16 Mart 2016, Çarşamba 10:14:11

SHGM'den harekat uzmanı yönetmeliği

Uçuş harekat uzmanı personelinde aranacak nitelikler, bu kişilere verilecek eğitimler, uygulanacak sınavlar, lisanslandırmayla ilgili usul ve esaslar belirlendi.
  • Bu yönetmeliğin havacılık lisans öğrencilerine getirisi ne olacak acaba?
  • Sayin SHGM sitenize birde iletisim icin e-posta adresi korsaniz sevinirim.
  • Bu çalışmada Emeği geçen Tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. TÜM CAMİAMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASI DİLEKLERİMİZLE ACDA
  • Sevgili dispatch adayı arkadaşım lisans yönetmeliği çıkış tarihi olan 16 mart dan önce eğitime başladığın için shd T-44 yönetmelğine göre tabisiniz . Geçiş süresi GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Uçuş harekât uzmanı eğitimi konusunda yetkilendirilen kuruluşlar ile kendi uçuş harekât uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmeleri, mevcut durumlarını bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 6 ay içerisinde bu Yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygun hale getirmek zorundadır. (2) Bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten önce yetkilendirilen eğitim kuruluşu bünyesinde veya kendi uçuş harekât uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmelerinde eğitime başlamış olan uçuş harekât uzmanı adaylarının lisans işlemleri 31/12/2016 tarihine kadar Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Lisans Yönetmeliği (SHD: T-44)’ne göre tamamlanır.
  • SHGM bu sefer acaba kime göre yayımladı bu genelgeyi. Malum bizim ülkemizin sivil havacılık otoritesi Haydar Yalçın'a rağmen kişiye ve şirkete göre genelge yayımlamaya devam ediyor. Haydar Yalçın çok didiniyor ama nafile. Keşke tüm SHGM yöneticileri onun gibi fedakar, cefakar, çalışkan ve kurallara riayet ediyor olsa. İşte o zaman SHGM değil Türkiye'de dünyada a parmakla gösterilen bir kurum olurdu. Ama maalesef şu an için SHGM'de böyle bir yapı yok. İnşallah ileriki yıllarda daha modern ve innovatif yaklaşımlarla Sivil Havacılığa çağ atlatacak bir SHGM ile tanışırız.
  • Bunlar olagan seyler, isin icine bir girin daha nelere sasirirsiniz...
  • Evet aynen öyle. YERSEN.
  • mesela mayıs ayında açılacak olan dispatch eğitimine girecek adaylar yeni yönetmelik esasına göre mi değerlendirilecek? eğer öyle ise çok saçma. şubat ayında eğitime başlamış insan eski şartları baz alarak belirli haklara sahip olurken yeni eğitime başlayan ya da başlayacak olan yeni yönetmelik şartlarına haiz olacak öyle mi?

Uçuş harekat uzmanı personelinde aranacak nitelikler, bu kişilere verilecek eğitimler, uygulanacak sınavlar, lisanslandırmayla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Uçuş Harekat Uzmanı Lisans Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelik kapsamında yetkilendirilmeyen kuruluşlar uçuş harekat uzmanı eğitimi veremeyecek. İlk defa yetki almak için başvuran eğitim kuruluşlarından bilgi ve belge istenecek. Genel müdürlük tarafından gerekli nitelikleri taşıdığının tespiti halinde fiziki şartlar ile eğitim olanaklarının yerinde görülmesi maksadıyla ilgili kuruluş tesislerinde denetleme yapılacak. Yetki belgesi, gerekliliklerin sağlanması koşuluyla genel müdürlük tarafından düzenlenecek ve belli aralıklarla yenilenecek. İlk yetkilendirme en fazla bir yıl için düzenlenecek. Yenileme süreleri üç yıldan fazla olamayacak.

Lisanslandırılan uçuş harekat uzmanları, uçuş emniyetini ihlal ederse geçerli lisansları 6 ay süre ile askıya alınacak.

Uçuş harekat uzmanı lisansı 2 yıl için düzenlenecek.

