25 Mart 2009, Çarşamba 08:56:47

SHGM'den Vietnam atağı

Türkiye hava ulaştırma anlaşması yaptığı ülkelere bir yenisini daha ekledi.

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Vietnam Sivil Havacılık Genel Müdürü Pham Quy Tieu başkanlığındaki Türkiye-Vietnam sivil havacılık müzakereleri, geçtiğimiz hafta Vietnam’ın başkenti Hanoi’de gerçekleştirildi.

Müzakere sonunda parafe edilen ve çoklu tayine imkan tanıyan İkili Hava Ulaştırma Anlaşmasına göre her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu şirketleri, yolcu ve kargo olmak üzere haftalık toplamda 14 frekans sefer gerçekleştirme hakkına kavuşuyor.

Tarifeli sefer noktaları olarak Türkiye’de Ankara ve İstanbul, Vietnam’da ise Ha Noi ve Ho Chi Minh City tayin edilirken, Ara noktalar Türkiye için Bangkok ve daha sonra belirlenecek 3 nokta, Vietnam tarafı için daha sonra belirlenecek 3 nokta olarak müsadelendirildi. Söz konusu anlaşmada üçüncü bir ülkeden olan havayolu şirketleriyle işbirliği yapılmasına imkan tanıyan kod paylaşım düzenlemesine de yer veriliyor.

Gelinen noktada son imzalanan anlaşmayla beraber Türkiye’nin hava ulaştırma anlaşması yaptığı ülke sayısı 92’ye yükseldi.

SHGM'den Vietnam atağı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000