18 Nisan 2010, Pazar 23:48:43

SHGM'DEN KÜL AÇIKLAMASI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, AirportHaber'in kül bulutunun Türkiye'ye geldiğini duyurmasının ardından bir basın açıklaması yapmıştı. SHGM ikinci bir basın açıklaması daha gönderdi. İşte SHGM'nin gönderdiği ikinci açıklama...
  • position olarak yapilan onlarca testte hiçbir sorun çıkmadi.. airberlin , luftansa,british airways , air france , klm , alitalia .. bu firmalarin hepsi onlarca deneme ucuslari yaptilar..hiçbirisinde sorun yok. yapilan teknik incelemelerde de bir sorun gorulmedi. bu volkan oyle sanildiği gibi çok buyuk miktarda kül püskürtmedi biraz abartiliyor. hatta fazla abariliyor.bir an once seferlerin baslamasi lazim.hiç bir riskin olmadiği aşikar. yanardağin püskürttüğü kül miktari 3 milyon ton. 1980 de patlayan saint hellen yanardiğinin 500 milyon ton kül püskürttüğü dusunulecek olurs faaliyetin ne kadaraz oldugu gorulecektir. kaldiki uzak bolgelerde kulun yogunlugu iyice azaldiğindan herhangibir etkisi yoktur ve olmayacaktir.
15 Nisan 2010 tarihinde İzlanda'nın güneyinde "Eyjafjallajokull" buzulu altındaki yanardağın patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutunun ülkemiz hava sahasını da etkilemeye başladığı bir önceki Basın Açıklaması’nda duyurulmuştu.

Bu kapsamda, söz konusu kül bulutu sebebiyle Türk hava sahasının kuzeyinde, Batı ve Orta Karedeniz bölümlerini içeren Zonguldak, Sinop, Samsun hattında 20.000 ft ile 35.000 ft. yükseklik arasında kalan bölümler hava trafiğine kapatılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından, DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri ile sürdürülen yakın işbirliği ve koordinasyon kapsamında, bahse konu kül bulutlarının etkisi altına giren ve 415000N 0290000E ile 425000N 0310000E koordinatları arasında kalan hattı içeren (sadece Karadeniz üzerinde dar bir şerit) bölgenin 20.000 ft ile 35.000 ft. yükseklik arasında kalan kısımları da bugün yerel saatle 20:45’den itibaren yarın saat 12:00’a kadar hava trafiğine kapatılmıştır.

Bu sebeple H0561/10 Dâhili ve A1404/10 Harici NOTAM’lar yayımlanmıştır.

Ayrıca, daha önce Türk hava sahasının kuzeyindeki bölge için yayımlanan NOTAM hala geçerliliğini korumaktadır.

Bu gelişme ile bölgede bulunan Tekirdağ Çorlu ile İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanlarında şimdilik her hangi bir kısıtlama söz konusu olmayıp, hava trafiği normal olarak seyretmektedir.

Konuyla ilgili Genel Müdürlüğümüz ile DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri arasında sürdürülen işbirliği ve koordinasyonla gelişmeler yakından takip edilmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyuna güncel bilgi verilmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.
SHGM'DEN KÜL AÇIKLAMASI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
position olarak yapilan onlarca testte hiçbir sorun çıkmadi.. airberlin , luftansa,british airways , air france , klm , alitalia .. bu firmalarin hepsi onlarca deneme ucuslari yaptilar..hiçbirisinde sorun yok. yapilan teknik incelemelerde de bir sorun gorulmedi. bu volkan oyle sanildiği gibi çok buyuk miktarda kül püskürtmedi biraz abartiliyor. hatta fazla abariliyor.bir an once seferlerin baslamasi lazim.hiç bir riskin olmadiği aşikar. yanardağin püskürttüğü kül miktari 3 milyon ton. 1980 de patlayan saint hellen yanardiğinin 500 milyon ton kül püskürttüğü dusunulecek olurs faaliyetin ne kadaraz oldugu gorulecektir. kaldiki uzak bolgelerde kulun yogunlugu iyice azaldiğindan herhangibir etkisi yoktur ve olmayacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000