09 Aralık 2015, Çarşamba 14:36:58

SHGM'den 'ilaç' uyarısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Özbekistan'a gidecek yolculara ilaç uyarısında bulundu.
  • Özbekistan yasalar ülkesi
  • Poison başka birşey değil
  • Parasetamol içeren ürünlere karşı neden kısıtlama var ilacın ederi 2 tl halka satısı ayrıca en yan etkisiz ürünlerdir....

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) resmi internet sitesi üzerinden Özbekistan'a gidecek yolcuların, yanlarındaki ilaçlarla ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Özbekistan'ı ziyaret eden ya da transit geçiş yapan vatandaşların şahsi tedavi amacıyla yanında bulundurdukları ilaçlar nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için gerekli tedbirleri açıklandı. 

İşte SHGM'nin yaptığı ilaç açıklaması;

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 19.11.2015 tarihli yazısı ile Özbekistan’ı ziyaret eden ya da transit geçiş yapan ve şahsi tedavi amacıyla yanlarında ilaç bulunduran yolcuların mağduriyet yaşadığı bilgisi verilmiştir.

Özbekistan yetkili otoritelerince belirtilen, ülkelerini ziyaret eden ya da transit geçiş yapan ve yanlarında şahsi tedavi amacıyla ilaç bulunduran yolcuların/hastaların uyması gereken Düzenleme Ek-1 de yer almaktadır.

Özbekistan’ı ziyarette Ülkemizde kırmızı reçete ile verilen uyuşturucu ilaçlar ile yeşil reçete ile verilmesi gereken psikotrop ilaçların şahsi tedavi amacıyla bulundurulması gereken hallerde Ek-1’deki düzenlemeye uyulması gerekmektedir.

Ülkemizde normal reçete ile satılan Psödoefedrin, Efedrin ya da düşük miktarda Kodein kombinasyonlarını içeren ilaçlar, Özbekistan’da kullanımı sınırlandırılmış uyuşturucu ya da psikotrop maddeler listesine dahil edilmektedir. (Liste1-2-3-4-5-6)

Özbekistan yetkili makamı, kullanımı sınırlandırılmış uyuşturucu ya da psikotrop maddeler listesinde yer alan maddeleri içeren ilaçların Özbekistan gümrük makamlarına deklare edilmeden geçirilmesi halinde ilgili yolcuya karşı yaptırımlar uygulayacağını bildirmiş olup söz konusu ilaçlar için Özbekistan makamlarınca belirtilen düzenlemeye özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yolcularımızın mağdur olmaması için Özbekistan’a gidecek veya transit geçiş yapacak olan ve Gümrük Kapılarından çıkış yapan şahısların bu hususlara dikkat etmesi ve reçeteleri ile belirtilen diğer belgeleri yanlarında bulundurulması gerekmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye Sağlık Bakanlığının linkinden erişim sağlanabilir.

EK.1 için Tıklayınız 
EK.2 için Tıklayınız (İlaç listesi)

SHGM'den 'ilaç' uyarısı

Yorumlar

Kerimov ~ 8 yıl önce
Özbekistan yasalar ülkesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lp ~ 8 yıl önce
Poison başka birşey değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginc ~ 8 yıl önce
Parasetamol içeren ürünlere karşı neden kısıtlama var ilacın ederi 2 tl halka satısı ayrıca en yan etkisiz ürünlerdir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000