02 Ekim 2015, Cuma 16:28:26

SHGM iki pilotun lisansını askıya aldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2 pilotun lisanslarının 3 ay süreyle askıya alındığını açıkladı.
  • Duty aşıyorsa Kapı Kapama öne çekilir. Kaptan hep çeker, fo napsın, kabin napsın.. Şirket çek dermi bilmem ama kaptanda sabah tip şefi ararsa diye korkusundan çeker. Kısacası herkes birbirinden korkar ve suç işlenir.. Buna alışan patron yüklenir durur.. Birkaç yalaka kaptan da bu olaya çanak tutar.. Olan iki saf pilota olur.. Şirket derki "bana ne", yalaka kaptan derki "bizim şu fo var onu kaptan yapak" işler böyle yürür..
  • Dünya'nın her yerinde overduty konusunda pilot şirkete, şirket ise otoriteye karşı sorumlu iken; Türkiye'de tam tersi. Hangi pilot kendi isteğiyle duty aşımı yapar ki? Saçma! Baskıyı yapan şirket, cezayı alan pilot! İllâ bir ceza verilecekse şirkete verilmeli, pilota değil! Şirketin bilgisi dışında gelişmişse olay şirket zaten pilota ceza verir. Overduty'nin mağduru olan insanlara bir de ceza veriyorsunuz, ilginç.
  • Sallaması kolay değmişsin de gir airporthaber e orada görürsün hangi şirket ve hangi isimler .. Ve bu doğru evet, pegasustan 2 kaptan
  • Pilotlar uzerinde gorev sureleri konusunda cok baski var
  • Haber dogru bence hava takski sirketleri F/O alimi kolay kolay yapmio daha dogrusu bulamiolar ve ellerinden geldikce cekirdek kadrola ucmaya devam ediolar FO almak isteserlerde FO icin gerekli tip intibak masraflarini odemek istemiolar,bir ornek bir challenger 604/605 in yaklasik 50 bin dolar tip intibak masrafi varve bu masraflari sizin odemenizi istiolar tabi odeyecek yigt yok Boylecenede olunca mevcuttaki pilotlari dinlenmeden,izin yapmadan ucmaya mecbur kaliolar.Yeterli pilotlari olsa tabiki bu olaylar olmaz eger 50-60 milyon dolarlik ucagi ozel olarak kullanisoaniz o zaman 50 bin dolarinda gozunun yasina bakmican ve alican F/O/.Hayirli ve emniyetli ucuslar dilerim.
  • Genel havacılık sabah aldıkları güzel haberleri çabuk unutacak anlaşılan :))
  • Bol keseden sallamasi kolay. Eger gercekten böyle bir şey varsa isim ve firma verilsin.
  • Şirket Bi duysak
  • Taksiciler havada da karada da kurallara uymuyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2 pilotun lisanslarının 3 ay süreyle askıya alındığını açıkladı.

SHGM'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 'Uçuş görev süreleri aşımı yapan ve Loglarında  hatalı şekilde kaydeden Hava Taksi şirketinin 2 pilotunun lisansları 3 ay askıya alınmıştır'.

 

