18 Kasım 2013, Pazartesi 11:24:30

SHGM TARİHİNDE BİR İLKE ONAY VERDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), sivil havacılık sektöründeki denetimlerin bağımsız kuruluşlarca yapılmasına ilişkin yönetmelik kapsamında ilk yetkisini verdi.
  • Gürsanı denetlemeyede bir denetçi bulsalar iyi ederler.
  • Gürsan Teknik internet sitesine baktım. Ne bu yetkiyle ne de havacılıkla ilgili tek bir kelime göremedim. Şirket, tesis bakım gibi işler yapıyor. Demek ki önce yetkiyi alalım sonra birilerini bulup denetleme yaparız denmiş. Veya siz yetkiyi alın sonrasını yaparsınız da denmiş olabilir. Tabii bunun olması için de "bizden" olmaları şarttır... Ben burada bağımsız, objektif, tarafsız olma garantisi göremedim, inşallah öyle olur.
  • Gürsan Teknik.. Neci: Elektrikçi.. Yani büyük projelerin Elektrik işlerini yapmış. Havacılık ile uzaktan yakından alakası var mı? Yok tabiiki.. 1 milyon TL teminat göstererek dışarıdan 1-2 denetçi bularak bağımsız yetkili denetim kuruluşu oldu. Hayırlısı olsun bakalım. Ama bu işin yürümeyeceğini şimdiden söylüyorum. Herkes not alsın..
  • Özcan Uzunoğlu;Havacılık Sektöründe en deneyimli , İnsan faktörüne önem veren çalıştıgı kurumlara çağdaş ve kar getiren vizyonu olan adı markalaşmış bir isimdir. Firmanın başarısını şimdiden kutluyorum .
  • KARAR doğrudur. BAĞIMSIZLIK tan ve OBJEKTİFLİK ten kopartılmaz ise İŞTE BUDUR...HARİKA Denetim Firma sayısı da arttırılmalı..ve FİRMALARA KANUNİ SORUMLULUK yüklenmelidir...
  • Ilk değil. 20 yıl önce benzer bir hizmet alımı Bureau Veritas'tan yapılmış, firma denetim yaptığı şirketlere danışmanlık satmaya başlayınca çıkar çelişkisi oluştuğundan sözleşme iptal edilmişti.
  • Şu "bağımsız" denetçi kadrosunu nasıl öğrenebiliriz?

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yürürlüğe giren Sivil Havacılık İşletmeleri Yetkili Denetim Kuruluşları Yönetmeliği çerçevesinde gereklilikleri yerine getiren Gürsan Teknik Hizmetler A.Ş, Yetkili Bağımsız Denetleme Kuruluşu Onay Sertifikası almaya hak kazandı.

Sivil havacılık sektörünün ilk defa bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından denetlenmesine imkan veren yetki kapsamında Gürsan Teknik Hizmetler A.Ş, SHY 145 Bakım Denetlemesi, Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetim Kuruluşu Denetlemesi ve F Bakım Kuruluşu Denetlemesi konularında SHGM adına sektörü denetleme yetkisine sahip olacak.

Bir yıllık bir zaman dilimi için yetkilendirilen şirket, hazırlanan plan dahilinde 2014 yılında işetmelere ilgili alanda denetleme konusunda hizmet sunacak. Ülkemizde faaliyet gösteren işletmeler yetkilendirilen bu kuruluşla sözleşme yapabilecek ve şirketin bu alanlarda denetlenmesini talep edebilecek. Denetim Kuruluşunun denetim raporlarını SHGM'ye göndermesinin ve yapılacak ikinci incelemenin ardından Rapora nihai onay verilecek.

Havacılık sektöründeki hızlı büyüme dikkate alınarak uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst düzeyde uygulanmasına katkı sağlamak amacıyla 5 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe giren Yönetmelik ile, diğer sektörlerde olduğu gibi sivil havacılık sektöründe de Bağımsız Denetleme sistemine geçilmesinin zemini oluşturulmuştu.

SHGM' nin denetleme yetkilerinin bir kısmı belirli şartlara ve kriterlere bağlı olmak kaydıyla bağımsız denetim kuruluşlarına devredilmekle birlikte, üst otorite olarak yetki vermiş olduğu bu kuruluşların denetlenmesinden yine kendisi sorumlu olacak. Yetkili bağımsız denetim kuruluşlarında görev alacak personelin teknik denetçilik yetkisi de yine SHGM tarafından verilecek. 

SHGM TARİHİNDE BİR İLKE ONAY VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

fırsatçı ~ 9 yıl önce
Gürsanı denetlemeyede bir denetçi bulsalar iyi ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürsan kim?? ~ 10 yıl önce
Gürsan Teknik internet sitesine baktım. Ne bu yetkiyle ne de havacılıkla ilgili tek bir kelime göremedim. Şirket, tesis bakım gibi işler yapıyor. Demek ki önce yetkiyi alalım sonra birilerini bulup denetleme yaparız denmiş. Veya siz yetkiyi alın sonrasını yaparsınız da denmiş olabilir. Tabii bunun olması için de "bizden" olmaları şarttır... Ben burada bağımsız, objektif, tarafsız olma garantisi göremedim, inşallah öyle olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah SHGM... ~ 10 yıl önce
Gürsan Teknik.. Neci: Elektrikçi.. Yani büyük projelerin Elektrik işlerini yapmış. Havacılık ile uzaktan yakından alakası var mı? Yok tabiiki.. 1 milyon TL teminat göstererek dışarıdan 1-2 denetçi bularak bağımsız yetkili denetim kuruluşu oldu. Hayırlısı olsun bakalım. Ama bu işin yürümeyeceğini şimdiden söylüyorum. Herkes not alsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TS ~ 10 yıl önce
Özcan Uzunoğlu;Havacılık Sektöründe en deneyimli , İnsan faktörüne önem veren çalıştıgı kurumlara çağdaş ve kar getiren vizyonu olan adı markalaşmış bir isimdir. Firmanın başarısını şimdiden kutluyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu budur ~ 10 yıl önce
KARAR doğrudur. BAĞIMSIZLIK tan ve OBJEKTİFLİK ten kopartılmaz ise İŞTE BUDUR...HARİKA Denetim Firma sayısı da arttırılmalı..ve FİRMALARA KANUNİ SORUMLULUK yüklenmelidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ilk değil. 20 yıl önce benzer bir hizmet alımı Bureau Veritas'tan yapılmış, firma denetim yaptığı şirketlere danışmanlık satmaya başlayınca çıkar çelişkisi oluştuğundan sözleşme iptal edilmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağımsız? ~ 10 yıl önce
Şu "bağımsız" denetçi kadrosunu nasıl öğrenebiliriz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
independence ~ 10 yıl önce
bu da iyiymiş...:))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000