11 Haziran 2008, Çarşamba 20:59:04

SHGM'den yeni bir anlaşma

Türk ve İspanyol Sivil Havacılık Yetkilileri, her iki ülke arasındaki mevcut seferlerin artırılması konusunda mutabakata vardı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve İspanya Sivil Havacılık Genel Müdürü Manuel Batista PEREZ tarafından bugün Ankara’da imzalanan Mutabakat Zaptı ile, her iki ülkeye gerçekleştirilen haftalık sefer sayısının karşılıklı olarak 20’ye çıkarılmasına karar verildi.

Taraflar ayrıca tarifeli sefer yapılacak noktalara ismi sonradan belirlenecek 3 noktanın eklenmesi, çoklu tayin ile uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği ile ilgili hususları düzenleyen iki maddenin anlaşmaya dahil edilmesi hususunda mutabakat sağladı.

İmzalanan mutabakat zaptına göre, taraflar her iki ülkede birden fazla havayolu şirketini tarifeli sefer düzenlemek için tayin edebilecek, bu havayolu işletmeleri Türkiye ve İspanya’da belirlenen noktalara uçuş gerçekleştirebilecek.

Türk ve İspanyol Sivil Havacılık Yetkilileri ayrıca, yer hizmetleri, uçak bakım, eğitim, mühendislik ve diğer teknik konularda iki ülke arasında yakın işbirliği sağlanması için mutabakata vardı.

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni  dış hat uçuş noktalarının belirlenmesi amacıyla ikili müzakerelerini tüm hızıyla sürdüren  SHGM’nin İspanya ile birlikte bu yıl içinde müzakere yaptığı ülke sayısı 11’e yükseldi.

Bu yıl içinde daha önce Suriye, Sri Lanka, Avusturya, Kırgızistan, Singapur, Bahreyn, Rusya, İran, Özbekistan ve Yeni Zelanda ile havacılık müzakeresinde bulunarak anlaşma imzalanmıştı. Her ay iki ülke ile havacılık müzakerelerinde bulunan SHGM, bu yılın altı aylık dönemde geçen senenin toplam rakamı olan 13 ülkeye ulaşmayı hedefliyor.

SHGM'den yeni bir anlaşma

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000