17 Nisan 2008, Perşembe 10:26:10

SHGM'den yeni bir anlaşma

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla ikili havacılık müzakerelerini sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Bahreyn ile karşılıklı sefer sayılarının arttırılması konusunda mutabakat sağladı.

Bahreyn Sivil Havacılık Otoritesi ile 15 Nisan  2008 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, İstanbul- Bahreyn  arasında tayin edilen havayolları tarafından haftada dört kez gerçekleştirilen sefer sayılarının karşılıklı olarak yedi sefere çıkarılmasına karar verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Bahreyn Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Nemat Ali Abdul RAHEEM  başkanlığında bir araya gelen heyetler, Türkiye ve Bahreyn arasındaki mevcut İkili Hava Ulaştırma Anlaşması’nı revize ederek günün koşullarına göre yeniden düzenledi. İmzalanan Mutabakat Zaptı ile, Havacılık Emniyeti maddesi anlaşmaya dahil edilirken  yer hizmetleri, uçak bakım, eğitim, mühendislik ve diğer teknik konularda iki ülke arasında yakın işbirliği sağlanması için anlaşmaya varıldı.

Bahreyn ile yapılan müzakereler ile birlikte, Türkiye’nin 2008 yılında ikili havacılık müzakerelerinde bulunduğu ülke sayısı 6’ya yükseldi.  SHGM, bu yıl içinde  daha önce Suriye, Sri Lanka, Avusturya, Kırgızistan, Singapur  ile ikili müzakerelerde bulunmuştu.

SHGM'den yeni bir anlaşma

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000