10 Mayıs 2010, Pazartesi 14:59:49

SHGM YENİDEN UYARDI

Sivil havacılık Genel Müdürlüğü, bugün kül bulutları ile ilgili yeni bir basın açıklaması yayınladı. İşte SHGM'den gelen yeni açıklama...
  • BİLİP BİLMEDEN BİLGSAYAR SİMULASYONLARİNA GORE BUTUN AVRUPAYİ KAPATANLAR AZİCİK AKILLANDİ.. şimdi avrupanın cogu acik.ispanyada bi kaç yer kapalı halen..bizimkilerde akıllandi.. izlanda ile turkiye arasinda 2000nm den fazla mesafe var. yanardagin puskurtme oranina bakarsaniz ve külün gelecegi mesafeye o mesafeden buraya kadar yogun ucaklara zarar verebilecek bir kul bulutu gelmesi olanıklı değil..bizimkilerde laf olsun diye kapttılar bir kaç bolgeyi ilk dalga zamanında şimdi avrupa kapatmiyor diye bizimkilerde kapatmiyor. bizimkiler bu işi iyi biliyor !
  • http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1273489370.png son haritaya gore şu an kül bulutu orta anadoluya kadar uzeirmizded yarin ssabah saat 6 dan itibaren ulkemizi terkediyor. italyaya kadar temiz gorunuyor..bugun aksam 8 de çıkacak haritaya tekrar bakacagiz..
İzlanda’da meydana gelen yanardağ patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutlarının, Avrupa hava sahasında etkisini sürdürdüğü, bununla birlikte kısmen de olsa ülkemiz hava sahasına ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Söz konusu kül bulutları sebebiyle İzlanda, Birleşik Krallık (Shanwick Okyanus Hava Sahası), İrlanda (Shannon) ve Portekiz Hava Sahalarının tamamı veya belirli bölümlerinde kapalılık sözkonudur.

Gerek ek’te sunulan haritadan görülebileceği gerekse de Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan yakın koordinasyon sonucunda; kül bulutlarının Marmara, Batı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında görüleceği, gece yarısına doğru Ankara Uçuş Bilgi Bölgesi (FIR) genelinde (parçalı olarak) hafif şekilde etki göstereceği tahmin edilmektedir.
Bugün itibariyle bahse konu volkanik kül bulutu sebebiyle Türkiye hava sahasında her hangi kapalı bir hava sahası bulunmamaktadır. Ancak hava olaylarına bağlı olarak yaşanan gelişmeler hakkında kamuoyuna güncel bilgi verilmeye devam edilecektir.

Bu bilgiler ışığında; hava olaylarında yaşanabilecek değişiklikler de dikkate alınarak, gerçekleştirilecek olan uçuşlarda tüm hava işletmelerimizin yayımlanan NOTAM ve SIGMET'ler de dâhil olmak üzere konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri hem uçuş emniyetinin sağlanması hem de yolcu mağduriyetlerinin önlenmesi bakımlarından zorunluluk arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SHGM YENİDEN UYARDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
BİLİP BİLMEDEN BİLGSAYAR SİMULASYONLARİNA GORE BUTUN AVRUPAYİ KAPATANLAR AZİCİK AKILLANDİ.. şimdi avrupanın cogu acik.ispanyada bi kaç yer kapalı halen..bizimkilerde akıllandi.. izlanda ile turkiye arasinda 2000nm den fazla mesafe var. yanardagin puskurtme oranina bakarsaniz ve külün gelecegi mesafeye o mesafeden buraya kadar yogun ucaklara zarar verebilecek bir kul bulutu gelmesi olanıklı değil..bizimkilerde laf olsun diye kapttılar bir kaç bolgeyi ilk dalga zamanında şimdi avrupa kapatmiyor diye bizimkilerde kapatmiyor. bizimkiler bu işi iyi biliyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1273489370.png son haritaya gore şu an kül bulutu orta anadoluya kadar uzeirmizded yarin ssabah saat 6 dan itibaren ulkemizi terkediyor. italyaya kadar temiz gorunuyor..bugun aksam 8 de çıkacak haritaya tekrar bakacagiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000