22 Nisan 2016, Cuma 17:01:31

SHGM'den İHA'cılara müjde; SHT-İHA revize edildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) az önce yaptığı duyuru ile SHT-İHA talimatnamesinde değişiklik yapıldığını açıkladı. Yapılan değişiklik ile birlikte İHA'ları hobi ve sportif amaçlarla kullanlar için eğitim zorunluluğu olmadığı belirtildi.
  • Hiç bir eğitim almadan florya yeşilköy ils hattında uçursun kafasına esen. Ya bari bir günlük teorik bişeyler anlatın. Kalkış hattı, ils hattı, nerede uçurmayacaklarini bilsinler o bile kafi.
  • ticari bekleme yapma daaytt dayttt
  • herkes akıllı olacak. dronelara özgürlük

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), SHT-İHA talimatnamesinde revizyon yapıldığını açıkladı.

İnsansız Hava Araçlarını hobi ve sportif amaçlarla kullanların şikayet ettiği SHT-İHA talimatnamesi, SHGM tarafından revize edilerek yeniden yayımlandı.

SHGM'ye İHA tepkisi! başlıklı haberimizde de İHA'ları hobi olarak kullananların SHT-İHA'nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir imza kampanyası başlattığını okuyucularımıza duyurmuştuk.

SHGM'nin revize ettiği SHT-İHA talimatnesi ile hobi veya sportif amaçlarla İHA kullanan kişilerin eğitim zorunluluğu ortadan kalkmış oldu.

İşte SHGM'den yapılan açıklama ve yeni SHT-İHA talimatnesi;

Türk Hava Sahasında işletilecek veya kullanılacak sivil İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinin ithali, satışı, kayıt ve tescili, uçuşa elverişliliğin sağlanması, sistemleri kullanacak kişilerin sahip olması gereken nitelikleri, hava trafik hizmetleri ve İHA operasyonlarına ilişkin usul ve esasları belirleyen İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı’nda (SHT-İHA) 21/04/2016 tarihinde değişiklik yapılmış olup yayımlanmıştır.

Yapılan değişiklikle, İHA0 ve İHA1 kategorilerindeki hava araçlarını hobi veya sportif amaçlı kullananlar için eğitim zorunluluğu olmadığına açıklık getirilmiş, ticari amaçlı kullanımlar için eğitim verecek kuruluşlara ilişkin gereklilikler belirlenmiştir. 

 

SHGM'den İHA'cılara müjde; SHT-İHA revize edildi

Yorumlar

Harika bir fikir!!! ~ 8 yıl önce
Hiç bir eğitim almadan florya yeşilköy ils hattında uçursun kafasına esen. Ya bari bir günlük teorik bişeyler anlatın. Kalkış hattı, ils hattı, nerede uçurmayacaklarini bilsinler o bile kafi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ticari ~ 8 yıl önce
ticari bekleme yapma daaytt dayttt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rütbeni bil ~ 8 yıl önce
herkes akıllı olacak. dronelara özgürlük

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000