15 Ekim 2008, Çarşamba 13:00:57

SHGM'den bir anlaşma daha

Türkiye ve Libya Sivil Havacılık Yetkilileri, iki ülke arasındaki uçuşların arttırılması, kargo ve uçak bakımı konusunda işbirliği yapılması amacıyla ikili hava ulaştırma anlaşması imzaladı.

Türkiye ve  Libya arasında 1975 yılında imzalanan anlaşmanın günün koşullarına göre revize edilmesi amacıyla iki ülkenin sivil havacılık otoriteleri, 13-14 Ekim 2008 tarihlerinde Ankara’da bir araya geldi. 

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelere Türkiye ile Libya arasındaki uçuşların karşılıklı olarak arttırılması ve daha önce tekli tayin içeren anlaşmanın çoklu tayine dönüştürülmesi konularında mutabakata varıldı. 

Müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre; iki ülke arasındaki nokta sayısı 2'den 8’e, haftalık sefer sayısı da 3’ten 21’e çıkarıldı. Buna göre; Türkiye'deki tarifeli sefer noktalarına İstanbul'un yanı sıra Ankara ve sonradan belirlenecek 2 nokta eklenirken, Libya'daki noktalara Trablus'un yanısıra Bingazi ve sonradan belirlenecek 2 nokta daha ilave edildi. Belirlenen yeni noktalara her iki ülkeden tayin edilecek birden fazla havayolu işletmesi uçuş gerçekleştirebilecek.

İstanbul-Tripoli arasında karşılıklı 7 sefer, İstanbul-Bingazi arasında 2009 kış tarife dönemi sonuna kadar 4 sefer, bu tarihten sonra 7 sefer düzenlenmesi kararı alındı.

Anlaşmaya göre ayrıca, her iki ülke taşıyıcılarına haftada toplam 7 frekans karşılıklı kargo uçuşu yapma hakkı  verildi. Taraflar ayrıca bakım , yer hizmetleri  diğer sivil havacılık konularda işbirliği yapılması konusunda  da anlaşma sağladı. 

SHGM'den bir anlaşma daha

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000