17 Mayıs 2013, Cuma 14:33:50

SHGM'DE ŞOK AYRILIK

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Fatih Olcay, görevinden ayrıldı.
  • FATİH BEY' IN YERİNE KİM GELECEK ACABA ? BİLEN VAR MI ? TAMAM ARTIK İŞLER ORADA BİR SÜRE DAHA BEKLER DURUR ,ONAYLAYACAK MÜDÜR YOK DİYE,
  • SGHM'de de Rizelileştirme operasyonu başladı sonunda demek. THY ve iştirakleri tama da SGHM ye yazık vallahi. Seyredin bundan sonra tüm personel yakın gelecekte Rizeli olacak tıpkı THY de olduğu gibi.
  • THY GENEL MUDUR YARDIMCILIGINA ATANACAK ARKADASLAR.TEMEL BEY E TAM DESTEK OLMAK ICIN.SEBEBI MI?HAMDI BEY VE DIGER GN. MD.YRD. TEMEL BEY LE UGRASIYORLAR SU GUNLERDE BIRAZ DA OLSA YERINDEN SALLADILAR.BU SALLANISA ZAMANINDA DESTEK OLMAZSAN BU KURUM SAG DUYUSUNU KAYBETMIS YONETILERLE BATAR.BIZLER CALISIRIZ MUDURLERE PLAKET VE MAAS ODULU TAKDIR VERILIR.ALLAH ASKINA KAC TANE MUDUR DIYEBILIR KI BENIM BASARIMDA EKIBIMIN COK BUYUK BASARISI VAR.ASIL TAKDIRI ONLARA YAZMALI ONLAR ODULLENDIRMELI.SIMDI DESTEK ZAMANI SAYIN M.FATIH OLCAY BEY BU GOREVE ATANIYOR.FAZLASI COK EKSIGI HIC YOK.SIMDIDEN HAYIRLI OLSUN.
  • çok düzgün beyefendi işini iyi yapan eğitimiyle kişiliğiyle dört dörtlük bir insan inşaalah daha iyi yerlere gelir...
  • Thy ucuş işletme genel md. yardımcılığı olabilir.Yeni görevinde başarılar şimdiden.
  • Son 1 yıl içinde VERİLMİŞ veya HALEN BEKLEYEN tüm lisanlar gözden geçirilir mi acaba ?
  • Düzgün biriydi. Çok da eş durumundan olduğunu düşünmüyorum doğrusu...
  • Anlamak mümkün değil 15 torpille kendine kadro açtır. 2 olan genel Müdür Yardımcılığını 3'e çıkarttır. 6 ay sonrada işi bırak. Zor gelmiştir. Herkesin bir bildiği vardır. Diğer Genel Müdür Yardımcıları bayağı mutlu maşallah. Birazda yerlerinde oturup SHGM için çalışsalar. Ama nerde...
  • Taşıdığı vasıflar nedeniyle SHGM değil sahada operasyonun içinde olmalı.Sn.Mehmet Fatih OLCAY THY'ye yakışır.
  • grevin yarattığı çatlak olsa gerek...

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Fatih Olcay görevinden ayrıldı. Bir süredir eşinin rahatsızlığı sebebiyle raporlu olan Olcay'ın, kurumla ilişiğini kestiği öğrenildi.

21 Şubat 2012'de görevine başlayan Fatih Olcay, operasyon ve lisanslardan sorumluydu.

SHGM, saat 16.00'da Genel Müdür Yardımcısı Fatih Olcay'a veda  töreni düzenleyecek. 

FATİH OLCAY KİMDİR?

Mehmet Fatih OLCAY, 1959 İstanbul doğumlu olup,  orta öğrenimi Ankara'da tamladıktan sonra girdiği Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği Bölümü'nü derece ile bitirmiştir.

Mühendislik eğitimin yanı sıra motor işletme bakım, uçak ve helikopter bakım yöneticiliği, uçak ve helikopter pilotluğu, uçuş öğretmenliği, aletle uçuş ihtisası, teknoloji yönetimi, risk analizi, lojistik yönetimi, kalite yönetimi, yönetim ve organizasyon çözümleri gibi aldığı çok sayıda eğitimi de derece ile tamamlamıştır.

TSK'da yaptığı görevler kapsamında; Bakım Birlik Yönetimi Uçuş Öğretmenliği, İkmal, Bakım ve Sistem Yönetimi, Havacılık görevlerinin planlaması, arama kurtarma harekâtı ile hava sahasının kontrolünün sevk ve idare edilmesi, kaza-kırımların incelenmesi ve değerlendirilmesi, uçuş ve yer emniyet hizmetleri, Hava Araçlarının ( İnsansız Hava Araçlar Dâhil ) işletme, bakım, idame ve sistem yönetimi, iç güvenlik harekât merkezi havacılık planlaması, havacılık tedarik ve modernizasyon projelerinin Lojistik Destek Planlarının hazırlanması, Savunma Sanayi Kuruluşları gibi şirket ve kurumlar ile ikmal bakım ve idare konusunda proje yönetimi, temel yönetim organizasyonunun analizi, personel ve malzeme kadrolarının reorganizasyonu konularında üst düzey yönetim kademelerinde, kurul ve çalışma grubu başkanlıklarında bulunmuştur.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih OLCAY'ın bugüne kadar almış olduğu görevler şu şekildedir:

1981 yılında Topçu ve Füze Okulu Gösteri ve Tatbikat Alayı Topçu Batarya ve Karargâh Bölük Komutanı ve Öğretim Kurulu motor ders öğretmeni olarak başladığı görevini, 1983 yılında aldığı Uçak Pilotluğu Temel Eğitimin ardından K.K.Hava Ulaştırma Grubu, Servis ve Bakım Bölük Komutanı olarak sürdürmüştür.

