15 Şubat 2016, Pazartesi 12:10:29

SHGM'den tokat gibi karar

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yunanistan’daki EASA onaylı teknisyen lisansı veren Hellenic Aviation Training Academy (HATA) üzerinden lisans alan teknisyenlerle ilgili genelge yayınladı. Listede ismi yer alan teknisyenler yeniden modül sınavlarına girecek. İşte detaylar…
  • hata lisansları iptal edilsin
  • Bu Teknisyen lisansı modül sınavlarında dönen paraların bir hesabını çıkarıp milletin neden ve nasıl soyulduğunu araştıracak bir devlet yetkilisi bakan mı başbakan mı savcı mı birilerinin ilgisini çekmek için birşeyler yapmak lazım bizlerin soyulmasına göz yuman shgm yetkililerinden sorumlularında ortaya çıkarılması hesap sorulmasının zamanı geldi zannediyorum
  • arkadaşlar benim anlamadığım konu şu "shy 66 hava aracı lisansında işlem yapan" ne anlama geliyor ???easa lisansını shgm lisansına convert edenler mi yoksa shgm den easa lisansıyla yetki alanlar mı ?
  • Çok emek vererek 2,5 sene çalışarak lisansımı aldım. Ne sınavmatik takılı kaldı benim girdiğimde ne easa'dan aldım lisansımı. O zamanlarda yavuz abi kendince emek verip bişeyler yapmaya çalıştı ( eğer para kazandıysa bu olaylarda onun ayıbı bu ). Şimdiye kadar olan oldu herkes birilerini suçluyor alaylı,torpilli,okullu,liseli,üniversiteli. Teknisyeni teknisyenden başka **** yok. Lütfen bundan sonra mesleğimizi daha saygın hale getirebiliriz diye uğraşalım. Bırakalım kavgayı birlik olalım. Bazı arkadaşlarımız yurt dışında bizleri temsil inşallah sayıları artar ve bütün arkadaşlarımızın önünü açarlar. Bugün THY kiralık teknisyen ve pilot çalışıyor. Yazık değil mi o kadar dostumuz ve arkadaşımız iş bulamazken bunların çalıştırılması. Uted ve Talta ne iş yapıyorsunuz allah rızası için. Somut ve ihtiyaçları karşılayan adımlar atmanız lazım artık. 7-8 sene oldu hala bu işi çözemediniz. Bu yazdığımız yorumları okuyan herkes bize gülüyor arkadaşlar. Lütfen kendimizi gülünç duruma sokmayalım.
  • Sn. TALTA Yöneticisi! iyice batırdınız..sıvattınız...
  • Bu olayın tek sorumlusu yunanlıları Türkiyede ortak kurduğu şirkete eğitim için çağıran Taltanın başkanı Yavuz Güver in ta kendisidir, bunca insanın alın terini utanmadan alan sonrada hiçbirşey olmamış gibi ortalıkta dolanan bu şahsiyet bir an önce atılmalıdır şirketten.
