23 Nisan 2010, Cuma 13:30:32

SAS YAKTI, YIKTI!

Atatürk Havalimanı’nda ruhsatı olmadığı halde bazı havayolu şirketlerine bakım hizmeti veren SAS Havacılık’ın usulsüz bakım yaptığı şirketlerden ACT Havayolları’na verilen ceza belli oldu. İşte SHGM’nin kestiği cezanın ayrıntıları…
  • Acaba dunya piyasalarinda bulunan butun komponentlerin "back to birth" biligleri bulunuyormu? Bu komponentlerin tarihi boyunca hangi sirketlerden tamiri yapildigi her zaman bellimi yoksa bu komponentleri kullanan hava sirketleri sadece "Form1" belgesi bulunup bulunmadigi ve ona gore hareket etmeleri gerektigi bir gercek degilmi? ACT, SAGA ve SAS Havacilik ile haberleri bastan beri takip ediyorum. Maglesef airporthaber yeterli ve tarafsiz bilgiyi her acikligi ile yazmadigini buldum. Burada daha baska iler ve daha bazi insanlarin bu tur haberlerden cikari bulundugunu dusunuyorum. Hic bir hava sirketinin insanlarin emniyetini tehlikeye dusurme hakki yoktur. Ve ayni sekilde hic kimsenin baskalrinin ekmek parasiyla oynama hakki yoktur.
  • SAS dan zamanında defalarca boiler, fırın , handset gibi malzemeler aldık hepsi de faal çalışmaya devam ediyor. ama birileri mutlu olsun diye tekrar yetki sahiplerine testleri yaptırıldı. Oysa yetki sahibi olan THY ye aynı actuatorü 3 kez arka arkaya takrar gönderdiğimizi pisi pisine holdların uzatıldığını biliyorum. menfaatinize geldiği için sıkıp duruyorsunuz.
  • bukadar olaydan sonra bu iptaller az bile.Umarım yerlerine işi bilen insanları görevlendirirlerde daha profesyonel işlere imza atarlar.
  • Bu olayla ilgili 11 kişinin form 4 ü gitti bunlardan 3 tanesi ACT den ya diğer kuzudan onurdan sagadan form 4 leri alınan yöneticilerden varmı bir haber yada ne zaman açıklayacaksınız.
  • shgm büyük başarı elde etti kendince birazda şu adı gecmeyen yandaş hava yollarınada baksınlar tam incelesinler bide yavuz cizmeci bu söktöre bir cok kişiyede ekmek vermiştir bunuda unutmamak gerekir
  • 2 sinin de sahibi Yavuz Çizmeci saç ayağını bir kontrol edin ucu hep Çizmecide .Bu ceza çok az gelir.
  • Kalitesi olmayan yerde müdür ne gezer? Varsada sadece kagit uzerinde vardir. TurkAir
  • Onun niye yetkisi alınmamış?İLGİNÇ araştır bakalım Airporthaber.....?????yapar mısınız acaba?
  • Onur, Saga, ULS Niye ACT öne çıkarılıyor ki?
  • SHGM yine kendini aklamak için bir kurban buldu.ACT ne yapmış,EASA FORM 1 dökümanlı kompenetleri bir şirketten almış ve uçağına takmış.Bu yasakmı.Yurt dışından gelen kompenetlerde neye bakılıyor.Ben EASA FORM 1 ,ı olan her kompeneti uçağa takarım,gerekli testlerinide yaptıktan sonra sefere veririm.Malzemenin nereden geldiği değil üzerindeki belge beni ilgilendirir.SHGM kendine baksın günah keçisi aramasın.Keser döner sap döner.

SAS Havacılık’tan hizmet alan havayolu şirketleri kelimenin tam anlamıyla ateşle oynadı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ruhsat almadan Atatürk Havalimanı’nda faaliyetlerini yürüten SAS Havacılık’ın, hem yedek parça satışı hem de teknik bakım hizmeti verdiğini AirportHaber belgeleriyle ortaya koymuştu.

