13 Mart 2014, Perşembe 11:37:28

SHGM'DEN ALKOL TALİMATI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuş emniyetinin korunması ve artırılması maksadıyla, sivil havacılık faaliyetlerinde görev yapan uçuş personelinin psikoaktif madde kullanımının ve limit dışı alkol kullanımının tespiti ve önlenmesine yönelik bir talimat yayınladı.
  • Z.. için şart mı ? Eğer bağımlı değilsen içme !!! Bağımlı isen tedavi ol !!!
  • Bazen o kadar yorgun ve mutsuz kaptanlar goruyorum ki o halde bir commander'in sorumlulugunda ucmaktansa sarhos birinin sorumlulugunda ucsaydik daha iyi olurdu diyorum. Shgm nin "dostlar alisveriste gorsun" cikislarindan biri daha iste ne soylenebilir ki. Su eski turk filminde sisko nuri nam oyuncunun dedigi gibi, parasini veriyoruz ya bincez ustune vurcaz kirbaci vurcaz kirbaci misali. Hayir en guzeli de kokpit hakkinda en ufak bilgisi olmayan arkadaslarin fikir beyan etmesi. Sanirsin kaptanlarin hepsi lord cocugu ve gokten inmisler. Sevgili yorumcular pilotluk surekli calisma ve mesleki olarak sinanip onanma gerektiren bir is. Bu adam bu zamana kadar boyle gelmis de bu talimatcikla mi gorev bilinci ve sorumluluk hatirlayacak. Saka gibi yani. Neyse tum kokpit ekibine kabinden bir mesai arkadaslarindan saygilar , sevgiler.
  • Umarız yabancı pilotlar da bu uygulamaya dahil edilirler ve tespit edildikieri takdirde ülkelerindeki sivil havacılık birimleri haberdar edilir!
  • Dünyada yorgun uçuş ve bozulan bioritmin neden olduğu kazalar alkolden kaynaklanan kazalardan kat kat fazladır. Alkol alanı aforoz ettiniz tamam, peki kokpitin pestilini çıkarana kadar uçuş planlayan, ekip planlamaya neden madalya takılıyor? yorgun uçuş = alkollü uçuş
  • Gurbetçi Senin bu memleket icin gurbette kalman saha hayırlı olur.Gelme oralardan olur mu.Sana birde Turkce öğretmekle uğraşmayalım.
  • 1- Pilot dediğiniz kişi, buraya yorum yazan birçok insandan, iş ve sosyal yaşantısında, daha profesyonel ve daha bilinçlidir. O yüzden lutfen laf olsun diye yorum yazmayın 2- Pilot veya bir başkası, alkolü v.b. maddeleri sadece keyif verdiği için içmez. Kullanma sebeplerini araştırmak ve bunun önüne geçmek daha kalıcı ve kesin çözüm olacaktır 3- Alkol içerek uçak başına giden bir pilot ne kadar sorumlu ve suçlu ise, alkol alıp araç başına, makine başına v.s geçen de o kadar sorumlu ve suçludur. Alkollu bir sürücünün size çarpıp ailenizden birisine zarar vermesi, pilotun alkol sebebiyle uçağı düşürüp 200 kişiye zarar vermesinden daha az üzüntü vermez. 4- Geçmişe dönük kazalar incelendiğinde, bir pilotun yorgunluk ve stres nedeniyle sebep olduğu kaza sayısı, alkol nedeniyle sebep olduğu kazadan binlerce kat fazladır. 5- Meydana gelen bir kazadan/olaydan, pilot kadar, ekip planlamacı,eğitimci,işletme müdürü, şirket patronu,dispatcher dahil kendini sorumlu hissetmeli ve sorgulamalıdır.
  • SHGM yine bir kağıt yayınlayarak çok büyük işleri başarmış. Hatta alçak dağları yrttığını bile söyleyebilirim. Pilotların başka hiçbir sorunu yoktu tek sorunları buydu bu da çözülmüş oldu. Çok yaşa SHGM yöneticileri.
  • kesinlikle uygulanması gereken ve konulması gereken bir madde kanun olmalıdır. alkol, ve diğer uyuşturucu keyif verici madde kullanan ve pilot veya pilotlar bu maddeler test esnasında ortaya çıkarsa kesinlikle pilotluk lisansları bence iptal olmalıdır. bunu şakası yoktur, bunu şansa bırakılmamalı yüzlerce yolcu ve ailesinin hayatı söz konusudur..amerikadaki faaa ve ntsb kuralları ve kanunlarını incelemek lazım ki. son derece katı kurallar olmasına rağmen yine de pilotlar kullanılıyor alkol ve keyif verici maddeleri.
  • Ayran iç , uyku getirsin,kokpitte güzel güzel uyu ..
  • Ogrenci pilot bence lisansi askiya degil tamamen verilmemek uzere alinmali

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuş emniyetinin korunması ve artırılması maksadıyla, sivil havacılık faaliyetlerinde görev yapan uçuş personelinin psikoaktif madde kullanımının ve limit  dışı alkol kullanımının tespiti ve önlenmesine yönelik bir talimat yayınladı.

