06 Ocak 2010, Çarşamba 08:55:55

SHGM, SKANDALA 'DUR' DEDİ!

Trafikten bunalan ünlü işadamlarının seyahatlerinde helikopteri tercih etmesi, sektöre yönelik denetimleri artırdı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı incelemelerde tüyler ürperten bir olayla karşılaştı.
  • sen git önce kendini düzelt işini doğru yap kimsede seni kapatmasın vekil yada asiıl işlerini yapıyorlar kardeşim varsa bildiğin usülsüzlük burdan yaz bizde bilelim
  • EASA NIN KABUL ETTİĞİ BAKIM MDLÜĞÜ BENCE SHGM NİN EN İYİ ÇALIŞAN BİRİMİ
  • shgm özellikle bakım şube müdür VEKİLİ bu olay düzelip rayına girerse nasıl yerinde kalır bakalım. İşin içinde bir iş varsa oda sadece vekilin kendini tatmininden başka bir şey değil.
  • SHGM biraz da Uçuş Okullarının rutin dışı denetimlerine ağırlık vermeli.Bazı bilinen uçuş okullarının doğru dürüst uçağı yok,bakım personeli yok,eğitmenleri 2 ayda bir değişiyor,öğrenciye kayıt sırasında"" burda olanları dışarıda açıklamak yasaktır "maddesini de içeren sözleşme imzalatıyorsa,makası açın birazda gittikleri yerde öğrensinler diyorsa,2 idari personelle 2 ayrı ! yerdeki okulun işlerini yapıyorlarsaa! işini iyi yapan 2-3 okulunda adını "sivilden yetişenler ancak bu kadar oluyor "dedirtmenin yanında haksız rekabete neden olarak onlar kadar- haksız -para kazanıyorsa birilerinin dur diyeceği zaman acaba ne zaman gelecek?
  • Tüm bunlar show dan ibaret birileri gündeme gelmek için bu tarz hareketler yapıyorlar. Gerçekten böyle ciddi bir sıkıntı olsaydı bakım yetkisini almakla yetinmez şirketi adamın başına geçirirlerdi.
  • Bakım müdürüne laf edeceğine dön de çalıştığın şirketine bak... Kesin o şirket mensubusun. SHGM kolay kolay böyle bir iş yapmaz. Yaptığına göre ciddi birşeyler var demektir...
  • SHGM nin son yıllarda en iyi yaptıgı işlerden biri;bakım işlerini kontrol altına almaktır.Başıboş olan bakım konusuna çeki üzen vermek istediğiniz zaman çok itiraz eden olur.Bırakalım bakım müdürüne laf atmayı biz kendimize çeki düzen verelim.Adam sadece işini yapıyor.Bu yapılan işlemde kim olursa olsun aynısını uygulamaları gerekirdi.Tebrikler SHGM enderde olsa dogru bir işlem yapmışınız.
  • atma din kardeşiyiz tunceerrr...
  • sektör de sütten çıkma ak kaşık sanki... peh...Herkes herkesi bilir bu piyasada.
  • Senin itham ettiğin bakım şube müdürünü hepimiz tanıyoruz. ve sana tek bir kelime ile cevap veriyorum Yazıklar olsun sana senin IP adresini kontrol etseler kim olduğunda çıkar ortaya ve mutlaka zamanında sana dahi destek olmuştur bu sektörün daha iyi ve kaliteli olması için elinden geleni yapmaya çalışan ender insanlardandır. Sen saati dahi bildiğine göre kesinlikle o şirketin çalışanısın çamur atmayı bırakta işini doğru yap. Yazık ya

Birçok firmaya hizmet veren Güneydoğu Havacılık şirketinin, yapılmamış bakımları yapılmış gibi göstererek helikopterleri uçurduğu ortaya çıktı. Bunun özerine şirketin bakım yetkisi iptal edildi.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ankara'da faaliyet gösteren Güneydoğu Havacılık şirketine yönelik yaptığı rutin denetimde, insanın kanını donduran bir olayla karşılaştı. Denetimde, havacılık şirketinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Garanti Bankası ve Hattat Holding'e ait helikopterlerin, yapmadığı bakımlarını, yapılmış gibi göstererek uçurduğu ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine söz konusu havacılık şirketinin tüm uçuşları genel müdürlük tarafından durduruldu. Şirketin, bakım yetkisi de iptal edildi. SHGM, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, "Güneydoğu Havacılık" şirketinin işlettiği toplam 8 helikopterin hiçbirine uçuş izni verilmemesini istedi.

