24 Mart 2015, Salı 11:42:27

SHGM'DEN ICAO AÇIKLAMASI

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından Türk sivil havacılığına yapılan denetlemelerde, ülkemizin sivil havacılık güvenliği ile ilgili kritik hususlarda uluslararası mevzuata uyumluluk oranının yüzde 93’e kadar yükseldiği tespit edildi.
  • tüm sektör yanlış hedef seçmiş kendine. havacılığın - sportif olsun genel hv. olsun her türlüsünün- önündeki en büyük engel dhmi denen hantal kuruluştur. Murat Herdem'im yazısını okuyun, bu sadece bir örnek. shgm kısıtlı bütçesi, kısıtlı personel istihdam imkanı ile her türlü işi hakkı ile yerine getirmeye çalışıyor. hatalar eksikler her türlü kurumda olduğu gibi oluyor. havacılığın bütün paydaşları, şirketler olsun kişiler olsun çok mu mükemmel de herkese almış shgmyi karşısına her fırsatta yerin dibine geçiriyor. hayır aksine, insanların bazı işleri istedikleri gibi olmayınca hatayı kendinde aramadan hep başkasına atmaya çalışır ya, bu kurum da bu yüzden bu kadar karalanıyor.
  • Zaytung haberi resmen :)
  • Bakalım easa denetlemelerinde sonuç ne çıkacak :)
  • Bunlar yalan dolan haberler. Shgm nin geçmesi mümkün değil. Dünyadan haberi olmayan insanların sadece çalıştayla yaşadığı bir kurum
  • genel ve sportif havacılığınızı geiştirmediğiniz sürece 3.dünya ülkesi olmaya mahkümsünüz.yolcu taşımak havacılık yapmak değildir.saçma sapan bürokrasiler ve askeri yasaklarla insanlar havacılıktan uzaklaştırdınız.vatandaşınız havacılık yapabilmeli.havayolları yada f16dan ibaret değildir havacılık.
  • Mevzuat tamam da gerçekte uygulamadıktan sonra ne ise yarar
  • Ohh ne güzel memleket. ICAO Türkiye ye geldi .SHGM onları özel olarak ağırladı yemedi yedirdi. Sonra da 93 ünü aldı. Peki SHGM den şikayeti olan var mı? Olmayan var mı? Sizce SHGM yeterli mi?
  • Uygulamalara bakmak lazım.
  • Yurtdisi ilanlarda icao 2 istiyorsa tr lisansi gecerli oluyor mu ?

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından Türk sivil havacılığına yapılan denetlemelerde, ülkemizin sivil havacılık güvenliği ile ilgili kritik hususlarda uluslararası mevzuata uyumluluk oranının yüzde 93’e kadar yükseldiği tespit edildi.

Konuyla ilgili SHGM'den bir açıklama yayınlandı:

"Yeni Döngü ICAO Denetimi” kapsamında 4-11 Aralık 2014 tarihleri arasında ulusal düzeyde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havalimanı düzeyinde ise Esenboğa Havalimanı’nda yapılan denetleme raporları tamamlandı. ICAO tarafından SHGM’ye gönderilen sonuç raporunda, sivil havacılık güvenliği mevzuatının kritik unsurlarının uygulanmasındaki eksiklik derecesinin (lack of effective implementation of critical elements) yüzde 6,37 uyum oranının ise yüzde 93.63 olduğu belirtildi.

Ülkemiz havacılık güvenliği mevzuatı ve uygulamalarının Şikago Konvansiyonu Ek 17-Güvenlik standartları ve Ek 9-Kolaylılar güvenlik ile ilgili standartlarına uyumluluğuna ilişkin bulgu ve tavsiyelerin yer aldığı sonuç raporuna göre; bir önceki denetimlerde yüze 35.44 olan eksiklik derecesi yüzde 6.37’ye kadar düşürülerek önemli bir başarı elde edildi.

ICAO 2002 yılından itibaren Evrensel Güvenlik Denetleme Programı(USAP) kapsamında belirli aralıklarla üye devletlerde denetim gerçekleştirilmekte ve yetkili sivil havacılık otoritelerinin havacılık güvenliği faaliyetlerini düzenleme ve denetleme kapasitesi ölçülmektedir. Özellikle havacılık sektörünün emniyet ve güvenliğinin daha da arttırılması için gerekli tüm uluslararası kriterlere tam uyumluluk için çalışmalarını sürdürerek ICAO denetimlerinden başarıyla çıkan SHGM, 2011 yılından bu yana sivil havacılıkla ilgili toplam 193 yasal düzenlemeyi hayata geçirerek önemli bir rekora imza atmıştır. 

SHGM'DEN ICAO AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

wolverine ~ 9 yıl önce
tüm sektör yanlış hedef seçmiş kendine. havacılığın - sportif olsun genel hv. olsun her türlüsünün- önündeki en büyük engel dhmi denen hantal kuruluştur. Murat Herdem'im yazısını okuyun, bu sadece bir örnek. shgm kısıtlı bütçesi, kısıtlı personel istihdam imkanı ile her türlü işi hakkı ile yerine getirmeye çalışıyor. hatalar eksikler her türlü kurumda olduğu gibi oluyor. havacılığın bütün paydaşları, şirketler olsun kişiler olsun çok mu mükemmel de herkese almış shgmyi karşısına her fırsatta yerin dibine geçiriyor. hayır aksine, insanların bazı işleri istedikleri gibi olmayınca hatayı kendinde aramadan hep başkasına atmaya çalışır ya, bu kurum da bu yüzden bu kadar karalanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zaytung haberi resmen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az kaldı ~ 9 yıl önce
Bakalım easa denetlemelerinde sonuç ne çıkacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunlar yalan dolan haberler. Shgm nin geçmesi mümkün değil. Dünyadan haberi olmayan insanların sadece çalıştayla yaşadığı bir kurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşuna ~ 9 yıl önce
genel ve sportif havacılığınızı geiştirmediğiniz sürece 3.dünya ülkesi olmaya mahkümsünüz.yolcu taşımak havacılık yapmak değildir.saçma sapan bürokrasiler ve askeri yasaklarla insanlar havacılıktan uzaklaştırdınız.vatandaşınız havacılık yapabilmeli.havayolları yada f16dan ibaret değildir havacılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Mevzuat tamam da gerçekte uygulamadıktan sonra ne ise yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icao ~ 9 yıl önce
Ohh ne güzel memleket. ICAO Türkiye ye geldi .SHGM onları özel olarak ağırladı yemedi yedirdi. Sonra da 93 ünü aldı. Peki SHGM den şikayeti olan var mı? Olmayan var mı? Sizce SHGM yeterli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevzuata değil ~ 9 yıl önce
Uygulamalara bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icao ~ 9 yıl önce
Yurtdisi ilanlarda icao 2 istiyorsa tr lisansi gecerli oluyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000