12 Şubat 2009, Perşembe 17:45:01

SHGM, gövde üzerine inen uçağı inceleyecek

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Eskişehir'de ön tekerlek takımı arızalandığı için gövde üzerinde piste iniş yapan eğitim uçağını Ankara'dan gelecek olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin inceleyeceğini söyledi.
  • Mustafa CAVCAR ve saz arkadaşları artık istifa etmeli.Bu okul onlarla yürümüyor.Torpil almış başını gidiyor...
  • sayın Lost, Havacılıktan sizden fazla anladıgım kesin,o eğitimlerin hepsini aldım ben.Yazdıgımı iyi okuyun. Gece IFR ucusu diye bir sey JAA eğitiminde yoktur. ME ucuslar 6 saat CPL ve 10 saat ME IR olarak yapılır. Gece ucusları VFR 3 saat ve seyrusefer VFR2 saat olmak üzere toplam5 sattir. Çok bilen arkadasım daha da ayrıntılı bilgi istersen SGHM Eğitim Direkrifini oku!
  • ÇİFT MOTORLU EĞİTİM NEYE YAPIŞIYORMUŞ ? PARDON..
  • lütfen misafir nickli arkadaşımız gibi havacılıktan zerre olsun anlamayan arkadaşlar yorum yapmasın. burası bir havacılık sitesi. Yok eğitimde IFR olmazmış yok gece çift motorlu eğitimi nie yapışıyomuş.. ilk önce kullandığın terimlerin anlamını öğren sonra yorum yap..
  • SİVİL HAVACILIK CAMİASINA GEÇMİŞ OLSUN ""SİMİLATÖR"" VARKEN BU OLAYI CANLI YAŞAMAK DENEYİM KAZANMAK UĞRUNA BİRAZ PAHALI BİR DERS VE DENEYİM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEDİĞİ KADAR İNCELESİN RAPOR ""HİDROLİK SEVİYESİ DÜŞMESİ"" OLARAK GELECEK ÖLÜM OLMAYINCA BİRE BİR YAŞAYARAK EĞİTİM OLARAK ALKIŞLAYIP KAYITLARA GEÇİP KISA SÜRE SONRA UNUTULACAK SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUNDA . SN.PROF. OLAYIN SEVİNÇLE KAPANMASI NASIL OLUYOR MESELA. AAA NE GÜZEL ÖN İNİŞ TAKIMLARIMIZ ARIZALIYMIŞ KEŞKE TÜM UÇAKLARADA NASİP OLSA ÇOK SEVİNDİK ..FALAN GİBİ Mİ . SAYGILAR.TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN.
  • VAY BE 2. US AIRWAYS VAKASI. Tebrikler Sullenberger gibi uçağı indiren arkadaşa. saygılar
  • Ayrıca gece VFR seyrüsefer yapılmaz,uçuş eğitiminde de gece IFR diye bişey yoktur.Açıklama yetersiz!
  • Herkese geçmiş olsun. Gece eğitimi çift motor bir uçakla yapmanın mantiğini anlamam mümkün değil!
  • büyük geçmiş olsun

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, dün gece üniversite olarak son derece endişeli saatler yaşadıklarını, ancak bu sıkıntıyı sonunda sevinçle kapattıklarını ve böyle bir hadisenin ilk kez yaşandığını kaydetti. 

Uçaktakilerin 4'ünün öğrenci, birinin pilot, diğerinin ise teknisyen olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sürmeli, "Beechcraft King Air 200 uçağımız, her hava koşulunda hareket edebilmektedir. Yapılan iş ise eğitim prosedürü için bulunan gece aletli uçuş eğitimidir. Uçağı öğretmen kullanıyordu. 4 öğrenci de uçuşun nasıl yapıldığını öğreniyordu," diye konuştu.