Uçuş harekat uzmanı eğitimi konusunda yetkilendirilen kuruluşlar ile kendi uçuş harekat uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmeleri, mevcut durumlarını en geç 6 ay içerisinde bu yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygun hale getirmek zorunda olacak.

Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten önce yetkilendirilen eğitim kuruluşu bünyesinde veya kendi uçuş harekat uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmelerinde eğitime başlamış olan uçuş harekat uzmanı adaylarının lisans işlemleri 31 Aralık 2016 tarihine kadar uçuş harekat uzmanı lisans yönetmeliğine göre tamamlanacak.

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Gemi Söküm Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre imar planı uygulamalarından kaynaklanan nedenlerden ötürü, yönetmelik kapsamında diğer kurum ve kuruluşlar nezdinde alınması ve idareye ibraz edilmesi gereken belgeleri alamayanlar  28 Şubat 2017 tarihine kadar eksik belgeleri ibraz edecekler.

SHGM'den harekat uzmanı yönetmeliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Oğrenci ~ 8 yıl önce
Bu yönetmeliğin havacılık lisans öğrencilerine getirisi ne olacak acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Sayin SHGM sitenize birde iletisim icin e-posta adresi korsaniz sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACDA ~ 8 yıl önce
Bu çalışmada Emeği geçen Tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. TÜM CAMİAMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASI DİLEKLERİMİZLE ACDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACDA ~ 8 yıl önce
Sevgili dispatch adayı arkadaşım lisans yönetmeliği çıkış tarihi olan 16 mart dan önce eğitime başladığın için shd T-44 yönetmelğine göre tabisiniz . Geçiş süresi GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Uçuş harekât uzmanı eğitimi konusunda yetkilendirilen kuruluşlar ile kendi uçuş harekât uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmeleri, mevcut durumlarını bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 6 ay içerisinde bu Yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygun hale getirmek zorundadır. (2) Bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarihten önce yetkilendirilen eğitim kuruluşu bünyesinde veya kendi uçuş harekât uzmanı personeli için eğitim vermeye yetkilendirilmiş havayolu işletmelerinde eğitime başlamış olan uçuş harekât uzmanı adaylarının lisans işlemleri 31/12/2016 tarihine kadar Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Lisans Yönetmeliği (SHD: T-44)’ne göre tamamlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 8 yıl önce
SHGM bu sefer acaba kime göre yayımladı bu genelgeyi. Malum bizim ülkemizin sivil havacılık otoritesi Haydar Yalçın'a rağmen kişiye ve şirkete göre genelge yayımlamaya devam ediyor. Haydar Yalçın çok didiniyor ama nafile. Keşke tüm SHGM yöneticileri onun gibi fedakar, cefakar, çalışkan ve kurallara riayet ediyor olsa. İşte o zaman SHGM değil Türkiye'de dünyada a parmakla gösterilen bir kurum olurdu. Ama maalesef şu an için SHGM'de böyle bir yapı yok. İnşallah ileriki yıllarda daha modern ve innovatif yaklaşımlarla Sivil Havacılığa çağ atlatacak bir SHGM ile tanışırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 8 yıl önce
SHGM bu yönetmeliği tüm sektörle beraber çalışarak herkes için yayımladı. Senin dar görüşüne veya kişiye göre değil. SHGM'deki herkes bu prensibe göre çalışır. Yönetmeliği okuduysan ve anlamadığın bir yer varsa yaz.
Lisanslı henuz issiz ~ 8 yıl önce
Bunlar olagan seyler, isin icine bir girin daha nelere sasirirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öyle ~ 8 yıl önce
Evet aynen öyle. YERSEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir soru ~ 8 yıl önce
mesela mayıs ayında açılacak olan dispatch eğitimine girecek adaylar yeni yönetmelik esasına göre mi değerlendirilecek? eğer öyle ise çok saçma. şubat ayında eğitime başlamış insan eski şartları baz alarak belirli haklara sahip olurken yeni eğitime başlayan ya da başlayacak olan yeni yönetmelik şartlarına haiz olacak öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000