18 Haziran 2014, Çarşamba 15:33:33

SHGM ÖNCELİĞİ ÖĞRENCİLERE VERDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havacılık alanındaki öğrencilerin stajları hakkındaki yeni genelgeyi yayımladı. SHGM yayımladığı genelgeyle stajyer kontenjanlarının öncelik olarak havacılık öğrencilere verilmesini istedi.
  • SHGM nin hazırladığı bu uygulamayla stajım THY a çıktı fakat staj belgelermi almadılar kontenjandan fazla öğrenci var diye eleme yapılacakmış madur olacağız SHGM tekrar bize staj yeri ayarlayacak mı okulum ayarlamayacağını söyledi ben kendim nasıl bulacağım zorunlu staj yapacağım yeri????
  • Dhmi memur alimlarinda shui bolum ogrencilerini almiyor olmasi bizler icin buyuk sorun olusturuyor belki bunuda duzeltirler bir gun.
  • Acaba piotlar staj yapabiliyor mu?
  • coookkkkk iyi oldu bizim yasadgmiz skintilari genc nesilin yasamiyacak olmasi sevindirici.....
  • boyle sacma uygulama olamaz. sivil havacilik genel mudurlugu universiteleri staj icin bakim kuruluslarina yerlestiriyor fakat sirf buyuzden liselerdeki ucak bakim ogrencileri staj yeri bulamiyor. shgm butun bakim kuruluslarini universitelerle doldurdu. okuldan mezun olmak icin staj yapmak zorunda olan liseliler ne yapicak. shgm nin bu uygulamasindan dolayi hic bir bakim kurulusu liseleri kabul etmiyor. her sene duzenli staj yapan ogrencilerin hepsi shgm yuzunden bu sene bosta kaldi. Sayin bilal eksiye birinin bu durumu anlatmasi gerekiyor. eminimki haberi yoktur.olsaydi buna asla musade etmezdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havacılık alanında öğrenim gören öğrencileri ilgilendiren 'Sivil Havacılık Alanındaki Öğrenci Stajları' konulu yeni genelge yayımladı.

SHGM yayımladığı genelgeyle, stajyer kontenjanlarını öncelikli olarak sivil havacılık alanında eğitim gören öğrencilere verileceğini belirtti.

İŞTE SHGM'NİN STAJ AÇIKLAMASI VE O GENELGE

Sivil havacılık alanında sektörümüzün ihtiyaç duyduğu kalifiye personelin yetiştirilmesi tüm paydaşların sorumluluklarını yerine getirmesi ile mümkün olabilecektir. Sivil havacılık alanında yükseköğretim düzeyinde eğitim alan öğrencilerin eğitim müfredatlarında zorunlu staj uygulaması bulunmakta olup; zorunlu staj, akademik eğitim sürecinde teorik dersler ve/veya atölye çalışmalarının sonucunda edinilen bilgilerin sivil havacılık sektöründe tecrübe edilmesini içermektedir.

Sivil havacılık işletmelerinin 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince sağlamakla yükümlü oldukları staj imkânlarının üniversitelere dağıtımı 07/11/2012 tarihinde Yükseköğretim Kurumu ile işbirliği protokolü çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmakta olup, 2013 yılında 2341 ve 2014 yılında da 2323 öğrencimiz sivil havacılık işletmelerine stajyer olarak yerleştirilmiştir.

Bunun yanında, staj uygulamalarının standardizasyonunu sağlamak maksadıyla, adı geçen protokol çerçevesinde oluşturulan Sivil Havacılık Komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; Genel Müdürlüğümüz tarafından “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği”, “Kabin Hizmetleri” ve “Uçak Teknisyenliği” alanlarında “Öğrenci Staj Formları” hazırlanarak üniversitelere gönderilmiştir.

Bu kapsamda önümüzdeki dönemlerde zorunlu staj uygulamasının daha etkin ve verimli yapılabilmesini teminen “Sivil Havacılık Alanındaki Öğrenci Stajları Genelgesi” 17/06/2014 tarihinde yayımlanmıştır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

GENELGE
SDED – 2014/1

Sivil havacılık alanında sektörümüzün ihtiyaç duyduğu kalifiye personelin yetiştirilmesi tüm paydaşların sorumluluklarını yerine getirmesi ile mümkün olabilecektir. Sivil havacılık alanında yükseköğretim düzeyinde eğitim alan öğrencilerin eğitim müfredatlarında zorunlu staj uygulaması bulunmakta olup; zorunlu staj, akademik eğitim sürecinde teorik dersler ve/veya atölye çalışmalarının sonucunda edinilen bilgilerin sivil havacılık sektöründe tecrübe edilmesini içermektedir. Yükseköğretimde okuyan sivil havacılık alanındaki öğrencilerin yetiştirilmesine en büyük katkının, sağlanacak etkin bir staj programı ile olabileceği aşikârdır.

