlerde yüksek binaların sayılarında yaşanan hızlı artış ve şehir içi ulaşımda büyük kolaylık sağlayan helikopter işletmeciliğinin gelişmesinin Ulaştırma Bakanlığı’nı harekete geçirdiği belirtilerek, gökdelenlerde meydana gelebilecek yangın ve benzeri olaylara zamanında müdahale edilmesinin yanısıra diğer doğal afetlerde de kurtarma ekiplerine büyük katkı sağlaması amacıyla “her gökdelene bir helikopter” iniş-kalkış alanı yapılmasına yönelik bir çalışma başlattığı bildirildi.

BELEDİYELERE PROJE İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

“İmar planlarının hazırlanmasından ve yapı ruhsatlarının verilmesinden sorumlu olan belediye başkanlıklarına İçişleri Bakanlığı aracılığı ile bir yazı gönderilerek proje hakkında bilgi verildi. Özellikle yangın gibi durumlarda tahliye için havayolunun kullanılmasının önemine dikkat çekilen yazıda, yüksek binaların çatılarına inşa edilecek helikopter iniş kalkış alanlarının aynı zamanda diğer doğal afetlerlerde kurtarma çalışmalarına büyük destek sağlayacağı belirtildi. Bina projeleri hazırlanırken planlanmayan, sonradan ilave edilmek istenen helikopter iniş kalkış alanlarının ileride statik problemlere yol açabileceği ve bu nedenle yapım aşamasında iken heliport inşasının değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.”

Proje ile itfaiye teşkilatlarının fiziksel müdahalesini zorlaştıran koşullardan kaynaklan risklerin en aza indirilmesi hedeflendiği kaydedilen açıklamada, diğer bir hedefin helikopter taşımacılığını desteklemek olduğu vurgulandı.

SHGM'nin yeni projesi start aldı

Yorumlar

ahl-ops ~ 16 yıl önce
SHGM nin altın çocuğu yine iş başında:)Arıduru doğru seçim yapmış.adam çalışıyor üretiyor.tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
SHGM son zamanlarda güzel çalışmalar yapmakta ve kendilerini kutlamak gerek. Ancak, kağıt üstünde görülen gerçeğe yansımalı. Örneğin, bir tescil işlemi veya pilot lisnslandırma çok açık bir şekilde yönetmeliklerde adım adım açıklanıyor fakat uygulanması bazın "yoruma bağlı" kalıyor. Örneğin, motorlu hafif hava araçları pilot lisanslar 24 ay geçerlilik vardır okuyoruz fakat lisanslar 12 ay geçerlilik ile verilmektedir.Ayrıca, SHGM'nin şubeleri bulunmasına rağmen illaki Ankara'ya gidilmesi gerekiyor bir tescil vs işlemi için.Buna bir çözüm bulunsa hem SHGM hem işlemi yaptırmak isteyen için iyi olur. Yine de, SHGM güzel çalışmalara imza atıyor ve daha da güzellerini yapacağına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IMAX ~ 16 yıl önce
Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airliner55 ~ 16 yıl önce
SHGM Sn.Ali Arıduru ve çalışanlarını bu anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000