SHGM'DEN ALKOL TALİMATI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Z... ~ 10 yıl önce
Z.. için şart mı ? Eğer bağımlı değilsen içme !!! Bağımlı isen tedavi ol !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 10 yıl önce
Sana mı soracağım ne zaman içeceğimi. Keyfine içtim. Diyelim adam alkolik ama uçuşa gideceği zaman dikkat ediyor. sana mı soracak. Sana ne kardeşim. Sana ne. Yorum yapmak zorunda mısın. kanun musun sen
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bazen o kadar yorgun ve mutsuz kaptanlar goruyorum ki o halde bir commander'in sorumlulugunda ucmaktansa sarhos birinin sorumlulugunda ucsaydik daha iyi olurdu diyorum. Shgm nin "dostlar alisveriste gorsun" cikislarindan biri daha iste ne soylenebilir ki. Su eski turk filminde sisko nuri nam oyuncunun dedigi gibi, parasini veriyoruz ya bincez ustune vurcaz kirbaci vurcaz kirbaci misali. Hayir en guzeli de kokpit hakkinda en ufak bilgisi olmayan arkadaslarin fikir beyan etmesi. Sanirsin kaptanlarin hepsi lord cocugu ve gokten inmisler. Sevgili yorumcular pilotluk surekli calisma ve mesleki olarak sinanip onanma gerektiren bir is. Bu adam bu zamana kadar boyle gelmis de bu talimatcikla mi gorev bilinci ve sorumluluk hatirlayacak. Saka gibi yani. Neyse tum kokpit ekibine kabinden bir mesai arkadaslarindan saygilar , sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Umarız yabancı pilotlar da bu uygulamaya dahil edilirler ve tespit edildikieri takdirde ülkelerindeki sivil havacılık birimleri haberdar edilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dünyada yorgun uçuş ve bozulan bioritmin neden olduğu kazalar alkolden kaynaklanan kazalardan kat kat fazladır. Alkol alanı aforoz ettiniz tamam, peki kokpitin pestilini çıkarana kadar uçuş planlayan, ekip planlamaya neden madalya takılıyor? yorgun uçuş = alkollü uçuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gurbetçi Senin bu memleket icin gurbette kalman saha hayırlı olur.Gelme oralardan olur mu.Sana birde Turkce öğretmekle uğraşmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgunluk>Alkol ~ 10 yıl önce
1- Pilot dediğiniz kişi, buraya yorum yazan birçok insandan, iş ve sosyal yaşantısında, daha profesyonel ve daha bilinçlidir. O yüzden lutfen laf olsun diye yorum yazmayın 2- Pilot veya bir başkası, alkolü v.b. maddeleri sadece keyif verdiği için içmez. Kullanma sebeplerini araştırmak ve bunun önüne geçmek daha kalıcı ve kesin çözüm olacaktır 3- Alkol içerek uçak başına giden bir pilot ne kadar sorumlu ve suçlu ise, alkol alıp araç başına, makine başına v.s geçen de o kadar sorumlu ve suçludur. Alkollu bir sürücünün size çarpıp ailenizden birisine zarar vermesi, pilotun alkol sebebiyle uçağı düşürüp 200 kişiye zarar vermesinden daha az üzüntü vermez. 4- Geçmişe dönük kazalar incelendiğinde, bir pilotun yorgunluk ve stres nedeniyle sebep olduğu kaza sayısı, alkol nedeniyle sebep olduğu kazadan binlerce kat fazladır. 5- Meydana gelen bir kazadan/olaydan, pilot kadar, ekip planlamacı,eğitimci,işletme müdürü, şirket patronu,dispatcher dahil kendini sorumlu hissetmeli ve sorgulamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kağıt... ~ 10 yıl önce
SHGM yine bir kağıt yayınlayarak çok büyük işleri başarmış. Hatta alçak dağları yrttığını bile söyleyebilirim. Pilotların başka hiçbir sorunu yoktu tek sorunları buydu bu da çözülmüş oldu. Çok yaşa SHGM yöneticileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
kesinlikle uygulanması gereken ve konulması gereken bir madde kanun olmalıdır. alkol, ve diğer uyuşturucu keyif verici madde kullanan ve pilot veya pilotlar bu maddeler test esnasında ortaya çıkarsa kesinlikle pilotluk lisansları bence iptal olmalıdır. bunu şakası yoktur, bunu şansa bırakılmamalı yüzlerce yolcu ve ailesinin hayatı söz konusudur..amerikadaki faaa ve ntsb kuralları ve kanunlarını incelemek lazım ki. son derece katı kurallar olmasına rağmen yine de pilotlar kullanılıyor alkol ve keyif verici maddeleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayran uykusu ~ 10 yıl önce
Ayran iç , uyku getirsin,kokpitte güzel güzel uyu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ogrenci pilot bence lisansi askiya degil tamamen verilmemek uzere alinmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000