11 Ocak 2016, Pazartesi 09:25:53

SHGM'den terör düzenlemesi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, amatör uçakların terör amaçlı olarak kullanılmasını önlemek için yeni bir düzenleme yaptı.
  • korkunun ecele faydası yok. bu dünya sultan süleymana kalmadı... ahirete az kala...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, amatör uçakların terör amaçlı olarak kullanılmasını önlemek için yeni bir düzenleme yaptı. Hava aracının kaçırılması veya patlayıcı yüklenerek terörist saldırıda kullanılmasını önleyecek her türlü tedbirin alınmasından pilot sorumlu olacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan amatör havacılık faaliyetlerine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Habertürk'te yer alan habere göre; Yönetmelik ile amatör havacılık faaliyetleri yeniden düzenlendi. Ticari amaçla görev yapmayan, azami kalkış ağırlığı 2 bin kilo ve altında olan uçaklar, amatör havacılık kapsamında değerlendirilecek. Amatör havacılık faaliyetleri de sertifikalandırılıp denetlenecek. Uçağın sahibi, tescil yaptıracak, uçuşa elverişlilik sertifikası alacak, mali sorumluluk sigortasını yaptıracak ve uçağın bakımından sorumlu olacak. Amatör uçağın tüm uçuş kayıtları tutulacak.;

YAŞA GÖRE SERTİFİKA

Amatör havacılık pilot lisansına sahip kişilerden sağlık sertifikası istenecek. İdrar ve kan tahlilleri, kan basıncı, görme ve işitme kabiliyetini içeren muayenenin yanı sıra, gece uçuşu için renk ayırt etme ile renkli görüş testleri de yapılacak. Alkol ve ilaç bağımlılığı açısından riskli görülen pilotlar, daha ileri tetkiklere tabi tutulacak. Amatör havacılık pilotu sağlık sertifikası, 40 yaşın altındakiler için 60 ay geçerli olacak. 40 yaşın altında alınmış olan sertifikalar, 42 yaşında sona erecek. 40 yaşın üstündekiler için ise sertifikanın geçerlilik süresi 24 ay olacak. Hamilelik, uzun süren hastalık ve ameliyat hallerinde, uçuş sertifikası askıya alınacak. Amatör hava araçlarının güvenliğinden de pilot sorumlu olacak. Hava aracı sahibi ya da pilot, hava aracının kaçırılması, çalınması veya patlayıcı yüklenerek terörist saldırılarda kullanılmasını önleyecek her türlü tedbiri alacak. Bu tedbirler, bölgenin güvenliğinden sorumlu kolluk kuvvetleri ile koordine edilecek. 

Deniz Çiçek / Habertürk

SHGM'den terör düzenlemesi

Yorumlar

ahirete az kala ~ 8 yıl önce
korkunun ecele faydası yok. bu dünya sultan süleymana kalmadı... ahirete az kala...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000