AirportHaber’in skandal olarak nitelenen haberini ihbar kabul eden SHGM, SAS Havacılık’a ve hizmet verdiği şirketlere baskın düzenlemişti.

İlgili evraklara el koyan SHGM, gerekli incelemeleri tamamladı. Bazı komponent bakımlarını SAS Havacılık’ta yaptıran ACT Havayolları’nın başı fena derde girdi. SHMG’nin yaptığı incelemelerde uygunsuz bakım yapıldığı kesinleşince şirkete verilen ceza da ağır oldu.

ACT Havayolları’nın JAR 145 yetkisi uzatılmadı. Üç yöneticinin de Form-4 belgeleri alındı.

Genel Müdür Fatih Bardakçı, Teknik Müdür Fatih Bayram ve Bakım Müdürü Sami Zoray’ın form -4 belgeleri geri alındı.

Şirkete para cezası verildiği de kaydedildi. Ancak ne kadar para cezası kesildiği konusunda bilgi edinilemedi.
 

SAS YAKTI, YIKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba dunya piyasalarinda bulunan butun komponentlerin "back to birth" biligleri bulunuyormu? Bu komponentlerin tarihi boyunca hangi sirketlerden tamiri yapildigi her zaman bellimi yoksa bu komponentleri kullanan hava sirketleri sadece "Form1" belgesi bulunup bulunmadigi ve ona gore hareket etmeleri gerektigi bir gercek degilmi? ACT, SAGA ve SAS Havacilik ile haberleri bastan beri takip ediyorum. Maglesef airporthaber yeterli ve tarafsiz bilgiyi her acikligi ile yazmadigini buldum. Burada daha baska iler ve daha bazi insanlarin bu tur haberlerden cikari bulundugunu dusunuyorum. Hic bir hava sirketinin insanlarin emniyetini tehlikeye dusurme hakki yoktur. Ve ayni sekilde hic kimsenin baskalrinin ekmek parasiyla oynama hakki yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAS dan zamanında defalarca boiler, fırın , handset gibi malzemeler aldık hepsi de faal çalışmaya devam ediyor. ama birileri mutlu olsun diye tekrar yetki sahiplerine testleri yaptırıldı. Oysa yetki sahibi olan THY ye aynı actuatorü 3 kez arka arkaya takrar gönderdiğimizi pisi pisine holdların uzatıldığını biliyorum. menfaatinize geldiği için sıkıp duruyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bukadar olaydan sonra bu iptaller az bile.Umarım yerlerine işi bilen insanları görevlendirirlerde daha profesyonel işlere imza atarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olayla ilgili 11 kişinin form 4 ü gitti bunlardan 3 tanesi ACT den ya diğer kuzudan onurdan sagadan form 4 leri alınan yöneticilerden varmı bir haber yada ne zaman açıklayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm büyük başarı elde etti kendince birazda şu adı gecmeyen yandaş hava yollarınada baksınlar tam incelesinler bide yavuz cizmeci bu söktöre bir cok kişiyede ekmek vermiştir bunuda unutmamak gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 sinin de sahibi Yavuz Çizmeci saç ayağını bir kontrol edin ucu hep Çizmecide .Bu ceza çok az gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalitesi olmayan yerde müdür ne gezer? Varsada sadece kagit uzerinde vardir. TurkAir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onun niye yetkisi alınmamış?İLGİNÇ araştır bakalım Airporthaber.....?????yapar mısınız acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onur, Saga, ULS Niye ACT öne çıkarılıyor ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM yine kendini aklamak için bir kurban buldu.ACT ne yapmış,EASA FORM 1 dökümanlı kompenetleri bir şirketten almış ve uçağına takmış.Bu yasakmı.Yurt dışından gelen kompenetlerde neye bakılıyor.Ben EASA FORM 1 ,ı olan her kompeneti uçağa takarım,gerekli testlerinide yaptıktan sonra sefere veririm.Malzemenin nereden geldiği değil üzerindeki belge beni ilgilendirir.SHGM kendine baksın günah keçisi aramasın.Keser döner sap döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000