05 Ocak 2009, Pazartesi 14:08:26

SHGM REKOR SAYIDA DENETİM YAPTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2009 yılına girilmesiyle beraber 2008 yılında yapılan denetimlerin ardından ortaya çıkan rakamları açıkladı.
  • Defalarca yazdım.Gerek Çelebi gerek Havaş gerekse sivil havacılık genel müdürlüğü çok yetersiz ve çok bilgisiz.Gerek havaş gerek çelebi 6 aylık sözleşmeli personelle bu sorunu çözemeeez.Havacılık uzmanlık isteyen ve ucuz olmayan bir sektördür.SHGM de yeni mezun olmuş uçağı bilmeyen elemanlarla bu işi çözemez.Havacılık tecrübedir.Biz bunları söylerken burada çalışan arkadaşlarımızın haklarını sorunlarını anlatmaya çalışrken en büyük darbeyi yine bu sektörde çalışan arkadaşlarımızdan yiyoruz.Arkadaşlar kimse sizin yaptığınız işi küçümsemiyor.Ama işinizin daim ve konunuzda uzman olmanızı vazgeçilemiyecek eleman olmanızı,gelecekte ne olacızı düşünmeminizi istiyoruz ki kafanız rahat olsun ve işinizi hakkı ile yerine getirmenizi diliyoruz.
  • Arkadaşlar sizce bu yer hizmetlerinin suçumu?? Devlet bir çok sektörde buna izin veiyorsa sizce suç kimde? Az personel ve ekipman ile uçaklar kaldırılabiliyorsa ve buna kanun izi veriyorsa suç kimde?? Yapmayın?? Önce sistemi eleştirin!! Az işçiyle çok iş çıkartanları değil!! Kanunlar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?? Bu adar büyük şirketler kanunsuz iş yapmaz arkadaşlar bunu unutmayın!!! Ayrıca uçak kontrollerinin doğru yapıldığına inanmıyorum. Kontrollerin adam gibi geri dönüşümü olmayan ve yırtıp atamayacağınız bir sistem ile yapılması gerekir. Kaydedilen şeyler silinememeli!! Bence bu denetimlerin hepsi hikaye ve işin acı tarafı buna devlet kanunları ile izin veriyor!! Sivil Havacılık bence rezalet durumda. Saygılarımla.
  • ARKADAŞIM HAKLISIN BENDE BU OLAYI YAKINDAN YAŞADIM 3 SAATTE SGHM DENETLEME PERSONELİ GELDİ HAVALİMANINA İSMİ ÖNEMLİ DEİL ARAÇ PARKINDA ÇOK EKSİĞİ OLAN YER HİZMETLERİ Ç yi KISA SÜREDE O KADAR EKSİK SERTİFİKA EĞİTİM SERTİFİKASI OLMAYAN ARAÇLARI ÇALIŞMAYAN EĞİTİM GÖRMEMİŞ PERSONEL NE ARARSAN ARA AMA ALLAH SAKLASIN BİR SORUNDA KİMSE BU SORUMLULUĞUN ALTINA GİTEMEZ ARKADAŞIMIN SÖYLEDİĞİ HERŞEYE BENDE KATILIYORUM SAYIN DUDU SİZİ YANILTIYOR PERSONELİN KURRA ÇEK SENDE GİT GÖR BATIDAN BİR LİÖAN EGEDEN BİR LİMAN KARADENİZDEN BİR LİMAN DOĞUDAN BİR LİMAN GİTTE GÖR Ç nin EKSİKLİKLERİNİ SENDE HAYRETLER İÇİNDE KALACAKSIN ÇOK EKSİK EKİPMANLARLA VE EĞİTİM VERİLMEDEN UÇAK BAŞINA KADA YOLLANAN PERSONEL YAZIK OLACAK İNŞALLAH OLMAZ AMA ÇELEBİYİDE BENDE KINIYORUM
  • NEDEN YER HİZMETLERİNİ DENETLEMİYORLAR BÜTÜN HAVALİMANLARINDA YER HİZMETİ VEREN ÇELEBİ A.Ş Yİ DENETLESİNLER HER ŞEYLERİ EKSİK EKİPMANLARI PERSONEL SAYILARI ARAÇLARININ ALTINDAKİ LASTİĞE KADAR HERŞEYLERİ EKSİK ALLAH RIZASI İÇİN DENETİM YAPTIK DEMEYİN LÜTFEN HERŞEYLERİ PROBLEM YERHİZMETLERİNİN SAYIN DUDU LÜTFEN AMA LÜTFEN DENETİM MEKANİZMANIZ ZAYIF SİZİ KANDIRIYORLAR 2 SAATTE YAPILAN DENETİMDEN NE ÇIKAR SİZİN MEBALİNİ ÇOK AMA ÇOK DHMİ YEDE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR YAPIN GÖREVLERİNİZİ KORKMAYINSONRA PİŞMAN OLURSUNUZ SAYIN DUDU SAYIN BİRDAL YER HİZMETLERİNİ YAPAN FİRMALAR ÇOK EKSİK MALZEME VE DONANIMLA ÇALIŞIYORLAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılı içinde işletme ruhsatı ve operasyon denetimleri kapsamında 92, özel yetki ve wet-lease denetlemeleri kapsamında 108 denetim olmak üzere hava taşıma işletmelerine yönelik toplam 200 denetim gerçekleştirdi.

