15 Nisan 2014, Salı 15:33:06

SHGM BİR ÜLKEYLE DAHA ANLAŞMA İMZALADI

Türkiye ile Panama arasında tarifeli uçak seferlerinin başlatılabilmesi amacıyla iki ülke arasında ikili havacılık anlaşması imzalandı.
  • kim uçar Panamaya
  • Geniş gövdeli uçak yok, kaldı ki olsa öncelikli en az 10-15 şehir daha var. Belki 5 sene sonrası için mi yoksa spor olsun diye mi imzalandı.
  • küba venezuela kolombiya meksika ve dominik cumhuriyeti sırada
  • colon'da düzgün havalimanı var sanki borajet zor iner :D

Türkiye – Panama İkili Havacılık Anlaşması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ve Panama Dışişleri Bakan Yardımcısı Mayra Arosemena tarafından 14 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da imzalandı.

Anlaşmaya göre; Türkiye tarafından tayin edilen havayolları Panama’da Panama şehri ve Kolon’a, Panama tarafından tayin edilen havayolları ise İstanbul ve Ankara’ya tarifeli sefer yapma hakkı elde etti. Her iki ülkenin havayolu işletmeleri anlaşma kapsamında haftalık 14 frekans tarifeli yolcu, frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın tarifeli kargo seferi yapabilecek.

Diğer taraftan, ticari hakları düzenleyen Mutabakat Zaptı da Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile Panama Sivil Havacılık Genel Müdürü Carlos Pashales tarafından imzalandı. Mutabakat Zaptı ile, tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de imkan tanındı.

SHGM özellikle Amerika kıtasına yönelik uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla 1-4 Mayıs 2013 tarihlerinde İzmir’de Türkiye-Amerika Sivil Havacılık Konferansı düzenlemişti. Uçuş ağına yeni noktalar eklenmesi ve var olan noktalara daha fazla uçuş gerçekleştirilmesi amacıyla görüşmelerin yapıldığı konferansta, Amerika Kıtasında 25’in üzerinde yeni şehre uçuş imkanı ve 228 milyon nüfuslu bir pazara erişim sağlanmıştı.

Amerika kıtasının ortasında yer alan, kanalı ile ünlü Panama ile yapılan anlaşma ile, Türkiye’nin Amerika kıtasında anlaşma yaptığı ülke sayısı 26’ya yükselirken, dünya genelinde 161’e ulaştı.

SHGM BİR ÜLKEYLE DAHA ANLAŞMA İMZALADI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
kim uçar Panamaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Geniş gövdeli uçak yok, kaldı ki olsa öncelikli en az 10-15 şehir daha var. Belki 5 sene sonrası için mi yoksa spor olsun diye mi imzalandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
panamadan önce ~ 10 yıl önce
küba venezuela kolombiya meksika ve dominik cumhuriyeti sırada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
colon ~ 10 yıl önce
colon'da düzgün havalimanı var sanki borajet zor iner :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000