18 Şubat 2009, Çarşamba 13:49:56

SHGM HAREKETE GEÇTİ

Havalimanlarının civarındaki eğlence yerlerinden yayılan lazer ışınlarının uçuş emniyetini olumsuz yönde etkilemesi, Ulaştırma Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
  • Aynı hassasiyeti SG havalimanına da bir gösterse. Personelin şikayetlerini buradan okuyoruz ve üzülüyoruz. Bir de şu Sabiha Gökçene baksanız iyi olacak..
  • sivil havacılık lazer ışığı sıkan kişi ve kurumlara gösterdiği hassasiyeti herhalde aylardır personel maaşı ödemeyen şirketlerede gösterecektir.Mesela yani.....
  • Airport Alışveriş merkezinin ordan yükselen ışıktan bahsediyoruz galibaa

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, pilotların ve uçuş ekibi üzerinde olumsuz etki yaratarak uçuş emniyetini riske eden bazı lazer gösterileri yapıldığının bildirilmesi üzerine, ilgili talimat kapsamında pilotlardan şüpheli lazer ışınlarını rapor etmeleri istedi.

SHGM tarafından 2005 yılında yayımlanan ‘‘Hava Araçlarının Lazer Işınlarının Zararlı Etkilerinden Korunmasına’’ ilişkin talimat ile, lazer ışınlarına karşı pilotların raporları doğrultusunda önlem alınması ve gösterilerin hangi usul ve kurallara göre yapılacağı belirlenmişti.

Talimat kapsamında, lazer gösterisi yapmak isteyen özel ve tüzel kişilerin SHGM’ye başvurmaları ve uygun bulunması halinde gösteri yapabilmelerine izin verilmesi ayrıca tüm hava sahası kullanıcılarına NOTAM ile duyurularak uçuş emniyetinin muhafazası amaçlanmıştı.

Son dönemde gelen şikayetler üzerine uçuş ekibi üzerinde menfi etkiler yaratarak uçuş emniyetini riske eden bazı lazer gösterilerinin izinsiz olarak gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine harekete geçen SHGM, uçuş emniyetinin sağlanması, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla lazer ışınlarına maruz kalan trafik pilotlarının talimat ekinde yer alan “Şüpheli Lazer Işını Hadise Rapor” formunu doldurması gerektiği yönünde bir genelge yayımladı.

Havayolu işletmelerine gönderilen yazıda, bu konuya hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtilerek formlar aracılığı ile tehlike oluşturan durumların bildirilmesini istendi.

SHGM HAREKETE GEÇTİ

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Aynı hassasiyeti SG havalimanına da bir gösterse. Personelin şikayetlerini buradan okuyoruz ve üzülüyoruz. Bir de şu Sabiha Gökçene baksanız iyi olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sivil havacılık lazer ışığı sıkan kişi ve kurumlara gösterdiği hassasiyeti herhalde aylardır personel maaşı ödemeyen şirketlerede gösterecektir.Mesela yani.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airport Alışveriş merkezinin ordan yükselen ışıktan bahsediyoruz galibaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000