10 Şubat 2010, Çarşamba 14:03:18

Sektörde alınan son kararlar

Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A) kapsamında çalışmalarını sürdüren ve başkanlığını Genel Müdür Dr. Ali Arıduru’nun yaptığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnceleme Komisyonu 2010 yılı içindeki 4’üncü toplantısını gerçekleştirdi.
  • Benin SHGM'den isteğim SHY-6A'da bölgesel havacılık için gerekenler kısmının çok alelade olduğunu ve bu konunun içinin biraz daha doldurulması gerektiğidir.Şu an önemsiz gibi gözükebilir ama bu boşluğu gören herkesin bu işe soyunacağıdır.Ben yeni şirket kursam bölgesel kurallarına göre kurmak isterim.

Komisyonun gerçekleştirmiş olduğu toplantıda Bakanlık Makamı Onayı’na istinaden almış olduğu kararlar şu şekildedir:

•1 işletmeye hava taksi ruhsatı için ön izin,
•1 hava taksi işletmesinin işletme ruhsatı iptali,
•1 işletmeye genel havacılık işletme ruhsatı,
•1 işletmeye balon işletmesi için ön izin,
•1 işletmeye balon işletme ruhsatı,
•1 havayolu işletmesinin de işletme ruhsatının askıya alınması

Bir işletmeye balon işletme ruhsatı, bir Balon işletmesine ön izin…

Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği Talimatı (SHT-1D) kapsamında; asıl ruhsat için gerekli hazırlıklarını tamamlamak üzere Atmosfer Balonculuk işletmesine altı ay süre ile ön izin verilirken ön izin süreci içinde hazırlıklarını tamamlayan Kapadokya Kaya balonculuk işletmesine de işletme ruhsatı verildi.

Bir işletmeye Genel Havacılık işletme ruhsatı…

Ege  Havacılık işletmesine SHY-6B  Genel Uçak İşletme Yönetmeliği kapsamında Genel Havacılık ruhsatı verildi.

Bir Hava Taksi işletmesine ön izin, Bir Hava Taksi işletmesine ruhsat iptali …

Boydak Havacılık A.Ş.’ye SHY-6A Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği kapsamında asıl ruhsat hazırlıkları için altı ay süre ile ön izin verilirken, Sertur Havacılık A.Ş’nin yine ilgili yönetmelik kapsamında Hava Taksi İşletme ruhsatı iptal edildi.

Toplantıda ayrıca 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve SHY-6A Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği’ne göre daha önce uçuşları durdurulan Tunca Havacılık A.Ş’nin İşletme ruhsatı askıya alınarak ilgili mevzuat kapsamında asgari gereklilikleri karşılayabilmesi için işletmeye 3 ay süre verildi.

Sektörde alınan son kararlar

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Benin SHGM'den isteğim SHY-6A'da bölgesel havacılık için gerekenler kısmının çok alelade olduğunu ve bu konunun içinin biraz daha doldurulması gerektiğidir.Şu an önemsiz gibi gözükebilir ama bu boşluğu gören herkesin bu işe soyunacağıdır.Ben yeni şirket kursam bölgesel kurallarına göre kurmak isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000