28 Şubat 2008, Perşembe 18:00:42

SHGM'den işbirliği toplantısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2007 yılında düzenlediği TRACECA, Akdeniz ve D-8 ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Toplantılarının ardından 4. bölgesel işbirliği toplantısını gerçekleştirdi.

 

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) üyesi ülkelerin Sivil Havacılık Otoriteleri, 15-16 Şubat 2008 tarihleri arasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi.

Türkiye’nin öncülüğünde sivil havacılık ile ilgili konularda Karadeniz Ekonomik İşbirliğine üye ülkeler arasında bölgesel işbirliğinin tesis edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla ilk kez düzenlenen toplantı, Arnavutluk, Azerbaycan, Romanya, Moldova, Bulgaristan, Ukrayna, Yunanistan sivil havacılık otoriteleri katılımıyla gerçekleşti.

KEİ’nin 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Bakanlar Toplantısı’nda üye ülkelerin işbirliği alanlarına sivil havacılığın da dahil edilmesi konusunda alınan karar doğrultusunda gerçekleştirilen toplantı, küresel uçuş emniyetinin sağlanması için bölge ülkelerinin ortak hareket etmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, Türkiye’de Sivil Havacılık sektörünün mevcut durumu ve son yıllarda elde edilen ilerlemeler üzerine SHGM tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

 

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün SMART projesini anlatan bir sunumun da gerçekleştirildiği toplantıda, katılımcı ülkeler kendi ülkelerindeki sivil havacılık çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında,
KEİ üyesi ülkeleri arasında havacılık alanında yapılacak işbirliğinin önemine dikkat çekerek, ekonomik gelişmelerin en büyük göstergesi olan havacılık sektöründe atılacak ortak adımlar ile bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha güçleneceğini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen sunum ile, Türkiye’nin sivil havacılık sistemi, sektörün sahip olduğu çeşitlilik ve büyüklükler ile ülkemizin sivil havacılık alanındaki imkan ve kabiliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Küresel uçuş emniyetine en yüksek faydayı sağlamak amacıyla bölgede sivil havacılık faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, sivil havacılık alanında yakın işbirliği ve koordinasyonu teminat altına alınması amacıyla yeni bir mekanizma oluşturulması konusunda katılımcı ülkeler arasında görüş birliği sağlandı.

Katılımcı ülkeler tarafından toplantı sonrasında, mevzuat ve hukuki konular, eğitim ve ulusal deneyimlerin paylaşılmasının yanısıra havayolu işletmeleri, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıları ve havaalanları ile havaalanı yapım ve işletimi konusunda yakın işbirliğini içeren sonuç deklarasyonu imzalandı.

 

 

SHGM'den işbirliği toplantısı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000