15 Ağustos 2017, Salı 14:09:32

SHGM yeni bir talimat taslağı üzerinde çalışıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), “Havaalanları ve Çevresinde Yapılacak Havacılık Çalışması ve Gölgeleme Talimatı (SHT-HÇG)” taslağı hazırladı.
  • Yağma hasanın böreği talimatı demek daha doğru olur. SHGM geçmiş yıllarda da bu talimatta bir değişiklik yaptı değişiklikten 2 gün sonra Çanakkale Havaalanının burunun dibinde ve mania kriterlerine aykırı olarak çok büyük .bir AVM dikildi. Bu konu hem TBMM Kit komisyonunda DHMİ'nin hesapları görüşülürken hem de DHMİ Sayıştay raporlarında da var. SHGM şimdi neyin peşindeymiş. Ey SHGM ve DHMİ Türkiye Adana ve Atatürk Havalimanlarını mania kriterlerine aykırı yapılaşmalar nedeniyle kayıp etti. Sayenizde şimdi de daha inşaatı bitmeden İstanbul 3 üncü Havaalanını kayıp etmesi için mi talimatta değişiklik yapıyorsunuz? Son yıllarda adrese teslim yönetmelik değişikliği adrese teslim talimat değişikliği veya adrese teslim yönetmelik ve talimat yayınlayarak havacılığımızın suyunu çıkardınız. Bırakın dağınık kalsın bari. Sizin bu bozduklarınızı düzeltmek için 25 yıl lazım.
  • Tek eksiğimiz bu talimatti gercekten :) nie bizim hala bir meslek yasamız yok sevgili SHGM
  • sht- ftl ile uçuştan soğuduk
  • acaba kimin sıkıntısını giderecekler

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), “Havaalanları ve Çevresinde Yapılacak Havacılık Çalışması ve Gölgeleme Talimatı (SHT-HÇG)” taslağı hazırladı.

Yapılan çalışma kapsamında SHGM, taslak talima ile ilgili görüşleri de değerlendireceğini duyurdu.

Konuya ilişkin SHGM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Sivil hava ulaşımına açık havaalanlarında uygulanması gereken emniyet standartları kapsamında yapılacak olan havacılık çalışmaları ile gölgeleme çalışmalarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Havaalanları ve Çevresinde Yapılacak Havacılık Çalışması ve Gölgeleme Talimatı (SHT-HÇG)” taslağı hazırlanmıştır.

Bu talimat ile uygulamalardaki aksaklıkların giderilmesi, zaman tasarrufu sağlanması ve havacılık çalışması talep eden kurum / kuruluşların sağlıklı bir şekilde yönlendirilmesi amaçlanmıştır.

Yeni talimatın yürürlüğe girmesiyle birlikte 04/04/2014 tarihli Havaalanları ve Çevresinde Yapılacak Havacılık Çalışması ve Gölgeleme Talimatı yürürlükten kaldırılacak olup, 15 Eylül 2017 tarihine kadar Taslak Talimat ile ilgili görüşlerinizi “Görüş Bildirme Formu”nu doldurmak suretiyle [email protected] adresine iletebilirsiniz."

SHGM yeni bir talimat taslağı üzerinde çalışıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Dağınık kalsın. ~ 7 yıl önce
Yağma hasanın böreği talimatı demek daha doğru olur. SHGM geçmiş yıllarda da bu talimatta bir değişiklik yaptı değişiklikten 2 gün sonra Çanakkale Havaalanının burunun dibinde ve mania kriterlerine aykırı olarak çok büyük .bir AVM dikildi. Bu konu hem TBMM Kit komisyonunda DHMİ'nin hesapları görüşülürken hem de DHMİ Sayıştay raporlarında da var. SHGM şimdi neyin peşindeymiş. Ey SHGM ve DHMİ Türkiye Adana ve Atatürk Havalimanlarını mania kriterlerine aykırı yapılaşmalar nedeniyle kayıp etti. Sayenizde şimdi de daha inşaatı bitmeden İstanbul 3 üncü Havaalanını kayıp etmesi için mi talimatta değişiklik yapıyorsunuz? Son yıllarda adrese teslim yönetmelik değişikliği adrese teslim talimat değişikliği veya adrese teslim yönetmelik ve talimat yayınlayarak havacılığımızın suyunu çıkardınız. Bırakın dağınık kalsın bari. Sizin bu bozduklarınızı düzeltmek için 25 yıl lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Tek eksiğimiz bu talimatti gercekten :) nie bizim hala bir meslek yasamız yok sevgili SHGM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sht sıkıntı ~ 7 yıl önce
sht- ftl ile uçuştan soğuduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sebeb ~ 7 yıl önce
acaba kimin sıkıntısını giderecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3'üncü ~ 7 yıl önce
3'üncü Havaalanının. Biliyorsunuz 3'üncü Havaalanını yapanlar kafalarına göre pist kotlarını 30 metre daha düşük seviyede yaparak bu yolla milyarlarca Euroyu en baştan cebe attılar. Şimdi de SHGM adrese teslim talimat değişikliği yaparak konuyu yasallaştırmaya çalışıyor. Bunu bilmeyen mi var?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000