29 Mayıs 2009, Cuma 13:33:31

Sektöre yönelik eğitimler SHGM’de bir ilk…

Türkiye’nin sivil havacılık alanında eğitim merkezi olması projesi ile paralel olarak 2009 yılını eğitim yılı olarak ilan eden SHGM’nin faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.
  • tc-sge:):):)
  • Check-ride zamanı okullara gönderilen kontrol pilotlarının da eğitilmesi gerekiyor ki bir çok cihazı faal olmayan uçaklarla dolu olan uçuş okullarına bir ceza verilsin. Belki de göz yumuluyordur... Kendi kullandığı; kontrol uçuşunu yaptığı uçağın VOR cihazının çalışmadığını bile bile neden ses çıkarmazlar, anlamak çok zor. Menfaat ilişkisi her yanı sarmış güzel ülkemde.

Havacılık Güvenliği Yönetimi, güvenlik cihazları eğitimi, kalite eğitimi, havacılık güvenliği eğitimi, slot uygulama esasları, JAA kapsamında verilen eğitimler, protokol uygulama ve esasları ve devlet memurları kanunu kapsamında verilen eğitimler ile  Alman Sivil Havacılık Otoritesi’nden yetkilerin katılımıyla düzenlenen Uçuş Müsaadeleri ile ilgili eğitimler olmak üzere çok sayıda hizmet içi eğitim verildi.

Sektöre yönelik eğitimler SHGM’de bir ilk…

SHGM ayrıca sektöre yönelik Uçakta taşınacak sıvılarla ilgili, TAIEX ile birlikte Engelli ve Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Yolcuların Havayolu ile taşınması ile ilgili, temsil ile gözetim ve yönetim kuruluşlarına yönelik eğitimler, hava taksi işletmelerine yönelik yer hizmeti eğitimi,  havaalanları çevresindeki yapılaşmaların kontrolü ile ilgili eğitimler düzenledi.

Yurt dışından gelen heyetlere sivil havacılık eğitimi…

Personelini yurt dışındaki eğitimlere de gönderen SHGM, diğer ülkelerden gelen heyetlere de Türk sivil havacılık sistemi ile ilgili eğitimler vermeye başladı. Son olarak Tacikistan Sivil Havacılık İdaresi’nden gelen heyete SHGM tarafından Havacılık Güvenliği, İkili Anlaşmalar, AB sivil havacılık Politikaları, Slot, Havaalanları, Hava Seyrüsefer,  Uçuş Operasyon, Bakım, Tescil ve SHGM’nin hukuki yapılanmasını içeren ve bir hafta süren çok kapsamlı bir eğitim verildi.

Havacılık sektörü ile düzenli olarak toplantılar yapılıyor…

SHGM ayrıca düzenli olarak,  uluslararası alanda sivil havacılık konusunda yaşanan son gelişmelerin, yapılan yeni düzenlemelerin ve alınan kararların ele alındığı, Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmelerin paylaşıldığı ve sektörün ihtiyaç ve beklentilere dair değerlendirmelerin yapıldığı sektör toplantıları da gerçekleştiriyor. Havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerden temsilcilerin katıldığı bu toplantılar aracılığı ile Türk sivil havacılık sektörünün uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sürdürülebilir büyümesinin sağlanabilmesi için neler yapılması gerektiği ve yeni projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunularak, sektörün eşgüdüm içinde hareket etmesine yönelik ortak kararlar alınıyor.

SHGM yayınları eğitim faaliyetlerinin itici unsuru…       

SHGM, ülkemizin üyesi olduğu uluslararası kuruluşlar tarafından yayımlanan dokümanların çevirileri de dahil olmak üzere sektörün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda hazırladığı kitapları birbiri ardına yayımlamaya başladı. Bu doğrultuda 2007 yılından başlayarak bu güne kadar ilgili kurum ve kuruluşlara yol gösterici nitelikte 14 kaynak eser havacılık sektörüne kazandırıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, DHMİ Genel Müdürlüğü, DLHİ Genel Müdürlüğü gibi kurumlar başta olmak üzere  kamu kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarına, sivil havacılığın çeşitli dallarında eğitim veren üniversitelere de ücretsiz olarak dağıtılan ve  havacılık sektöründeki önemli bir boşluğu dolduran SHGM yayınları aynı zamanda, uluslararası yeni düzenlemelerin ulusal mevzuata aktarılması ve uygulanması çerçevesinde de bölge ülkelere, dolayısı ile Türkiye’nin eğitim merkezi olması yönündeki projeye sağlayacağı katkı açısından da büyük önem taşımaktadır.

Sektöre yönelik eğitimler SHGM’de bir ilk…

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
tc-sge:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Check-ride zamanı okullara gönderilen kontrol pilotlarının da eğitilmesi gerekiyor ki bir çok cihazı faal olmayan uçaklarla dolu olan uçuş okullarına bir ceza verilsin. Belki de göz yumuluyordur... Kendi kullandığı; kontrol uçuşunu yaptığı uçağın VOR cihazının çalışmadığını bile bile neden ses çıkarmazlar, anlamak çok zor. Menfaat ilişkisi her yanı sarmış güzel ülkemde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000