04 Mart 2009, Çarşamba 17:58:31

SHGM'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi Başkanı Pieter Van Vollenhoven'in Schiphol kazayla ilgili ara raporu açıklamasının ardından Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yayınladı.
  • BIRGUN, TUM SIVIL HAVACILIK ELEMANLARI EMEKLI VE TECRUBELI KAPTANLARDAN OLUSACAK... VE CAYCILAR , ODACILAR ISLERININ BASINA DONECEKLER...
  • boş boş atıp tutun tabi isminizi yazın shgmye laf söylerken yerse...
  • Kazanın nedeni belli olmuştur. Biz THY'ye veya rahmetli pilotlara yakıştıramıyoruz ama her şey açık ve sarih, altimetre arızalıydı ancak pilotlarda hata yaptı PİLOTAJJJJJJJJJJJ üzülerek hepimiz bu sonucu kabullenmek zorundayız. SHGM'nin açıklamasından da TALPA'nın açıklamasından da birşey anlamadım. Ön rapor her şeyi açıklıyor. Ama anlayanlara veya anlamak isteyenlere.
  • Herkesin doğrusu vardır ama bir olan sadece GERÇEKLERDİR..!
  • shgm nerden bilecek
  • sayın HAVACI arkadaşlar neden biribirinizi çekemiyorsunuz ? niçin bu kadar eleştiri yapıyorsunuz ! DOĞRU DEDİĞİMİZ BİR TANE DEĞİLMİ ? neden herkes farklı yorum yapıyor .. hanginizin doğru olduğunu bilmeyen biri olarak yarın herhangi birinizin kullanfığı uçakta nasıl yolculuk yapacağız ? neden milletin güvenini sarsıyorsunuz ? NEDEN BİLEN BİLMEYEN HERKES KONUŞUYOR ?
  • BENİM UZUN ZAMANDAN BERİ DÜŞÜNDÜKLERİMİ BİR KERE DE YAZMIŞSIN YAZDIKLARININ ALTINA İMZA ATARIM BU NE BİÇİM CAMİA ANLAMADIM . KAPTAN PİLOT 15,000 SAAT DİĞERLERİ 7,800 SAAT VE 3,500 SAAT OLMAK ÜZERE STANDARTLARIN ÜZERİNDE TECRÜBELİLER.. ama bizim eleştirmenler onlardan tecrübeli herhalde ki eleştiride DOZAJ'ı kaçırıyorlar.
  • SHGM bilinenler dışında bir açıklama yapsa şaşardım zaten ,ne farkları var THY den....
  • sen aynaya bak yandas memur
  • bu herifin vatandaşlığı alınsın ya!! midemi bulandırıyor yaptığı yorumlar..

İşte SHGM tarafından yapılan o açıklama:

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi  Başkanı  Pieter Van Vollenhoven, kamuoyunun beklentileri doğrultusunda, kazanın oluşumu ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere bugün saat 15:00’ da  bir basın toplantısı düzenlemiştir.

Yapılan değerlendirme ve açıklamaların bir ön bilgi mahiyetinde olduğu ve incelemelere devam edileceği kendileri tarafından beyan edilmiştir. 

Yapılan açıklamalar ve sorulara verilen cevaplar kazanın oluş nedenlerine açıklık getirmekten ve bir kanaat oluşturmaktan uzaktır. 

Açıklamaların ağırlıklı olarak kazanın oluşumuna etki eden;  imalatçı firma, hava trafik hizmetleri, havaalanı ve meteorolojik şartlar,  pilotlar ve pilotaj ile uçak ve sistemleri gibi muhtemel bulgu ve unsurların tespiti ve bunlara ilişkin yorumlardan ibaret olduğu anlaşılmaktadır.

Hollanda Güvenlik Kurulu tarafından oluşturulan kaza kırım heyetleri, Amerikan Ulusal Güvenlik Kurulu uzmanları, uçağın imalatçısı firma ile bazı ekipmanların üreticisi İngiliz firması yetkilileri ile ülkemiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanları çalışma ve incelemelerine devam etmektedirler.

Kazanın gerçek oluş nedeni henüz belirlenmemiştir.

İmalatçı firma dâhil henüz bilinmeyen çok boyutlu bir durumun söz konusu olduğu anlaşılmaktadır.

İncelemeler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce dikkatle takip edilmekte olup elde edilecek bilgiler, değerlendirmeler ve tespitler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Saygı ile duyurulur.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SHGM'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
BIRGUN, TUM SIVIL HAVACILIK ELEMANLARI EMEKLI VE TECRUBELI KAPTANLARDAN OLUSACAK... VE CAYCILAR , ODACILAR ISLERININ BASINA DONECEKLER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boş boş atıp tutun tabi isminizi yazın shgmye laf söylerken yerse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kazanın nedeni belli olmuştur. Biz THY'ye veya rahmetli pilotlara yakıştıramıyoruz ama her şey açık ve sarih, altimetre arızalıydı ancak pilotlarda hata yaptı PİLOTAJJJJJJJJJJJ üzülerek hepimiz bu sonucu kabullenmek zorundayız. SHGM'nin açıklamasından da TALPA'nın açıklamasından da birşey anlamadım. Ön rapor her şeyi açıklıyor. Ama anlayanlara veya anlamak isteyenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkesin doğrusu vardır ama bir olan sadece GERÇEKLERDİR..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
shgm nerden bilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın HAVACI arkadaşlar neden biribirinizi çekemiyorsunuz ? niçin bu kadar eleştiri yapıyorsunuz ! DOĞRU DEDİĞİMİZ BİR TANE DEĞİLMİ ? neden herkes farklı yorum yapıyor .. hanginizin doğru olduğunu bilmeyen biri olarak yarın herhangi birinizin kullanfığı uçakta nasıl yolculuk yapacağız ? neden milletin güvenini sarsıyorsunuz ? NEDEN BİLEN BİLMEYEN HERKES KONUŞUYOR ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BENİM UZUN ZAMANDAN BERİ DÜŞÜNDÜKLERİMİ BİR KERE DE YAZMIŞSIN YAZDIKLARININ ALTINA İMZA ATARIM BU NE BİÇİM CAMİA ANLAMADIM . KAPTAN PİLOT 15,000 SAAT DİĞERLERİ 7,800 SAAT VE 3,500 SAAT OLMAK ÜZERE STANDARTLARIN ÜZERİNDE TECRÜBELİLER.. ama bizim eleştirmenler onlardan tecrübeli herhalde ki eleştiride DOZAJ'ı kaçırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM bilinenler dışında bir açıklama yapsa şaşardım zaten ,ne farkları var THY den....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen aynaya bak yandas memur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu herifin vatandaşlığı alınsın ya!! midemi bulandırıyor yaptığı yorumlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000