  • Bilal Eksi bey en dogrusunu yapti Turk havaciliginda kaliteyi yukseltecek.yaptirdigi denetimler sayesinde sirketler kendine ceki duzen vermeye basladi.onceden boyle denetimler olmazdi.Diger easa lisansi veren kurumlari da denetime tabi tutsun.herseyin bir bedeli var. Okudugu dokumani anlamayan ezbere is yapan binlercesi var.En azindan bunlarin onune gecilmis olur.Kalite yukselsin biraz
  • Sebebi; Shgm'nin Thy'de Mng'de yapılan lisans sınavlarının akıbeti ortada.Lisans alanların büyük bölümü depo,takımhane,şöför,kabiniçi,yapısal,kompozit vs. Şimdi bu arkadaşlar uzun yıllardır B1 Cs olarak çalışmaktadırlar.O dönemde logbook olayları aşikar şimdikiyle alakası yok.Uçak altında hiç çalışmamış bile lisanslandı ve buralardan klavye kahramanlığı yapıp easa lisanslı teknisyenlere laf atabiliyo.Ayrıca şimdilerde easa'yı yerden yere vuran ve bu kurumlardan lisans almış değerli,bilge arkadaşlar neden 3 yıl sonunda bu kurumların elinden sınav yapma haklarının alındığınıda yazsınlar.Kim iptal etti sınavları (easa)sebep neydi?Biliyoruz birde sizden duyalım.Birde easa lisanlarına başka çamur atan kitle shyo mezunları 5 yıl okuduk 1 yıl ingilizce doktor kadar puan aldım teknisyenliği seçtim.Bunlar işe başladığında abi bu ne abi bu ne diye dolaşırlar peşimizde.O kadar iyi ingilizceleri varsa turist gezdirsinler Sultanahmet'te.Çünkü havacılıkla alakları yok.Okulda kitaptan uçak resmine bakan gençler,apronda gördünüz uçağı.Dünya üzerinde uçak teknisyeni yetiştiren kaç ülke sayabilirsiniz?Türkiye.. bide bir iki ülke daha.Bütün avrupada uçak altında tecrübeni tamamladıktan sonra easa sınavlarına girilir.Amerikada'da faa lisansı bu şekilde modül sınavlarıyla.Türkiye eğitimde o kadar ileri düzeydeki en iyi okullara sahip bu dalın üniversitesini açmış ve bir sürü bomboş adam yetiştirmiş.İş yerinde öğreniyorlar işi.At gözlükleri var.Dünyada olup biteni takip etmiyorlar.Varsa yoksa bizim hakkımız yendi.Biz 5 yıl okuduk.Madem bu kadar üstünsün.Git o elindeki Türk Lisansıyla Avrupa'da çalış.Vize alamazsın vize.Birde Türk lisansına sahip olup hem easa alanları kötüleyip hem kendi lisanslarının easa'ya otomatik dönüşceğini ümit eden(sınavsız vs)bir zümre varki tam akıllara zarar.Allah akıl fikir versin.Anlattıklarımın ana fikri Türk insanı kıskanç hemde çok..
  • Yahu neyin peşindesiniz efendiler siz ölünceye kadarmı teknisyen olarak kalcaksınız size bir getirişimi olacak siz yönetimin ortağımısınız beyler bırakın alan almış o zaman sizde eksik modüller için giröiş olduğunuz sınavları yok sayın öyleya sizde Yunanlıdan ders aldınız siz bir birinize destek olacağınız yerde yeyin yeyin iş verende pişirsin bırakın düşmanlığı haklarınız elinizden alınıyor siz sıradan teknisyen oluyorsunuz kalmış uygun görüyoruz neyi uygun görüyorsun şovenist
  • Uçak teknisyeni olma koşullarına bakınız lütfen! *En az ilkokul ve dengi bir okuldan mezun olmak! *Yeterli derece de ingilizce bilmek! Bu maddenin ucu çok açık; easa sınav ve puan türü belirtmemiş. Bizde de yok fakat yetki alırken talep edilen A2 dir. Olması da gerekir. *18 yaş sınırı ... Vs Şimdi benim easa lisansım var ve hata dan ve /100 hakkımla aldığımı biliyorum. ( liseyi uçak gövde motor okudum+ünv. Mezunuyum)Sonra ki sınavlar da şaibe olmuşmudur olmamış mıdır bilemem. Yunanlılar bize benzerler Dolaysıyla olmuş ihtimali yüksek diye düşünüyorum! Soruşturma sonucu hangi sınavlar hangi tarhler ise hangi kişiler ise gerekirse iptal edilir ya da sınav yenilenir! Ama asıl shy lisansları nasıl ve ne şartlarda verildi? (2009-2011 paralel yapı:)) ve o çok eski lisanslar hatır ve referansla,kuzuyla mangalla ,balıkla rakıyla! Burdan bizi çok seven astronat kardeşlerimize selam olsun:)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yunanistan’daki EASA onaylı teknisyen lisansı veren Hellenic Aviation Training Academy (HATA) üzerinden lisans alan teknisyenlerle ilgili genelge yayınladı. Listede ismi yer alan teknisyenler yeniden modül sınavlarına girecek. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yetkisi ilgili otorite tarafından iptal edilen Yunanistan’daki Hellenic Aviation Training Academy’den(HATA)  lisans alanları mercek altına altı. SHGM tarafından yayınlanan genelgede HATA ile ilgili adli soruşturma başlatıldığı da hatırlatıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, HATA kaynaklı sertifikalar ile SHY 66 Hava Aracı Bakım lisansında işlem yapan kişilerin listesini çıkardı. Listede adı yer alan kişilerin 2016 yılı sonuna kadar modül sınavlarına tekrar girmeleri istendi.

