11 Ocak 2010, Pazartesi 09:31:17

SHGM denetimlerini ikiye katladı

Hızla gelişen Türk sivil havacılık sektöründe zafiyet yaşanmaması ve bu hızlı gelişmelerin sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüren SHGM, 2009 yılında sektörü adeta denetim yağmuruna tuttu.
  • Hiç SAW a gittiniz mi ? Bir gidin bakalım, neler göreceksiniz ?
  • sıkı denetleme yapılmasında sorun yok, ama çıkan bulguların ne kadarı mantıklı ve gerçek, ne kadarı haybeye, sırf yazmış olmak için yazılmış esas ona bakmak lazım..maalesef, ben buldum, bulduysam yanlıştır demekle olmuyor..öyle yaptığınızda saygınlığınızı da ayaklar altına olmuş oluyorsunuz.
  • Denetlemeye gönderdiğiniz ekibinizin arkasında olduğunuzu hissettirin ve sahip çıkınki, sen benim kim olduğumu biliyormusun korkusu, ceza alma korkusu, kızak korkusu, atılma korkusu olmadan, SHGM ye yakışır bir şekilde denetlemelerini yapabilsinler. Aksi halde, özel, lüks araçlarla alınıp, 5 yıldız otellerde, retorantlarda ağırlanıp, korku, tehdit içinde, hataları, eksikleri görmezden gelerek, başları önlerinde dönmesinler. Havacılık kuralları kanla yazılmıştır, keşkesi yoktur. Tail commender.
  • anlaşıldı... bu haber gibi sen de komiksin... bol keseden hakaret etmek çok kolay... saçma sapan hakaret edeceğine beni aciz kıl... unutma aciz insan saldırır hakaret eder... ne senin demenle cahil olurum ne de dememenle olmam... sana da bişey kanıtlamama gerek yok... DHMI'nin medar-ı iftiharısın anlaşılan... Allah ıslah etsin ne diyim... kal sağlıcakla
  • dokunmadı.sadece senin gibi cahil insanların havacılıkta olması herkesi oldugu gibi bizleride tedirgin etti.senin gibiler yüzünden zaten SHGM var!!!!
  • kardeş nooldu? çok dokundu galiba...
  • SHGM Üzerine düşen görevleri tüm hızıyla ve olanca iktidarıyla fazlasıyla yerine getiriyor. Tebrikler, DGRTRAINER63
  • arkadaşım çok biliyorsan git kendin yap.SHGM ile bir kere muhattapı oldunki seni muhattapmı aldılarki devletin kurumuna laf atıyorsun.begenmedigin SHGM senin şirketlerinin git bak bakalım ne eksiklerini raporlamış.cahil admın tekisin birde konuşuyorsun
  • komikk :))) SHGM denetimine giren ne demek istediğimi anlar ;)

2009 yılında, hava taşıma işletmeleri, havaalanları, bakım kuruluşları, uçuş okulları ve yetkili hastaneler, başta olmak üzere sektöre yönelik toplam 4824 denetim gerçekleştirildi. Uçuş emniyetini sağlamak için hafta sonu ve gece de denetimlerini sürdüren SHGM denetçileri,  günde ortalama 13 denetim gerçekleştirdi.

Uçuşa elverişlik denetlemesi 685, bakım kuruluşu denetlemesi 64, bakım sorumluluğu denetlemesi 70, bakım eğitim kuruluşu denetlemesi 11,  CNS/ATM denetimleri 49,  ticari hakların denetimi 55, AOC ve operasyon denetimleri 105, yol boyu, özel yetki, wet-lease denetimleri 108,  hastane denetimleri 5, uçuş eğitim organizasyonu denetimi 29, tip intibak eğitim organizasyonu denetimi 14, uçuş simülatörü ve FNPT II uçuş eğitim cihazı yetki denetimi 93, SAFA denetlemesi 1140, SANA denetlemesi 869, havaalanı denetlemeleri 27, yer hizmet kuruluşları denetimleri havaalanı bazında 52, hizmet türü bazında 420, heliport denetimleri 60, gayrı sıhhi işyeri denetleme sayısı 39, sıhhi işyeri denetleme sayısı 912, ve güvenlik denetimleri 17 adet olarak gerçekleşti.

2002 yılında havacılık sektörünün tümüne yapılan denetimlerin sayısı 528 iken büyüyen sivil havacılık sektörüne paralel olarak bu rakam 2006 yılında 1506’ya, 2007 yılında 1881’e, 2008 yılında 2408’e yükselmişti. 2009 yılında ise önceki seneye oranla iki kat artarak 4824 olarak gerçekleşti.

SHGM denetimlerini ikiye katladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hiç SAW a gittiniz mi ? Bir gidin bakalım, neler göreceksiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sıkı denetleme yapılmasında sorun yok, ama çıkan bulguların ne kadarı mantıklı ve gerçek, ne kadarı haybeye, sırf yazmış olmak için yazılmış esas ona bakmak lazım..maalesef, ben buldum, bulduysam yanlıştır demekle olmuyor..öyle yaptığınızda saygınlığınızı da ayaklar altına olmuş oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Denetlemeye gönderdiğiniz ekibinizin arkasında olduğunuzu hissettirin ve sahip çıkınki, sen benim kim olduğumu biliyormusun korkusu, ceza alma korkusu, kızak korkusu, atılma korkusu olmadan, SHGM ye yakışır bir şekilde denetlemelerini yapabilsinler. Aksi halde, özel, lüks araçlarla alınıp, 5 yıldız otellerde, retorantlarda ağırlanıp, korku, tehdit içinde, hataları, eksikleri görmezden gelerek, başları önlerinde dönmesinler. Havacılık kuralları kanla yazılmıştır, keşkesi yoktur. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anlaşıldı... bu haber gibi sen de komiksin... bol keseden hakaret etmek çok kolay... saçma sapan hakaret edeceğine beni aciz kıl... unutma aciz insan saldırır hakaret eder... ne senin demenle cahil olurum ne de dememenle olmam... sana da bişey kanıtlamama gerek yok... DHMI'nin medar-ı iftiharısın anlaşılan... Allah ıslah etsin ne diyim... kal sağlıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dokunmadı.sadece senin gibi cahil insanların havacılıkta olması herkesi oldugu gibi bizleride tedirgin etti.senin gibiler yüzünden zaten SHGM var!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardeş nooldu? çok dokundu galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM Üzerine düşen görevleri tüm hızıyla ve olanca iktidarıyla fazlasıyla yerine getiriyor. Tebrikler, DGRTRAINER63

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım çok biliyorsan git kendin yap.SHGM ile bir kere muhattapı oldunki seni muhattapmı aldılarki devletin kurumuna laf atıyorsun.begenmedigin SHGM senin şirketlerinin git bak bakalım ne eksiklerini raporlamış.cahil admın tekisin birde konuşuyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
komikk :))) SHGM denetimine giren ne demek istediğimi anlar ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000