Genel Müdürlüğümüz, 5431 Sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (y) ve (t) bentleri ile 12/A maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi hükümlerince, 07/11/2012 tarihinde Yükseköğretim Kurumu ile işbirliği protokolü imzalamıştır. Bu protokol çerçevesinde, sivil havacılık işletmelerinin 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince sağlamakla yükümlü oldukları staj imkânlarının üniversitelere dağıtımı Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmakta olup, 2013 yılında 2341 ve 2014 yılında da 2323 öğrencimiz sivil havacılık işletmelerine stajyer olarak yerleştirilmiştir.

Bunun yanında, staj uygulamalarının standardizasyonunu sağlamak maksadıyla, adı geçen protokol çerçevesinde oluşturulan Sivil Havacılık Komisyonunun yapmış olduğu
çalışmalar neticesinde; “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği”, “Kabin Hizmetleri” ve “Uçak Teknisyenliği” alanlarında “Öğrenci Staj Formları” oluşturulmuştur.

Sivil havacılık alanında eğitim gören öğrencilerin staj işlemlerinin daha etkin ve verimli yapılabilmesi maksadıyla; staj imkânı sağlayan sivil havacılık işletmelerinin stajlara ilişkin olarak aşağıdaki hususlara dikkate almaları gerekli görülmüştür:

1. Sivil Havacılık işletmelerinin stajyer kontenjanı, üniversitelerin ihtiyaçları doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce her yıl yeniden belirlenecek olup, geçmiş yıllarda yapılan yerleştirme sayıları ilgili yılın kontenjanının belirlenmesinde etkili olacaktır.
2. Sivil havacılık işletmeleri, stajyer kontenjanlarını öncelikli olarak sivil havacılık alanında eğitim gören öğrencilere verecektir.
3. Sivil havacılık işletmeleri, öğrenci stajlarının amacına uygun bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli tedbirleri alacaktır.
4. Sivil havacılık işletmeleri, staj işlemlerinin koordinasyonu, planlaması ve yürütülmesi ile ilgili tüm işlemlerden sorumlu olacak en az bir personeli ”İşletme Staj Sorumlusu” olarak görevlendirecektir.
5. Sivil havacılık işletmeleri, Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasında kontrollü doküman olarak yayımlanmış ve stajyer gönderen üniversitelerden basılı olarak temin edilecek ilgili alandaki öğrenci staj formunu her bir stajyer için, üzerinde yazılı açıklamalara uygun olarak dolduracaktır.
6. Staj formları üzerinde tanımlanmış olan öğrenim kazanımları, geniş bir çerçevede hazırlanmış olup, sivil havacılık işletmeleri staj süresince öğrencilerin uygulayabilecekleri bilgi ve beceriler dâhilinde uygun sayıda öğrenim kazanımını belirleyecektir. Öğrenim kazanımlarının belirlenmesinde işletmenin yapısı, faaliyet alanı, hacmi gibi değişkenler göz önünde bulundurulacaktır.
7. Sivil havacılık işletmeleri, stajlara ilişkin olarak Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasından temin edecekleri “İşletme Staj Bilgi Formunu” doldurarak 30 Kasım tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze iletecektir.

Gereğini önemle rica ederim.

Bilal EKŞİ
Genel Müdür 

 

SHGM ÖNCELİĞİ ÖĞRENCİLERE VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

:( ~ 9 yıl önce
SHGM nin hazırladığı bu uygulamayla stajım THY a çıktı fakat staj belgelermi almadılar kontenjandan fazla öğrenci var diye eleme yapılacakmış madur olacağız SHGM tekrar bize staj yeri ayarlayacak mı okulum ayarlamayacağını söyledi ben kendim nasıl bulacağım zorunlu staj yapacağım yeri????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shui ~ 10 yıl önce
Dhmi memur alimlarinda shui bolum ogrencilerini almiyor olmasi bizler icin buyuk sorun olusturuyor belki bunuda duzeltirler bir gun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Acaba piotlar staj yapabiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
coookkkkk iyi oldu bizim yasadgmiz skintilari genc nesilin yasamiyacak olmasi sevindirici.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
boyle sacma uygulama olamaz. sivil havacilik genel mudurlugu universiteleri staj icin bakim kuruluslarina yerlestiriyor fakat sirf buyuzden liselerdeki ucak bakim ogrencileri staj yeri bulamiyor. shgm butun bakim kuruluslarini universitelerle doldurdu. okuldan mezun olmak icin staj yapmak zorunda olan liseliler ne yapicak. shgm nin bu uygulamasindan dolayi hic bir bakim kurulusu liseleri kabul etmiyor. her sene duzenli staj yapan ogrencilerin hepsi shgm yuzunden bu sene bosta kaldi. Sayin bilal eksiye birinin bu durumu anlatmasi gerekiyor. eminimki haberi yoktur.olsaydi buna asla musade etmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 9 yıl önce
çok başarılı ve adil bir uygulama oldu teşekkürler SHGM :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000