Bilindiği gibi Yunanistan’da kısa  yoldan teknisyen yetiştirme programları son yıllarda oldukça popüler hale gelmişti. Başta THY Teknisyenleri Derneği TALTA olmak üzere bir çok kişi ve kurum, Yunanistan’da fırsatçılık peşine düşmüş, 5 yıl üniversitelerin ilgili bölümlerinde teknisyen olmak için çaba harcayan teknisyen adaylarının emeklerini hiç sayarak kısa yoldan teknisyen yetiştirmeye başlamışlardı. Gençlerin cebindeki 3-5 bin euro’ya göz dikerek Yunanistan’da şirket kuran bazı isimler ise SHGM’nin bu konudaki kararlı tutumu sayesinde şirketin kapısına kilit vurmak durumunda kalmıştı.

©AirportHaber

İşte SHGM’nin HATA ile ilgili yayınladığı o genelge:



SHGM'den tokat gibi karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (121)

trabzon ~ 8 yıl önce
hata lisansları iptal edilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eysedo ~ 8 yıl önce
Bu Teknisyen lisansı modül sınavlarında dönen paraların bir hesabını çıkarıp milletin neden ve nasıl soyulduğunu araştıracak bir devlet yetkilisi bakan mı başbakan mı savcı mı birilerinin ilgisini çekmek için birşeyler yapmak lazım bizlerin soyulmasına göz yuman shgm yetkililerinden sorumlularında ortaya çıkarılması hesap sorulmasının zamanı geldi zannediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlısı olsun ~ 8 yıl önce
arkadaşlar benim anlamadığım konu şu "shy 66 hava aracı lisansında işlem yapan" ne anlama geliyor ???easa lisansını shgm lisansına convert edenler mi yoksa shgm den easa lisansıyla yetki alanlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
alınan sertıfıkalar lımıtasyon kaldırma,kategorı geciş vs .içinn...genelde de sh-66 da limitasyon kaldırmada kullanıldı...
