16 Eylül 2011, Cuma 13:19:33

SHGM, HAVAYOLU MÜDÜRLERİNDEN NE İSTEDİ?

SHGM, Havayolu İşletmelerinin Genel Müdürleri ile toplantı düzenledi..
  • İspanyol ve Yunanlılar Level 6 ama biz onları anlıyamıyoruz. Çok yüksek (!) İngilizce konuştuklarından olsa gerek. Yönergelerde ATPL sınavı İngilizce yapılılıyor ise sınava gerek yoktur yazarken, SHGM İngilizce bildiğimize dair belge istiyordu bizden. Şimdi, kendini inkar ediyor gibi bir durum var. Father Right diye birşey vardır İngiliz hukukunda. Kazanılmış hak olarak geçer milli hukukta. Do you understand?
  • fransa ve rusya'nın pilotlarına level-6 verdiği haberi tamamen asılsız.
  • Sen bir fransa kadar olamazsın veya rusya kadar bunu unutma çalış çalış ders çalış belki level 4 alırsın
  • Bu ne demek ülkeye daha fazla yabancı gelmesi demek,avrupa kendi insanını her şekilde düşünür gözetir kendi ülkesinde iş bulamıyorsa bi kılıf yaratır başka yerde olanak yaratır yani yarattırır bunuda en bariz örneği bizlere yaptırıyor işte level 4 koydu alın dedi bizimkiler balıklama daldılar,bir rus kadar değerimiz bile yok bu memleketde.
  • major bulgu bulunan uçaktaki ilgili maintenance actionı yapan teknisyenin yetkisi veya lisansının alınmasıda söz konusu,peki bu kadar az teknisyen çalıştırıp iş yükünü sürekli arttıran,human factor gerçeklerine tamamen ters davranan yöneticiler ne olacak??Onların bu bulgularda hiç sorumluluğu yok mu?Bu durumda teknisyenin lisansı alınır,aynı müdür yerine başka bir adam alır,aynı düzen devam eder.Hiç bir değişiklik olmaz...SHGM ilkönce şirketlerin adam saat hesaplarını incelesin..
  • Patron olursa olmaz
  • Fransa ve Rusya Tüm pilotlarına Level 6 vermiş ve bu uygulamayı reddetmişler...
Sivil havacılık sektörüne ilişkin gündemdeki konuların görüşülmesi ve sivilhavacılık faaliyetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla Sivil
Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu işletmelerinin genel müdürlerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin ev sahipliğinde 13 Eylül 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen "Havayolu İşletmeleri Genel Müdürler
Toplantısı"nda; denetim faaliyetleri, emniyet verilerinin paylaşımı, havayolu işletmelerinin aylık raporları, mevzuat çalışmaları ve Karbondioksit Emisyon Azaltımı konuları ele alındı.

Yerli ve yabancı hava araçlarına yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimleri ile ilgili ilk gündem maddesi çerçevesinde, yurt dışına operasyon yapan Türk
uçaklarına gerçekleştirilen denetimlerde bulgu ortalamasının düşürülmesi hedefine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Bulgu kategorileri ve yükümlülükler hakkında havayolu işletmelerine bilgi verilen toplantıda, teknisyen kullanımı ve yer hizmetleri kuruluşları ile yapılacak koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

Sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sürdürülebilmesi amacıyla hayata geçirilen Emniyet Verileri Paylaşım Sistemi'nin de değerlendirildiği toplantıda, Dünya Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC) kararları çerçevesinde
bilgi paylaşımının önemi gündeme getirildi.

Toplantıda ayrıca, SHGM tarafından havayolu işletmelerine gerçekleştirilen denetim sonuçlarına göre bulgulara yönelik zamanında işlem yapılması ve
denetim sonu De-Brifinglere katılım sağlanması konuları da gündeme getirilerek yapılması gerekenler üzeninde fikir teatisinde bulunuldu.

SHGM'nin son dönemde ağırlık verdiği mevzuat çalışmaları, yeni oluşturulan Mevzuat Birimi ve bu çerçevede düzenlenen çalıştaylar hakkında katılımcılara
bilgi verilen toplantıda, mevzuat eksikliklerinin giderilmesi hususunda sektörle eşgüdüm içinde çalışılması gerektiğinin altı çizilerek, havacılık sektörünün katkısının sürdürülebilir büyüme açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Gündemin diğer önemli maddelerinden biri olan Karbondioksit Emisyon Azaltımı konusunda ICAO/EU'nun Karar ve Uygulamaları kapsamında ülkemizin hayata
geçirmesi gereken Devlet Eylem Planı konusu masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca, pilotların İngilizce seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla uluslararası kural ve standartlar çerçevesinde bu yıl içinde yürürlüğe giren mevzuat doğrultusunda, İngilizce Dil Yeterliliği sınavlarının Eylül ayı itibariyle başladığı ve havayolu işletmelerinde görev yapan pilotların yeterliliklerini ivedilikle sağlamalarının hassasiyet arz ettiği belirtildi.

SHGM yetkilileri ve havayolu işletmeleri genel müdürleri ile gerçekleştirilen toplantının, bilgi paylaşımı ve koordinasyon sağlamak amacıyla altı ayda bir düzenleneceği belirtildi.
SHGM, HAVAYOLU MÜDÜRLERİNDEN NE İSTEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
İspanyol ve Yunanlılar Level 6 ama biz onları anlıyamıyoruz. Çok yüksek (!) İngilizce konuştuklarından olsa gerek. Yönergelerde ATPL sınavı İngilizce yapılılıyor ise sınava gerek yoktur yazarken, SHGM İngilizce bildiğimize dair belge istiyordu bizden. Şimdi, kendini inkar ediyor gibi bir durum var. Father Right diye birşey vardır İngiliz hukukunda. Kazanılmış hak olarak geçer milli hukukta. Do you understand?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fransa ve rusya'nın pilotlarına level-6 verdiği haberi tamamen asılsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen bir fransa kadar olamazsın veya rusya kadar bunu unutma çalış çalış ders çalış belki level 4 alırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ne demek ülkeye daha fazla yabancı gelmesi demek,avrupa kendi insanını her şekilde düşünür gözetir kendi ülkesinde iş bulamıyorsa bi kılıf yaratır başka yerde olanak yaratır yani yarattırır bunuda en bariz örneği bizlere yaptırıyor işte level 4 koydu alın dedi bizimkiler balıklama daldılar,bir rus kadar değerimiz bile yok bu memleketde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
major bulgu bulunan uçaktaki ilgili maintenance actionı yapan teknisyenin yetkisi veya lisansının alınmasıda söz konusu,peki bu kadar az teknisyen çalıştırıp iş yükünü sürekli arttıran,human factor gerçeklerine tamamen ters davranan yöneticiler ne olacak??Onların bu bulgularda hiç sorumluluğu yok mu?Bu durumda teknisyenin lisansı alınır,aynı müdür yerine başka bir adam alır,aynı düzen devam eder.Hiç bir değişiklik olmaz...SHGM ilkönce şirketlerin adam saat hesaplarını incelesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Patron olursa olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fransa ve Rusya Tüm pilotlarına Level 6 vermiş ve bu uygulamayı reddetmişler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000