2007 yılında 83 olan işletme ve operasyon denetimleri sayısı, 2008 yılında 92’ye yükselirken, 56 olan özel yetki ve wet-lease denetlemeleri sayısı ise yaklaşık iki kat artarak 108’e ulaştı.

İşletme ruhsatı ve operasyon denetimleri kapsamında 2002 yılında 37 denetim yapılırken, özel yetki ve wet-lease denetlemeleri kapsamında ise sadece 3 denetim gerçekleştirilmişti.

2008 yılında gerçekleştirilen operasyon-bakım ve lisans denetimleri sonrasında havayolu işletmelerine 6 milyon 863 bin TL idari para cezası kesildi.

Yabancı havayolu işletmeleri 600 kez denetimden geçti...

2008 yılı içinde yerli ve yabancı havayolu işletmelerine toplam 881 hava aracı emniyet denetimi gerçekleştirilerek yeni bir rekora imza atıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında yabancı havayolu işletmelerine 600 SAFA, yerli havayolu işletmelerine ise 281 SANA denetimi yapıldı.

2007 yılında gerçekleştirilen 375 SAFA ve 185 SANA denetimi ile Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) ülkeleri arasında 6. sıraya yükselen Türkiye’nin 2008 yılının rakamları ile  ilk beşin içine girmesi öngörülüyor.

2005 yılı öncesinde 42 üyesi bulunan ECAC ülkeleri içinde en son sıralarda yer alan Türkiye, 2006 yılında gerçekleştirilen 150  SAFA ve 90 SANA denetimi ile 9. sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Yerli ve yabancı havayolu işletmelerine gerçekleştirdiği hava aracı emniyet denetimlerini her geçen yıl arttıran SHGM, üç yıl içinde SAFA denetimlerini 150’den 600’e, SANA denetimlerini ise 90’dan 281’e yükseltti.

Türkiye’nin ECAC ülkeleri içinde denetimlerini en çok arttıran ülke konumuna gelmesi sonucunda, Türk tescilli uçaklara yurt dışında yapılan denetimlerde önemli oranda azalma yaşandı ve söz konusu dönemde havayolu işletmelerimizin uçaklarına yurt dışı operasyonlarında hiçbir yasaklama getirilmedi ve uçuşları durdurulmadı. 

SHGM tarafından gerçekleştirilen yoğun denetimler ve uygulanan idari/mali/teknik yaptırımlar, ülkemizdeki sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası standartlara uygun gerçekleştirilmesine ve yurt dışında Türk uçaklarına yapılan denetimlerin azalmasına önemli katkı sağladı.