SHGM iki pilotun lisansını askıya aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Duty ~ 9 yıl önce
Duty aşıyorsa Kapı Kapama öne çekilir. Kaptan hep çeker, fo napsın, kabin napsın.. Şirket çek dermi bilmem ama kaptanda sabah tip şefi ararsa diye korkusundan çeker. Kısacası herkes birbirinden korkar ve suç işlenir.. Buna alışan patron yüklenir durur.. Birkaç yalaka kaptan da bu olaya çanak tutar.. Olan iki saf pilota olur.. Şirket derki "bana ne", yalaka kaptan derki "bizim şu fo var onu kaptan yapak" işler böyle yürür..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First Officer ~ 9 yıl önce
Dünya'nın her yerinde overduty konusunda pilot şirkete, şirket ise otoriteye karşı sorumlu iken; Türkiye'de tam tersi. Hangi pilot kendi isteğiyle duty aşımı yapar ki? Saçma! Baskıyı yapan şirket, cezayı alan pilot! İllâ bir ceza verilecekse şirkete verilmeli, pilota değil! Şirketin bilgisi dışında gelişmişse olay şirket zaten pilota ceza verir. Overduty'nin mağduru olan insanlara bir de ceza veriyorsunuz, ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok genel ~ 9 yıl önce
çok masumsun taksi de çalışmadığın belli taşıdığın yolcuya bir şey diyemeyip sonrasında şirkete haber verirsen şirket ne yapsın artı tüm dünya da önce pilotlar sorumlu kendisinin saatini takip etmekten
doğru değil. ~ 9 yıl önce
First officer arkadaşım sen daha bu sektörde yenisin galiba, yazdıklarından bunu anlıyorum. Belki havayollarında bir dereceye kadar dediğin doğru olabilir ama hava taksi şirketlerinde hiç değil. Duty time aşımı kaptan pilotun sorumluluğundadır ve first officerin da buna karşı çıkma hakkı vardır ve bir çok şirkette patronlarının haberi bile olmadan kendi kendilerine karar verip yapıyorlar bu tip kural dışı hareketleri meslekdaşlarımız ve bu hareketleriyle aslında bizlere de ihanet ediyorlar. Hepimizi kurallara uymaya davet ediyorum. SHGM nde bu konularda denetlemelerini sıkılaştırmaya ve cezalarda cömert olmaya davet ediyorum. Kurallara uyduğu için cezalandırılan uçuş ekibi duymadım ben bu güne kadar. Siz biliyorsanız somut örnekleriyle açıklayın bana lütfen.
First Officer ~ 9 yıl önce
Bence asıl siz bu sektörde yenisiniz bayım. Duty aşımının pilota ne faydası var? Açıklayın bana lütfen. Patrona ne faydası var? Müşteriyi mağdur etmeyecek. Mağdur etmeyince kaybetmeyecek. Kaybetmeyince para kazanmaya devam edecek. Pilotun maaşı sabit zaten, neden bu topa girsin? Neden tek kaynağı lisansını tehlikeye atsın? Lütfen biraz daha objektif olmaya çalışın. Özellikle Türkiye'de patronların duty aşımına karşı çıktığına ve pilotların habersiz yaptığına kimse inanmaz. Velev ki yaptı diyelim, şirkete kesilen ceza, şirket tarafından pilota yansıtılsın diyorum, var mı ötesi? Biraz daha dikkat lütfen. Saygılarımla.
Flypgs ~ 9 yıl önce
Sallaması kolay değmişsin de gir airporthaber e orada görürsün hangi şirket ve hangi isimler .. Ve bu doğru evet, pegasustan 2 kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 9 yıl önce
pegasus hava taksi mi? üfürmüşsün bi yerden ?
badki ~ 9 yıl önce
Pilotlar uzerinde gorev sureleri konusunda cok baski var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 9 yıl önce
Yok öyle birşey, ben de hava takside uçuyorum. Kuralları uyguluyorum diyen hiç bir kaptana ne patronu ne de ticari yolcusu hiç bir şey diyemezzzzz.
Bush-Pilot ~ 9 yıl önce
Haber dogru bence hava takski sirketleri F/O alimi kolay kolay yapmio daha dogrusu bulamiolar ve ellerinden geldikce cekirdek kadrola ucmaya devam ediolar FO almak isteserlerde FO icin gerekli tip intibak masraflarini odemek istemiolar,bir ornek bir challenger 604/605 in yaklasik 50 bin dolar tip intibak masrafi varve bu masraflari sizin odemenizi istiolar tabi odeyecek yigt yok Boylecenede olunca mevcuttaki pilotlari dinlenmeden,izin yapmadan ucmaya mecbur kaliolar.Yeterli pilotlari olsa tabiki bu olaylar olmaz eger 50-60 milyon dolarlik ucagi ozel olarak kullanisoaniz o zaman 50 bin dolarinda gozunun yasina bakmican ve alican F/O/.Hayirli ve emniyetli ucuslar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sc ~ 9 yıl önce
Yazdıklarında çok haklısın uçak sahiplerine şirin gözükmek için işletmeci şirket böyle bi uygulama hayata geçirdiler bunun amacı piyasada tekel olmaktı bunuda başardılar ABD selam olsun..
yanlış ~ 9 yıl önce
Yazdıklarından hiçbir şey bilmediğin ve bu sektörün içinde biri olmadığın anlaşılıyor. Sana açıklama yapardım ama çok uzun sürer. Kısaca yazdıkların doğru değil, o rakamlarda doğru değil.
Taksici ~ 9 yıl önce
Dedigin yanlis degil ama duty asimi 3ncu pilotla asilabilecek bir problem degil ki?
Al sana ~ 9 yıl önce
Genel havacılık sabah aldıkları güzel haberleri çabuk unutacak anlaşılan :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
Bol keseden sallamasi kolay. Eger gercekten böyle bir şey varsa isim ve firma verilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
somut haber ~ 9 yıl önce
doğru söylemiş yorum yapan arkadaş, beğenmeyenler niye beğenmemiş ki. Haber yapıyorsan böyle bir konuyu, adam gibi yapın ve en azından hangi şirket olduğunu yazın.
Sky ~ 9 yıl önce
Şirket Bi duysak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı taksi ~ 9 yıl önce
Taksiciler havada da karada da kurallara uymuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma ya ~ 9 yıl önce
kaç taksi ve taksici gördün havada acaba fikirsiz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000