1992 yılında getirildiği 3. Ordu Hava Alayı Karargâh Bölük Komutanlığı'nın ardından Kara Havacılık Okulu ve Eğitim Merkezi Meydan Harekât Tabur ve Bakım Tabur Komutanlıkları yapmıştır.

2001 yılında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Ana Malzeme İkmal Şube Müdürlüğü, 2003 yılında Malatya Kara Havacılık Alay Komutan Yardımcılığı, 2004 yılında Malatya 2. Ordu, Kara Havacılık Şube Müdürü görevlerine getirilmiştir.

2007 yılında K.K.K. Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Havacılık Denetleme Üyesi seçilmiş, ardından 2008 yılında K.K.Lojistik Komutanlığı Hava Araçları Sistem Yönetim Daire Başkanlığı'na getirilmiştir.

2009-2010 yılları arasında K.K.K. Havacılık Denetleme-Değerlendirme, Kaza Kırım, Uçuş ve Yer Emniyet Kurul Başkanı olarak görev yapmıştır.

Gerek eğitim gerekse meslek hayatı boyunca başarı, çok sayıda üstün başarı ve takdir belgeleri ile ödüllendirilen Mehmet Fatih OLCAY, İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi Fatih Olcay'a bir plaket takdim ederek hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

SHGM'DE ŞOK AYRILIK

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

SHGM ~ 11 yıl önce
FATİH BEY' IN YERİNE KİM GELECEK ACABA ? BİLEN VAR MI ? TAMAM ARTIK İŞLER ORADA BİR SÜRE DAHA BEKLER DURUR ,ONAYLAYACAK MÜDÜR YOK DİYE,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizelileştirme ~ 11 yıl önce
SGHM'de de Rizelileştirme operasyonu başladı sonunda demek. THY ve iştirakleri tama da SGHM ye yazık vallahi. Seyredin bundan sonra tüm personel yakın gelecekte Rizeli olacak tıpkı THY de olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amitos ~ 11 yıl önce
THY GENEL MUDUR YARDIMCILIGINA ATANACAK ARKADASLAR.TEMEL BEY E TAM DESTEK OLMAK ICIN.SEBEBI MI?HAMDI BEY VE DIGER GN. MD.YRD. TEMEL BEY LE UGRASIYORLAR SU GUNLERDE BIRAZ DA OLSA YERINDEN SALLADILAR.BU SALLANISA ZAMANINDA DESTEK OLMAZSAN BU KURUM SAG DUYUSUNU KAYBETMIS YONETILERLE BATAR.BIZLER CALISIRIZ MUDURLERE PLAKET VE MAAS ODULU TAKDIR VERILIR.ALLAH ASKINA KAC TANE MUDUR DIYEBILIR KI BENIM BASARIMDA EKIBIMIN COK BUYUK BASARISI VAR.ASIL TAKDIRI ONLARA YAZMALI ONLAR ODULLENDIRMELI.SIMDI DESTEK ZAMANI SAYIN M.FATIH OLCAY BEY BU GOREVE ATANIYOR.FAZLASI COK EKSIGI HIC YOK.SIMDIDEN HAYIRLI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matador ~ 11 yıl önce
çok düzgün beyefendi işini iyi yapan eğitimiyle kişiliğiyle dört dörtlük bir insan inşaalah daha iyi yerlere gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY transfer ~ 11 yıl önce
Thy ucuş işletme genel md. yardımcılığı olabilir.Yeni görevinde başarılar şimdiden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 11 yıl önce
Son 1 yıl içinde VERİLMİŞ veya HALEN BEKLEYEN tüm lisanlar gözden geçirilir mi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyiydi ~ 11 yıl önce
Düzgün biriydi. Çok da eş durumundan olduğunu düşünmüyorum doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İST.AHL ~ 11 yıl önce
Kesin THY de görün bakiiimmm.Bekliyoruz bu hafta içi..Bu mesajımı saklayın. :-)))
Zor dostum. ~ 11 yıl önce
Anlamak mümkün değil 15 torpille kendine kadro açtır. 2 olan genel Müdür Yardımcılığını 3'e çıkarttır. 6 ay sonrada işi bırak. Zor gelmiştir. Herkesin bir bildiği vardır. Diğer Genel Müdür Yardımcıları bayağı mutlu maşallah. Birazda yerlerinde oturup SHGM için çalışsalar. Ama nerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz vdt ~ 11 yıl önce
sen o kişiyi tanıyormusun,aldığın vebalin farkındamısın.ya hayır söyle,yada sus.ben o kişiyi çok iyi tanıyorum.
SHGM'de İşi Ne? ~ 11 yıl önce
Taşıdığı vasıflar nedeniyle SHGM değil sahada operasyonun içinde olmalı.Sn.Mehmet Fatih OLCAY THY'ye yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
grevin yarattığı çatlak olsa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 11 yıl önce
ne alakasi var zaten bir suredir görevinde değilmiş grev çatlak oluşturabilecek bir grev değil ki hatta buna grev bile denmez kendi kendilerine cadircilik oynamaya karar verdiler ama henüz cadir da yok ortada
alakalı ~ 11 yıl önce
Bence THY'de değerlendirilecek olabilir. B ir bakmışın SN TOPCU'nun yerine gelmiş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000