11 Aralık 2015, Cuma 16:00:59

SHGM'den İzmir teşviki

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), İzmir’den yurt dışına yapılan uçuşların arttırılması amacıyla teşvik genelgesi yayımladı.
  • Hem oy verme hemde uc. Tabiki kayseri konya gibi anadolu kaplanları aslanları uçacak.
  • Pegasusun İzmirde büymesi için o kadar çok neden varki... Hem zaten üssü hem de izair var... Umarım izmirden yurtdışı uçuşları arttırır...! Sunexpress ise kesin uçuşlarının artırır...
  • Artik pegasus izmire base acmali Sadece istanbul olma buyuceksen gelen ucaklari dagatmali Ankara ve izmire. Cok yolcu var cok
  • birileri de sürekli italya'ya uçsa iyi olacak, bu kadar az mı potansiyel? yazın sun express'e bindim, gidiş de dönüş de az kişi vardı.
  • Izmire en büyük yatirimi akp yapmistir. Izmir havalimanini bastan yaradan akpdir !!!
  • Atatürk Havalimanının bütün slotlarını THY'e peşkeş çekin, İzmirde teşvikle özel havayolları uçsun, oldu canım,
  • İzmir'den yurt dışına direk uçuşların artırılması çok önemli.Çok modern,yeni ve büyük bir hava limanı,turizm merkezi,Türkiye'nin 3. büyük şehri ama yurt dışına direk uçuş yok denecek kadar az.Yurt dışına gidecek olan yolcuların büyük bir kısmı İstanbul'a gidiyor, oradan yurt dışına gidebiliyor.Bu devirde olacak iş değil.O bakımdan SHGM'nin teşviki çok yerinde bir karar.
  • Türkiyenin Başkenti Ankara üvey evlat mı !
  • İzmir değil Dalaman'a lazım yabancılar ele geçirdi resmen.
  • Thy İzmirden Barselona lizbon Londra ve Almanya kentlerine Amsterdam Bruksele haftada 2 kez ucsa bile yeter..Birde İstanbul Seferleri 22 ye Sabiha Gökcen 8 ucustan 12 ucusa cikarilmali

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), İzmir’den yurt dışına yapılan uçuşların arttırılması amacıyla teşvik genelgesi yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

SHGM, daha önce iç hatlarda yapmış olduğu teşvik düzenlemesinin bir benzerini İzmir’den yurt dışına direkt uçuşların artırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında dış hatlarda da hayata geçirecek. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurtdışına uçuş hizmeti verilmeyen noktalara uçuşları teşvik etmek amacıyla yayımlanan genelge ile, uygulamanın kapsamı ve nasıl yürütüleceğine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

İkili Hava Ulaştırma Anlaşmaları’nın verdiği haklar doğrultusunda yürütülecek olan teşvik uygulaması, yeni hatlar için geçerli olacak ve halen uçuş yapılan hatları kapsamayacak.

Genelge’ye göre; İzmir’den yurt dışında yeni bir noktaya uçuş başlatmak isteyen havayolu işletmelerinin haftalık seferleri yaz döneminde 3, kış döneminde 2 frekanstan az olmayacak şekilde düzenlenecektir. Bu kapsamda SHGM’ye yaptığı başvurusu kabul edilen havayolu en geç 3 ay içinde sefer başlatmadığı takdirde tahsis edilen hat ikinci bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek. Seferlere öngörülen süre zarfında başlayan havayolunun 3 yıl süreyle açtığı hattı geliştirebilmesi için SHGM tarafından başka bir işletmeye izin verilmeyecek. Havayolunun teşvik edilen hattaki konumunu kötüye kullanarak fahiş bedelle bilet satışı yaptığının tespiti halinde ise SHGM tarafından hattın iptali veya ilave yaptırım mümkün olabilecek.

