22 Nisan 2009, Çarşamba 09:57:46

SHGM kolları sıvadı

Türkiye coğrafi konumu, ekonomisi, ticari dinamizmi ve genç yapısının itici gücü sayesinde bölgesindeki hızla büyüyen sivil havacılık endüstrisinde anahtar rol oynamayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İstanbul’da düzenlenmiş Türkiye Afrika zirvesinde, ortaklık işbirliği deklarasyonu yayınlanmış ve hava ulaşım alt yapı projelerinin hayata geçirilmesi gerekliliği vurgulanmıştı.

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin Afrika açılımı hedefleri doğrultusunda bir adım daha ileri giderek AFCAC ( Afrika Sivil Havacılık Komisyonu)’ a üye 48 ülkenin davet edileceği bir toplantı düzenlemek için harekete geçiyor. Önümüzdeki aylarda İstanbul’da geniş katılımlı bir konferans düzenlemeyi planlayan SHGM, gerekli çalışmalara başlayarak konferansın gerçekleşmesi için AFCAC’ a üye ülkelerden olumlu somut adımlar bekliyor.

Düzenlenmesi düşünülen bu konferans sayesinde Türkiye’nin havacılık alanındaki eğitim, bakım-onarım, kargo üssü olma hedefi pekiştirilirken, yapılacak işbirliği ve ikili anlaşmalarla Türk sivil havacılık sektörünün bölgede ticari faaliyetlere girmesi ve bunun sonucunda ekonomik kazanımlar elde etmesi planlanıyor.

Konferansta ayrıca Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında hava ulaşım altyapısının geliştirilmesi konusunda da görüşmelerin yapılması düşünülüyor.

SHGM kolları sıvadı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000