Yazık bize ~ 8 yıl önce
Çok emek vererek 2,5 sene çalışarak lisansımı aldım. Ne sınavmatik takılı kaldı benim girdiğimde ne easa'dan aldım lisansımı. O zamanlarda yavuz abi kendince emek verip bişeyler yapmaya çalıştı ( eğer para kazandıysa bu olaylarda onun ayıbı bu ). Şimdiye kadar olan oldu herkes birilerini suçluyor alaylı,torpilli,okullu,liseli,üniversiteli. Teknisyeni teknisyenden başka **** yok. Lütfen bundan sonra mesleğimizi daha saygın hale getirebiliriz diye uğraşalım. Bırakalım kavgayı birlik olalım. Bazı arkadaşlarımız yurt dışında bizleri temsil inşallah sayıları artar ve bütün arkadaşlarımızın önünü açarlar. Bugün THY kiralık teknisyen ve pilot çalışıyor. Yazık değil mi o kadar dostumuz ve arkadaşımız iş bulamazken bunların çalıştırılması. Uted ve Talta ne iş yapıyorsunuz allah rızası için. Somut ve ihtiyaçları karşılayan adımlar atmanız lazım artık. 7-8 sene oldu hala bu işi çözemediniz. Bu yazdığımız yorumları okuyan herkes bize gülüyor arkadaşlar. Lütfen kendimizi gülünç duruma sokmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALTA YÖNETiCİSİ ~ 8 yıl önce
Sn. TALTA Yöneticisi! iyice batırdınız..sıvattınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz GÜVER ~ 8 yıl önce
Bu olayın tek sorumlusu yunanlıları Türkiyede ortak kurduğu şirkete eğitim için çağıran Taltanın başkanı Yavuz Güver in ta kendisidir, bunca insanın alın terini utanmadan alan sonrada hiçbirşey olmamış gibi ortalıkta dolanan bu şahsiyet bir an önce atılmalıdır şirketten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safety first ~ 8 yıl önce
Bilal Eksi bey en dogrusunu yapti Turk havaciliginda kaliteyi yukseltecek.yaptirdigi denetimler sayesinde sirketler kendine ceki duzen vermeye basladi.onceden boyle denetimler olmazdi.Diger easa lisansi veren kurumlari da denetime tabi tutsun.herseyin bir bedeli var. Okudugu dokumani anlamayan ezbere is yapan binlercesi var.En azindan bunlarin onune gecilmis olur.Kalite yukselsin biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CSD ~ 8 yıl önce
Sebebi; Shgm'nin Thy'de Mng'de yapılan lisans sınavlarının akıbeti ortada.Lisans alanların büyük bölümü depo,takımhane,şöför,kabiniçi,yapısal,kompozit vs. Şimdi bu arkadaşlar uzun yıllardır B1 Cs olarak çalışmaktadırlar.O dönemde logbook olayları aşikar şimdikiyle alakası yok.Uçak altında hiç çalışmamış bile lisanslandı ve buralardan klavye kahramanlığı yapıp easa lisanslı teknisyenlere laf atabiliyo.Ayrıca şimdilerde easa'yı yerden yere vuran ve bu kurumlardan lisans almış değerli,bilge arkadaşlar neden 3 yıl sonunda bu kurumların elinden sınav yapma haklarının alındığınıda yazsınlar.Kim iptal etti sınavları (easa)sebep neydi?Biliyoruz birde sizden duyalım.Birde easa lisanlarına başka çamur atan kitle shyo mezunları 5 yıl okuduk 1 yıl ingilizce doktor kadar puan aldım teknisyenliği seçtim.Bunlar işe başladığında abi bu ne abi bu ne diye dolaşırlar peşimizde.O kadar iyi ingilizceleri varsa turist gezdirsinler Sultanahmet'te.Çünkü havacılıkla alakları yok.Okulda kitaptan uçak resmine bakan gençler,apronda gördünüz uçağı.Dünya üzerinde uçak teknisyeni yetiştiren kaç ülke sayabilirsiniz?Türkiye.. bide bir iki ülke daha.Bütün avrupada uçak altında tecrübeni tamamladıktan sonra easa sınavlarına girilir.Amerikada'da faa lisansı bu şekilde modül sınavlarıyla.Türkiye eğitimde o kadar ileri düzeydeki en iyi okullara sahip bu dalın üniversitesini açmış ve bir sürü bomboş adam yetiştirmiş.