SHGM

SHGM REKOR SAYIDA DENETİM YAPTI

Yorumlar

muzur ~ 15 yıl önce
Defalarca yazdım.Gerek Çelebi gerek Havaş gerekse sivil havacılık genel müdürlüğü çok yetersiz ve çok bilgisiz.Gerek havaş gerek çelebi 6 aylık sözleşmeli personelle bu sorunu çözemeeez.Havacılık uzmanlık isteyen ve ucuz olmayan bir sektördür.SHGM de yeni mezun olmuş uçağı bilmeyen elemanlarla bu işi çözemez.Havacılık tecrübedir.Biz bunları söylerken burada çalışan arkadaşlarımızın haklarını sorunlarını anlatmaya çalışrken en büyük darbeyi yine bu sektörde çalışan arkadaşlarımızdan yiyoruz.Arkadaşlar kimse sizin yaptığınız işi küçümsemiyor.Ama işinizin daim ve konunuzda uzman olmanızı vazgeçilemiyecek eleman olmanızı,gelecekte ne olacızı düşünmeminizi istiyoruz ki kafanız rahat olsun ve işinizi hakkı ile yerine getirmenizi diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar sizce bu yer hizmetlerinin suçumu?? Devlet bir çok sektörde buna izin veiyorsa sizce suç kimde? Az personel ve ekipman ile uçaklar kaldırılabiliyorsa ve buna kanun izi veriyorsa suç kimde?? Yapmayın?? Önce sistemi eleştirin!! Az işçiyle çok iş çıkartanları değil!! Kanunlar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?? Bu adar büyük şirketler kanunsuz iş yapmaz arkadaşlar bunu unutmayın!!! Ayrıca uçak kontrollerinin doğru yapıldığına inanmıyorum. Kontrollerin adam gibi geri dönüşümü olmayan ve yırtıp atamayacağınız bir sistem ile yapılması gerekir. Kaydedilen şeyler silinememeli!! Bence bu denetimlerin hepsi hikaye ve işin acı tarafı buna devlet kanunları ile izin veriyor!! Sivil Havacılık bence rezalet durumda. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NERDE VARKİ ADALET ~ 15 yıl önce
ARKADAŞIM HAKLISIN BENDE BU OLAYI YAKINDAN YAŞADIM 3 SAATTE SGHM DENETLEME PERSONELİ GELDİ HAVALİMANINA İSMİ ÖNEMLİ DEİL ARAÇ PARKINDA ÇOK EKSİĞİ OLAN YER HİZMETLERİ Ç yi KISA SÜREDE O KADAR EKSİK SERTİFİKA EĞİTİM SERTİFİKASI OLMAYAN ARAÇLARI ÇALIŞMAYAN EĞİTİM GÖRMEMİŞ PERSONEL NE ARARSAN ARA AMA ALLAH SAKLASIN BİR SORUNDA KİMSE BU SORUMLULUĞUN ALTINA GİTEMEZ ARKADAŞIMIN SÖYLEDİĞİ HERŞEYE BENDE KATILIYORUM SAYIN DUDU SİZİ YANILTIYOR PERSONELİN KURRA ÇEK SENDE GİT GÖR BATIDAN BİR LİÖAN EGEDEN BİR LİMAN KARADENİZDEN BİR LİMAN DOĞUDAN BİR LİMAN GİTTE GÖR Ç nin EKSİKLİKLERİNİ SENDE HAYRETLER İÇİNDE KALACAKSIN ÇOK EKSİK EKİPMANLARLA VE EĞİTİM VERİLMEDEN UÇAK BAŞINA KADA YOLLANAN PERSONEL YAZIK OLACAK İNŞALLAH OLMAZ AMA ÇELEBİYİDE BENDE KINIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelebiyi neden denetlemiyorlar ~ 15 yıl önce
NEDEN YER HİZMETLERİNİ DENETLEMİYORLAR BÜTÜN HAVALİMANLARINDA YER HİZMETİ VEREN ÇELEBİ A.Ş Yİ DENETLESİNLER HER ŞEYLERİ EKSİK EKİPMANLARI PERSONEL SAYILARI ARAÇLARININ ALTINDAKİ LASTİĞE KADAR HERŞEYLERİ EKSİK ALLAH RIZASI İÇİN DENETİM YAPTIK DEMEYİN LÜTFEN HERŞEYLERİ PROBLEM YERHİZMETLERİNİN SAYIN DUDU LÜTFEN AMA LÜTFEN DENETİM MEKANİZMANIZ ZAYIF SİZİ KANDIRIYORLAR 2 SAATTE YAPILAN DENETİMDEN NE ÇIKAR SİZİN MEBALİNİ ÇOK AMA ÇOK DHMİ YEDE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR YAPIN GÖREVLERİNİZİ KORKMAYINSONRA PİŞMAN OLURSUNUZ SAYIN DUDU SAYIN BİRDAL YER HİZMETLERİNİ YAPAN FİRMALAR ÇOK EKSİK MALZEME VE DONANIMLA ÇALIŞIYORLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000