05 Temmuz 2013, Cuma 12:29:13

SHGM'DEN 'EL BAGAJI' DÜZENLEMESİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçaklardaki el bagajları konusunda yeni bir genelge yayınladı...
  • Son derece yerinde bir genelge. Diğer taraftan uçağa binişten önceki son güvenlik kontrolünde de buna dikkat edilirse sorun daha kaynağında çözülmüş olacaktır. Salona geçişten önce son güvenlik kontrolünü yapan görevliler yolcu beraberindeki bagajın sayısına, ölçüsüne, ağırlığına, içindekilere dikkat ederlerse kabine alınması uygun olmayan bagajlar geri gönderilerek daha uçağa gelmeden check-in bankosunda alt bagaja teslim edilmesi sağlanabilir. Bu şekilde hem emek hem zaman kaybı önlenmiş olur hem de gereksiz tartışmaların önüne geçilir.
  • iyi olmus cok buyuk bagajlar kabine aliniyordu dogru uygulama hatta gecikmis bir teblig
  • bu gerçekten ciddi bir sorun mesela uçağa en sonlarda biniyorsunuz ama el bagajını koyacak yeriniz kalmıyor kendi koltuğunuzun üstü dolmuş oluyor..orada duran bagajlara bakıyorum hepsi valiz büyüklügünde küçük ebattaki valizleri el bagajı olarak almışlar bu önlenmeli

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) kabinlere alınan el bagajlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı yeni bir düzenlemeye gitti.

SHGM'den yapılan açıklamada:

Son zamanlarda, Genel Müdürlüğümüz denetçi personelinin uçuş öncesi gözlemleri ile Genel Müdürlüğümüze ulaşan şikayetlerin değerlendirilmesi sonucunda; kabin ekiplerinin, yolcu beraberinde getirilen el bagajları konusunda yaşamış olduğu zorluklara dikkat çeken çok sayıda hadise yaşandığı, bu hadiselerde ise en dikkat çekici husus olarak kabine getirilen el bagajlarının sayısı, ebatı ve buna paralel olarak ortaya çıkan el bagajlarının kabin içinde yerleşimi ön plana çıktığı anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda Havayolu işletmelerinin dikkat etmesi gereken hususlar ile alması gereken tedbirler, Havayolu işletmelerine gönderilmekle birlikte aşağıda yer alan bağlantıda da yer almaktadır.

SHGM'DEN 'EL BAGAJI' DÜZENLEMESİ

Yorumlar

Doğru Ama... ~ 11 yıl önce
Son derece yerinde bir genelge. Diğer taraftan uçağa binişten önceki son güvenlik kontrolünde de buna dikkat edilirse sorun daha kaynağında çözülmüş olacaktır. Salona geçişten önce son güvenlik kontrolünü yapan görevliler yolcu beraberindeki bagajın sayısına, ölçüsüne, ağırlığına, içindekilere dikkat ederlerse kabine alınması uygun olmayan bagajlar geri gönderilerek daha uçağa gelmeden check-in bankosunda alt bagaja teslim edilmesi sağlanabilir. Bu şekilde hem emek hem zaman kaybı önlenmiş olur hem de gereksiz tartışmaların önüne geçilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi olmus ~ 11 yıl önce
iyi olmus cok buyuk bagajlar kabine aliniyordu dogru uygulama hatta gecikmis bir teblig

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu747 ~ 11 yıl önce
bu gerçekten ciddi bir sorun mesela uçağa en sonlarda biniyorsunuz ama el bagajını koyacak yeriniz kalmıyor kendi koltuğunuzun üstü dolmuş oluyor..orada duran bagajlara bakıyorum hepsi valiz büyüklügünde küçük ebattaki valizleri el bagajı olarak almışlar bu önlenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000