Teşvikli hattan yararlanmak isteyen havayollarının başvuru şeklini de belirleyen genelgeye göre iki aşamalı bir süreç takip edilecek. İlk etapta, yerli havayolu işletmeleri İzmir’den yurt dışına uçmak istedikleri destinasyon noktası, yaz ve kış dönemlerinde başlangıçta kaç frekans planladığı ve seferin başlama tarihini içerecek şekilde SHGM’ye yazılı başvuruda bulunacak. Bu aşamada havayolları tüm taleplerini 01 Ocak 2016 tarihine kadar yapacak ve bu başvurular toplu olarak SHGM tarafından değerlendirilmek suretiyle hattın kime tahsis edildiğine karar verilecek.

İlk aşamanın tamamlanmasının ardından havayolları tarafından yapılacak müteakip talepler, diğer yerli taşıyıcılara da bildirilecek ve 15 gün süre verilerek ilgili hat için taleplerinin olup olmadığı konusunda geri bildirim istenecek. Gelen talepler doğrultusunda SHGM’nin hattın tahsisine ilişkin kararı web sayfasından duyurulacak.SHGM’nin dış hatlar teşvik genelgesi 1 Ocak 2019 tarihine kadar yürürlükte kalacak.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

GENELGE İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM'den İzmir teşviki

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

bulgur ~ 8 yıl önce
Hem oy verme hemde uc. Tabiki kayseri konya gibi anadolu kaplanları aslanları uçacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Pegasusun İzmirde büymesi için o kadar çok neden varki... Hem zaten üssü hem de izair var... Umarım izmirden yurtdışı uçuşları arttırır...! Sunexpress ise kesin uçuşlarının artırır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 8 yıl önce
Artik pegasus izmire base acmali Sadece istanbul olma buyuceksen gelen ucaklari dagatmali Ankara ve izmire. Cok yolcu var cok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bolonez ~ 8 yıl önce
birileri de sürekli italya'ya uçsa iyi olacak, bu kadar az mı potansiyel? yazın sun express'e bindim, gidiş de dönüş de az kişi vardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizi gidi paralelci cehapili ve hadepliler... ~ 8 yıl önce
Izmire en büyük yatirimi akp yapmistir. Izmir havalimanini bastan yaradan akpdir !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 8 yıl önce
Atatürk Havalimanının bütün slotlarını THY'e peşkeş çekin, İzmirde teşvikle özel havayolları uçsun, oldu canım,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Özdemir ~ 8 yıl önce
İzmir'den yurt dışına direk uçuşların artırılması çok önemli.Çok modern,yeni ve büyük bir hava limanı,turizm merkezi,Türkiye'nin 3. büyük şehri ama yurt dışına direk uçuş yok denecek kadar az.Yurt dışına gidecek olan yolcuların büyük bir kısmı İstanbul'a gidiyor, oradan yurt dışına gidebiliyor.Bu devirde olacak iş değil.O bakımdan SHGM'nin teşviki çok yerinde bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZMİR'Lİ YOLCU ~ 8 yıl önce
İstanbul hava limanları tıka basa dolu,artık insanlar adeta üst-üste.Ben ve benim gibiler İzmir'den yurt dışına gitmek istediğimizde bizi alıyorlar, o çok yoğun denilen İstanbul hava limanlarına götürüyorlar,oradan yurt dışına çıkabiliyoruz.Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.Kardeşim İstanbul madem çok yoğun ,neden beni İstanbul'dan yurt dışına gönderiyorsun, kalabalığa kalabalık katıyorsun,İzmir'den direk yurt dışına göndersene!
Başkent ~ 8 yıl önce
Türkiyenin Başkenti Ankara üvey evlat mı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 8 yıl önce
İzmir değil Dalaman'a lazım yabancılar ele geçirdi resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Thy İzmirden Barselona lizbon Londra ve Almanya kentlerine Amsterdam Bruksele haftada 2 kez ucsa bile yeter..Birde İstanbul Seferleri 22 ye Sabiha Gökcen 8 ucustan 12 ucusa cikarilmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000