11 Şubat 2014, Salı 13:38:30

SHGM'DEN İÇ HATLAR BAGAJ TARİFESİ!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yayınladığı genelge ile iç hatlardaki bagaj ücretleriyle ilgili kıstasları açıkladı...
  • Dış hatlar için bir bilgi yok! Yani istenirse hava yolları dış hat uçuşlarda yurtdışındaki emsalleri gibi ilk bagaj itibarı ile ücretli bagaj satışı yapabilecek o zaman.
  • SHGM' YE TEK SORUM OLACAK: BU DEGERLERI HAVAYOLU SIRKETLERINDEN EDINILEN ORTALAMA BAGAJ AGIRLIGI VERILERINE GORE MI BELIRLEDI YOKSA "KENDI DENEYIMI" NE GORE MI?
  • Dana kiyma mi tartiyorsunuz beyler. Uçaga teraziyle tartip insan mi alacaksiniz. Insan haklari diye birşey duydunuz mu?
  • shgmnin asıl işi bunlar işte, bırak da işlerini yapsınlar
  • 15 değilde 20 olsa cok iyi olurdu. Evde valizimi tartıyorum 15 i geçerse 2 tane el çantası almak zorunda kalıyorum zaten bakan yok. Uçak aynı uçak, ağırlık aynı . İlla eşya ile uğraştırıyolar. Niye fazladan para veriyim ki ? Hayır az buz da değil kilo başı 6 lira 5 kilodan 30 tl. Madem ağırlık bu kadar önemli insanlar da tartılsın ona göre fiyatlandırılsın.
  • SHGM'nin başka işi yokmuymuş? 2003 yılında hava taşımacılığı serbestleşti ya. Tüm hava yolları esnek fiyat politikası uyugulamaya başladılar ya. SHGM bu işlerin neresinde oluyormuş? Örneğn hava yolunun birisi yolcu başına 10 kg bagaj hakkı tanıyarak yolcuyu diğerlerine göre %5 ucuz taşırsa yok mu diyecek? veya bir başka hava yolu yolcu başına 30 kg bagaj hakkı tanıyıp yolcuyu %7 daha pahalı taşırsa yapamazsın mı diyecek? SHGM daha önce de uyduruk kıydırık bir şekilde fiyatlara müdahale etmişti sonra ne oldu uygulanabildi mi? Serbest fiyat politikası uygulayan ülkelerde herşeyin fiyatını arz talep dengesi belirler. Artık SHGM'de hastalık haline geldi her konuda bir kağıt yayınla okus pokus herşey düzeldi oldu bitti. Bunlar yanlış uygulamalar, bunlar boş işler. Bu boş işlerle uğraşmaktan asıl işlere sıra gelmediği için sektörün feryadına kulak dahi veren yok.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 15 kilograma kadar kargo ve 8 kilograma kadar el bagajından ücret alınmaması konusunda genelge yayınladı.

SHGM’den yapılan açıklamada, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun “Havayolu ile Taşımalar” üst başlıklı üçüncü kısmının “İç Hat Taşıma Sözleşmesi” başlıklı birinci bölümüne vurgu yapılarak “Bagaj ve kişisel eşya  başlıklı 108’inci maddesi ile “Taşıyıcı; yolcunun  bagajlarını ve beraberindeki kişisel eşyasını taşıma sözleşmesinde belirlenen şartlar dairesinde, ücretsiz olarak taşımaya mecburdur.” hükmü amir kılınmıştır” maddesi hatırlatıldı.

Özetle SHGM'nin yayınladığı genelgeye göre;

Uçakların kargo bölümünde asgari 15 Kg'a kadar, uçak içerisindeki el bagajlarında ise, 20 ila 90 koltuk kapasiteli uçaklarda asgari 5 Kg, 100 ve üzeri koltuk kapasiteli uçaklarda ise 8 Kg'a kadar olan bagajlardan ücret alınmayacak.

SHGM'DEN İÇ HATLAR BAGAJ TARİFESİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dış hatlar için bir bilgi yok! Yani istenirse hava yolları dış hat uçuşlarda yurtdışındaki emsalleri gibi ilk bagaj itibarı ile ücretli bagaj satışı yapabilecek o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
SHGM' YE TEK SORUM OLACAK: BU DEGERLERI HAVAYOLU SIRKETLERINDEN EDINILEN ORTALAMA BAGAJ AGIRLIGI VERILERINE GORE MI BELIRLEDI YOKSA "KENDI DENEYIMI" NE GORE MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dana kiyma mi tartiyorsunuz beyler. Uçaga teraziyle tartip insan mi alacaksiniz. Insan haklari diye birşey duydunuz mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş mu ~ 10 yıl önce
shgmnin asıl işi bunlar işte, bırak da işlerini yapsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
15 değilde 20 olsa cok iyi olurdu. Evde valizimi tartıyorum 15 i geçerse 2 tane el çantası almak zorunda kalıyorum zaten bakan yok. Uçak aynı uçak, ağırlık aynı . İlla eşya ile uğraştırıyolar. Niye fazladan para veriyim ki ? Hayır az buz da değil kilo başı 6 lira 5 kilodan 30 tl. Madem ağırlık bu kadar önemli insanlar da tartılsın ona göre fiyatlandırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 10 yıl önce
Hay aklınızla bin yaşayın. 120 kg'lık adamın da bagaj hakkı 15 kg. 40 kg'lık kızcağızında. Asıl buna bir çözüm üretmek lazım. En doğrusu sizin de söylediğiniz gibi ağırlığa göre fiyat belirlenmesi. Uçulacak hatların mesafesine göre örneğin iç hatlarda Kg fiyatı 1 TL'den -5 TL tl arasında olabilir.
Boş işler bunlar ~ 10 yıl önce
SHGM'nin başka işi yokmuymuş? 2003 yılında hava taşımacılığı serbestleşti ya. Tüm hava yolları esnek fiyat politikası uyugulamaya başladılar ya. SHGM bu işlerin neresinde oluyormuş? Örneğn hava yolunun birisi yolcu başına 10 kg bagaj hakkı tanıyarak yolcuyu diğerlerine göre %5 ucuz taşırsa yok mu diyecek? veya bir başka hava yolu yolcu başına 30 kg bagaj hakkı tanıyıp yolcuyu %7 daha pahalı taşırsa yapamazsın mı diyecek? SHGM daha önce de uyduruk kıydırık bir şekilde fiyatlara müdahale etmişti sonra ne oldu uygulanabildi mi? Serbest fiyat politikası uygulayan ülkelerde herşeyin fiyatını arz talep dengesi belirler. Artık SHGM'de hastalık haline geldi her konuda bir kağıt yayınla okus pokus herşey düzeldi oldu bitti. Bunlar yanlış uygulamalar, bunlar boş işler. Bu boş işlerle uğraşmaktan asıl işlere sıra gelmediği için sektörün feryadına kulak dahi veren yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap... ~ 10 yıl önce
haklısınız , shgm de kim oluyor...sadece hesap verlmesi gereken durumlarda bütün sorumluluğ almalı ve hesap vermeli değil mi...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000