18 Haziran 2009, Perşembe 14:40:51

SHGM, 2 ülkeyle daha anlaşma imzaladı

Atina, Selanik ve Girit'ten İstanbul ve İzmir'e, İstanbul, İzmir ve Ankara'dan Atina ve Selanik'e yeni seferler başlayacak...
  • Muhteşem bir havacısın aklını seveyim. Yurt dışındaki şirketler daha büyük olduğu için anlaşma yapılıyor zaten. bu anlaşmaların amacı iki ülke arasındaki yolcunun eşit ve adil dağılımı için yapılır. büyük küçükle ne alakası var bir şeyler yanlış yapılıyor. Bilmiyorsan konuşma.
  • Bu anlaşmaları Tk. için mi yapıyor SHGM? Tk.nın karşılğı Low Cost'sa yine pazar payımız düşecek gibi geliyor bana da.
  • yurt disindaki sirketler bizimkilerden daha buyuk ve daha fazla yolcu tasiyor. tek sebep bu.
  • Durmadan anlaşma yapıyoruz da neden Türk Şirketlerinin yurt dışındaki pazar payı %55 den % 42'lere kadar düştü. Bu anlaşmalar hep karşı ülkenin hava yolları lehinemi oluyor ne ... istatistikler öyle söylüyor da.

Türkiye ve Yunanistan Sivil Havacılık Yetkilileri arasında 11-12 Haziran 2009 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen ikili havacılık müzakerelerinde,  iki ülke arasındaki mevcut uçuşların arttırılmasına ve İzmir ile Girit'in yeni uçuş noktaları olarak tayin edilmesine karar verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Yunanistan Hava Ulaştırma ve Uluslararası Anlaşmalar Müdürü Politimi Tsatsarounou Kanellou başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, mevcut hava ulaştırma anlaşması günün koşularına göre revize edilerek iki ülke arasındaki sefer noktalarının ve frekans sayılarının arttırılması konusunda mutabakat sağlandı.

Müzakereler sonunda imzalanan mutabakat zaptına göre; Türkiye'den 14 Yunanistan'dan 16 olan haftalık uçuş sayısı 31'e çıkarıldı.  Mevcut Anlaşmaya göre, Türkiye'den Ankara ve İstanbul, Yunanistan'dan da  Atina ve Selanik sefer noktaları olarak uygulanırken, görüşmeler neticesinde Atina, Selanik ve Girit'ten İstanbul ve İzmir'e; İstanbul, İzmir ve Ankara'dan  Atina ve Selanik'e yeni seferler başlatılmasına karar verildi.

Daha önceki anlaşmadaki gibi çoklu tayin özelliğini koruyan anlaşma, yeni ilave edilen frekanslara birden çok hava yolunun sefer yapması imkanı sağlıyor. Taraflar ayrıca her iki ülke arasında sivil havacılık alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda da anlaşma sağladı.

Katar'la da ikili anlaşma yapıldı

Türkiye ve Katar Sivil Havacılık Yetkilileri, 12 Haziran 2009 tarihinde Ankara'da bir araya gelerek iki ülke arasında İkili Mutabakat Zaptı imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali ARIDURU ve Katar Sivil Havacılık Müdürü Abdulaziz Mohamed Al Noaimi başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, Türkiye ve Katar arasında yolcu ve kargo toplam 16 olan haftalık frekans sayısı 22'ye çıkarıldı.

Mevcut anlaşmanın günün koşullarına göre revize edildiği müzakerelerde, her iki ülke arasında 14 olan yolcu sefer sayısının 2010 kış dönemi sonrasında ise 18'e çıkarılmasına karar verildi. Taraflar ayrıca her iki ülke arasında haftada 2 adet olan kargo sefer sayısının ise 2 frekans arttırılarak 4'e çıkarılması konusunda mutabakat sağladı.

İstanbul'dan Katar ve Doha'ya, Katar'dan İstanbul, Ankara ve Antalya anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilecek uçuşların yanı sıra, haftalık 4 frekans kargo uçuşları da Katar'dan Sabiha Gökçen'e gerçekleştirilecek.

 Anlaşma çerçevesinde ayrıca, eğitim başlığı altında her iki ülke arasında olanakların geliştirilerek işbirliği yapılması hususunda da görüş birliğine varıldı.

SHGM, 2 ülkeyle daha anlaşma imzaladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Muhteşem bir havacısın aklını seveyim. Yurt dışındaki şirketler daha büyük olduğu için anlaşma yapılıyor zaten. bu anlaşmaların amacı iki ülke arasındaki yolcunun eşit ve adil dağılımı için yapılır. büyük küçükle ne alakası var bir şeyler yanlış yapılıyor. Bilmiyorsan konuşma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu anlaşmaları Tk. için mi yapıyor SHGM? Tk.nın karşılğı Low Cost'sa yine pazar payımız düşecek gibi geliyor bana da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yurt disindaki sirketler bizimkilerden daha buyuk ve daha fazla yolcu tasiyor. tek sebep bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Durmadan anlaşma yapıyoruz da neden Türk Şirketlerinin yurt dışındaki pazar payı %55 den % 42'lere kadar düştü. Bu anlaşmalar hep karşı ülkenin hava yolları lehinemi oluyor ne ... istatistikler öyle söylüyor da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000