12 Şubat 2013, Salı 10:40:48

SHGM SEÇİM SÜRECİNE GİRDİ!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün AB ülkeleri ile ilk Eşleştirme Projesi seçim sürecine girdi.

SHGM'den yapılan açıklamada:


SHGM’nin İdari ve Kurumsal Yapısının Güçlendirilmesi’ne ilişkin 2.2 Milyon Euro maliyetli ve 2 yıllık dönemi içeren proje kapsamında AB ülkelerinden seçilecek aday ülkenin konuyla ilgili uzmanlarının ülkemize gelerek, müktesebatın uyumlaştırılması çalışmalarına katkı sağlaması planlanıyor. 

Projenin, SHGM’nin mevzuat kapasitesinin, kurumsal yapısının, emniyet&güvenlik alanındaki yapısının daha güçlendirilmesi ve Emisyon Ticaret Sistemine uyumlu hale getirilmesi olmak üzere dört temel hedefi bulunuyor.

Projenin hayata geçirilmesi ile; denetimlerin sayı ve etkinliğinde artış, denetimdeki bulguların azaltılması, kurumsal iş tanımlarının yeniden düzenlenmesi, personele yönelik staj ve çalışma ziyaretleri ile  Emisyon ve Çevre konusunda yeni birimlerin oluşturulması amaçlanıyor.

Proje kapsamında ayrıca Hava Seyrüsefer faaliyetleri alanında 2015 yılına kadar belirlenen mevzuatların ve çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

SHGM SEÇİM SÜRECİNE GİRDİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000