17 Şubat 2009, Salı 11:15:41

SHGM'den yeni eğitim

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO'nun Emniyet Yönetim Sistemi'nin; havaalanları, hava seyrüsefer, hava aracı operasyon ve bakımı konusunda faaliyet gösteren tüm işletmelerde kurulması amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde SMS eğitimi düzenlendi

ICAO'nun Annex 6 bölümünde yapılan revizyon ile üye bütün ülkelerde zorunlu hale getirdiği Emniyet Yönetim Sistemi(SMS)'nin ülkemizde de uygulamaya konulması amacıyla Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) tarafından düzenlenen temel eğitimi, 9-11 Şubat 2009 tarihleri arasında,  ileri düzeyde olanı ise 12 Şubat 2009 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
 
SHGM Uçuş Standartları Daire Başkanlığı personelinin aldığı bu eğitimin ardından, Havaalanlarında Emniyet Yönetim Sistemi ile ilgili olarak Annex 14 kapsamında Havaalanları Daire Başkanlığı personeline yönelik  de bir eğitim düzenlendi. 16 Şubat 2009 tarihinde başlayan eğitimin, bu hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
 
Söz konusu eğitimlerin, havacılık sektöründeki ilgili birimlerde SMS sisteminin oluşturulması çalışmalarına yön vermesi ve bu amaçla hazırlığına başlanan ulusal emniyet planına önemli katkı sağlaması planlanıyor.

SMS eğitimlerinin gerektiği görüldüğü takdirde ilerleyen zamanlarda tekrar düzenlenmesi düşünülmektedir.

SHGM'den yeni eğitim

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000