Güneydoğu Havacılık şirketiyle ilgili iddiaları Büyükşehir Belediyesi de mercek altına aldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Avni Kavlak, konuyu inceleyeceklerini belirterek, "Önemli bir konu. İlgili birimimiz konuyu derinlemesine inceliyor. Sözleşme şartlarını inceliyoruz. Ona göre hareket edilecek." dedi. Güneydoğu Havacılık şirketinin sahibi Hasan Sarıdağ ise suçlamaları kabul etmiyor. İstanbul'da uçuş halindeki helikopterin bakımının Ankara'da yapılmış gibi gösterildiği iddiasının doğru olmadığını savunuyor. "Biz, helikopterin bakımını Ankara'da değil İstanbul'da yaptık." diyen Sarıdağ, "Olay, iddia edildiği gibi değil. Gerçeği ortaya koyacak evraklarımızı da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne ilettik. Tüm eksiklerimizi tamamlayarak genel müdürlüğe verdik. Gerekli incelemeleri müteakip uçuşlarımızın açılacağını ve bakım yetkimizin geri verileceğini bekliyoruz. Hafta sonuna kadar uçuşlarımızın açılacağını düşünüyoruz." dedi.

Güneydoğu Havacılık şirketinin uçuşlarının durdurulması ve bakım yetkisinin elinden alınmasıyla ilgili süreç şöyle gelişti: SHGM, 4 Haziran 2009'da Güneydoğu Havacılık şirketine yönelik rutin bir denetim yaptı. Denetim sırasında, helikopter bakımlarının yetkisiz personel tarafından yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine şirketin bakım yetkisi askıya alındı ve eksikliklerin giderilmesi için süre verildi. Şirket, bu süre içinde, yetkisiz personeli eğitiminden geçirerek ilk eksikliği giderdi. Ardından da helikopterlerin bakımlarını yeniden yaptı. Bunun üzerine, SHGM askıya aldığı yetkiyi şirkete geri verdi.

Ancak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü işin peşini bırakmadı. 30 Aralık günü Güneydoğu Havacılık şirketine, ani bir baskın düzenledi. Denetimde ciddi bulgulara ulaşılırken şirketin, yapılmamış bakımları yapmış gibi gösterdiği ortaya çıktı. Ayrıca helikopterde bakım gecikmesi yaşandığı da tespit edildi. Bunun üzerine, şirketin bakım yetkisi elinden alındı. Uçuşları da durduruldu.

SHGM, SKANDALA 'DUR' DEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen git önce kendini düzelt işini doğru yap kimsede seni kapatmasın vekil yada asiıl işlerini yapıyorlar kardeşim varsa bildiğin usülsüzlük burdan yaz bizde bilelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EASA NIN KABUL ETTİĞİ BAKIM MDLÜĞÜ BENCE SHGM NİN EN İYİ ÇALIŞAN BİRİMİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm özellikle bakım şube müdür VEKİLİ bu olay düzelip rayına girerse nasıl yerinde kalır bakalım. İşin içinde bir iş varsa oda sadece vekilin kendini tatmininden başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM biraz da Uçuş Okullarının rutin dışı denetimlerine ağırlık vermeli.Bazı bilinen uçuş okullarının doğru dürüst uçağı yok,bakım personeli yok,eğitmenleri 2 ayda bir değişiyor,öğrenciye kayıt sırasında"" burda olanları dışarıda açıklamak yasaktır "maddesini de içeren sözleşme imzalatıyorsa,makası açın birazda gittikleri yerde öğrensinler diyorsa,2 idari personelle 2 ayrı ! yerdeki okulun işlerini yapıyorlarsaa! işini iyi yapan 2-3 okulunda adını "sivilden yetişenler ancak bu kadar oluyor "dedirtmenin yanında haksız rekabete neden olarak onlar kadar- haksız -para kazanıyorsa birilerinin dur diyeceği zaman acaba ne zaman gelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm bunlar show dan ibaret birileri gündeme gelmek için bu tarz hareketler yapıyorlar. Gerçekten böyle ciddi bir sıkıntı olsaydı bakım yetkisini almakla yetinmez şirketi adamın başına geçirirlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakım müdürüne laf edeceğine dön de çalıştığın şirketine bak... Kesin o şirket mensubusun. SHGM kolay kolay böyle bir iş yapmaz. Yaptığına göre ciddi birşeyler var demektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM nin son yıllarda en iyi yaptıgı işlerden biri;bakım işlerini kontrol altına almaktır.Başıboş olan bakım konusuna çeki üzen vermek istediğiniz zaman çok itiraz eden olur.Bırakalım bakım müdürüne laf atmayı biz kendimize çeki düzen verelim.Adam sadece işini yapıyor.Bu yapılan işlemde kim olursa olsun aynısını uygulamaları gerekirdi.Tebrikler SHGM enderde olsa dogru bir işlem yapmışınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atma din kardeşiyiz tunceerrr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sektör de sütten çıkma ak kaşık sanki... peh...Herkes herkesi bilir bu piyasada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Senin itham ettiğin bakım şube müdürünü hepimiz tanıyoruz. ve sana tek bir kelime ile cevap veriyorum Yazıklar olsun sana senin IP adresini kontrol etseler kim olduğunda çıkar ortaya ve mutlaka zamanında sana dahi destek olmuştur bu sektörün daha iyi ve kaliteli olması için elinden geleni yapmaya çalışan ender insanlardandır. Sen saati dahi bildiğine göre kesinlikle o şirketin çalışanısın çamur atmayı bırakta işini doğru yap. Yazık ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000