Uçağın, dün saat 18.26'da Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda kalkış yaparak uçuşa geçtiğini kaydeden Prof. Dr. Sürmeli, "İstikameti İstanbul hava sahasıydı. İstanbul'a inecek anlamında değil tabi. Yalova'ya kadar da gider. Uçak İstanbul hava sahasına gitti, geri döndü. Yenişehir'e uçmaya başladığında 20.16 civarında ön iniş takımının arızalı olduğu anlaşıldı. Bu durum kuleye bildirildi. Bu dakikadan sonra kriz önlemleri alınarak kuleden yönetim yapıldı. Kuleden haber alır almaz hepimiz oradaydık. Buradaki kriz yönetimi sırasında her aşamada nasıl davranılacağına dair plan sürekli kuleden irtibatlı olmak üzere uçak 2 saat 25 dakika havada tutuldu. Buradaki amaç yakıtının tüketilmesini sağlamaktı. Yakıt bitmesi değil önemli olan bitmesine yakın iniş izninin verilmesiydi." şeklinde konuştu.

Olay sırasında uçaktakilerle sürekli konuşarak onların morallerini yerinde tutmaya çalıştıklarını anlatan Sürmeli, şunları söyledi: "Yapılanlar iyi sonuç verdi. Onların seslerinden morallerinin yerinde olduğunu gördük. Biz onların tok seslerini duyunca bizim de giderek motivasyonumuz arttı."

SHGM, gövde üzerine inen uçağı inceleyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Mustafa CAVCAR ve saz arkadaşları artık istifa etmeli.Bu okul onlarla yürümüyor.Torpil almış başını gidiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın Lost, Havacılıktan sizden fazla anladıgım kesin,o eğitimlerin hepsini aldım ben.Yazdıgımı iyi okuyun. Gece IFR ucusu diye bir sey JAA eğitiminde yoktur. ME ucuslar 6 saat CPL ve 10 saat ME IR olarak yapılır. Gece ucusları VFR 3 saat ve seyrusefer VFR2 saat olmak üzere toplam5 sattir. Çok bilen arkadasım daha da ayrıntılı bilgi istersen SGHM Eğitim Direkrifini oku!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÇİFT MOTORLU EĞİTİM NEYE YAPIŞIYORMUŞ ? PARDON..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lütfen misafir nickli arkadaşımız gibi havacılıktan zerre olsun anlamayan arkadaşlar yorum yapmasın. burası bir havacılık sitesi. Yok eğitimde IFR olmazmış yok gece çift motorlu eğitimi nie yapışıyomuş.. ilk önce kullandığın terimlerin anlamını öğren sonra yorum yap..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SİVİL HAVACILIK CAMİASINA GEÇMİŞ OLSUN ""SİMİLATÖR"" VARKEN BU OLAYI CANLI YAŞAMAK DENEYİM KAZANMAK UĞRUNA BİRAZ PAHALI BİR DERS VE DENEYİM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEDİĞİ KADAR İNCELESİN RAPOR ""HİDROLİK SEVİYESİ DÜŞMESİ"" OLARAK GELECEK ÖLÜM OLMAYINCA BİRE BİR YAŞAYARAK EĞİTİM OLARAK ALKIŞLAYIP KAYITLARA GEÇİP KISA SÜRE SONRA UNUTULACAK SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUNDA . SN.PROF. OLAYIN SEVİNÇLE KAPANMASI NASIL OLUYOR MESELA. AAA NE GÜZEL ÖN İNİŞ TAKIMLARIMIZ ARIZALIYMIŞ KEŞKE TÜM UÇAKLARADA NASİP OLSA ÇOK SEVİNDİK ..FALAN GİBİ Mİ . SAYGILAR.TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
VAY BE 2. US AIRWAYS VAKASI. Tebrikler Sullenberger gibi uçağı indiren arkadaşa. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayrıca gece VFR seyrüsefer yapılmaz,uçuş eğitiminde de gece IFR diye bişey yoktur.Açıklama yetersiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herkese geçmiş olsun. Gece eğitimi çift motor bir uçakla yapmanın mantiğini anlamam mümkün değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
büyük geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000