İş yerinde öğreniyorlar işi.At gözlükleri var.Dünyada olup biteni takip etmiyorlar.Varsa yoksa bizim hakkımız yendi.Biz 5 yıl okuduk.Madem bu kadar üstünsün.Git o elindeki Türk Lisansıyla Avrupa'da çalış.Vize alamazsın vize.Birde Türk lisansına sahip olup hem easa alanları kötüleyip hem kendi lisanslarının easa'ya otomatik dönüşceğini ümit eden(sınavsız vs)bir zümre varki tam akıllara zarar.Allah akıl fikir versin.Anlattıklarımın ana fikri Türk insanı kıskanç hemde çok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üstün zekalı csd ~ 8 yıl önce
şimdi anlatacaklarımı o üstün zekanla muhtemelen anlayamayacaksın ama genede yazıyorum. yorumlarından anlaşılıyorki bu sektöre balına dötüne bişekilde kapak atanlardansın. senin shyo mezunlarını eleştirmek onlar hakkında yorum yapmak gibi bi hakkın yokki en başta. onlar bu sektöre daha üniv. sınavlarından önce hayallerinde gönül vermiş kişiler ve uzun ve ciddi bir çalışmanın neticesinde o bölümleri kazanabilen kişiler. nasıl olurda kalkıp onları eleştirirsin bu ne cürret. balına yada torpille bu sektöre girmişşin susup ses çıkarmaman gerekirken bide en çok ve tek hakeden kişilere çamur atarsın. üstün zekalı kafana şunuda söylemek gereği hissettim. hangi bölümde okursan oku ister tıp olsun ister mühendislik olsun ister mimarlık olsun işi, mesleği okulda öğretmezler. okulda teorik bilgileri alırsın ve ufkunu açarlar. sorunlar karşısında çözümler üretmeyi. olaylara farklı açılardan bakabilmeyi öğrenirsin. meslek çalışılarak öğrenilir.
üstün zekalı csd ~ 8 yıl önce
okullarda yolcu uçakları olmaz. dolayısı ile öğrencilerine uygulamalaı eğitimde veremezler. yani mezunlar meslek hayatlarına ilk adımı atarlar. mesleğini bakım şirketlerinde öğrenirler. okuldan yetişmiş teknisyen olarak hertürlü bakımı yapabilecek seviyede olarak mezun olmazlar. bilmem o üstün zekanla bunları anlayabilecekmisin
kac kilo ~ 8 yıl önce
Yahu neyin peşindesiniz efendiler siz ölünceye kadarmı teknisyen olarak kalcaksınız size bir getirişimi olacak siz yönetimin ortağımısınız beyler bırakın alan almış o zaman sizde eksik modüller için giröiş olduğunuz sınavları yok sayın öyleya sizde Yunanlıdan ders aldınız siz bir birinize destek olacağınız yerde yeyin yeyin iş verende pişirsin bırakın düşmanlığı haklarınız elinizden alınıyor siz sıradan teknisyen oluyorsunuz kalmış uygun görüyoruz neyi uygun görüyorsun şovenist

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Easa&Shy ~ 8 yıl önce
Uçak teknisyeni olma koşullarına bakınız lütfen! *En az ilkokul ve dengi bir okuldan mezun olmak! *Yeterli derece de ingilizce bilmek! Bu maddenin ucu çok açık; easa sınav ve puan türü belirtmemiş. Bizde de yok fakat yetki alırken talep edilen A2 dir. Olması da gerekir. *18 yaş sınırı ... Vs Şimdi benim easa lisansım var ve hata dan ve /100 hakkımla aldığımı biliyorum. ( liseyi uçak gövde motor okudum+ünv. Mezunuyum)Sonra ki sınavlar da şaibe olmuşmudur olmamış mıdır bilemem. Yunanlılar bize benzerler Dolaysıyla olmuş ihtimali yüksek diye düşünüyorum! Soruşturma sonucu hangi sınavlar hangi tarhler ise hangi kişiler ise gerekirse iptal edilir ya da sınav yenilenir! Ama asıl shy lisansları nasıl ve ne şartlarda verildi? (2009-2011 paralel yapı:)) ve o çok eski lisanslar hatır ve referansla,kuzuyla mangalla ,balıkla rakıyla! Burdan bizi çok seven astronat kardeşlerimize selam olsun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000