07 Nisan 2010, Çarşamba 17:31:01

SAS HAVACILIK'A GÜMRÜK BASKINI!

Atatürk Havalimanı’nda yetkisi olmadan bakım yaptığı ve yedek parça sattığı gerekçesiyle SHGM tarafından SAS Havacılık’a operasyon düzenlenmesinden sonra bu kez de gümrük ekipleri SAS’a baskın yaptı.
  • acaba bu işler dağ başında mı oluyor neden kimse de ha me ii ye hesap sormuyor anlamadım gitti. bu kadar parça yer değiştiriyor atıl yatan uçaklardan parça sökülüyor hiç mi gören yok. lighting security gibi de ha me ii nin sunduğu bilmem kaç tane hizmetten sadece 3-5 tanesi bile yapılsa kuş uçmaz o uçakların yanından... ayrıca hem de ha me ii de hem de tavda ki meydan kameralarında da mı görülmedi... bırakın allah aşkına alan memnun satan memnun.. sonra da skandal diye haber başkılığ yapıyorsunuz. siz bu konuyu hiç bilmiyor muydunuz sefa efendi de miii... hani teknisyenlerle arası çok iyiydi...
  • SAS, Atlas Jet'e de hizmet verdi neden araştırılmıyor, ben ikidir yazıyorum maalesef yayınlanmıyor. T.D zamanında Atlas çok hizmet aldı.
  • yorum yaparken eleştiri yaparken isminide yazsana.Kemal İNCEYE eleştirecek kadar teknisyenmisin,bilir belki tanırız seni,ama yazamassın,YUSUF YUSUF
  • AHL de bulunan hacizli uçaklar ( BEA,FLY vs) hacizli olduğu halde göz göre göre soyuluyor.Yıllardır bekleyen belkide çürümüş bu parçalar sökülüp uçmakta olan uçaklara takılıyor.Devlet dahil herkes de bildiği halde hiçbirşey yapmıyor.İnanmayan gidip o uçaklara baksın.Sökülmüş eksik parçalar kendiliğinden uçmadı ya birileri tarafından uçuruldu.
  • MED AİR Helikopteri düştü.Kazazedeler Devlet tarafından bulunamadı.48 Saat sonra köylüler buldu.ELT cihazının sinyali COSPAS-SARSAT uydusuna ulaşmadı.ÇÜNKÜ ELT cihazı helikoptere yetkisiz teknisyen tarafından takılmıştı.Bu teknisyen cihazın testini de yapmamıştı.ELT cihazını helikoptere taktığını SHGM ye bildirmemişti.Cihazın tanıtım kodu UYDUYA girilmediği içinyer tespiti yapılamadı.
  • BEA nın uçaklarından parça söküp uçaklarına takanlar ne olacak? 8 senedir yatan uçaktan parça alınır mı? Sonra o uçaklar hacizli değil mi? Kim göz yumuyor bu işlere ? Kimler sorumlu onları da araştır airporthaber
  • Çizmeci'nin arkasındakini soran arkadaşı bilgilendirelim,kendisi Çizmeci'nin özel şoförüdür.
  • Bu yorumcu arkadaş çok güzel bir soru sormuş nedir bu?
  • Neyin peşindesiniz 2 adlı yorumumu niçin yayınlamıyorsunuz, korumak zorunda olduğunuz birileri mi var.yorumumun bir kısmını yayınlamayarak insanlara hakkımda saldırı şansı veriyorsunuz.
  • YURT DIŞINDA BAKIMLARI YAPILMIŞ SİZCE TAKILABİLİR KOMPENETLERİN BİZLERCE YAPILAN TESTLERİNDE AYNI ARIZAYI VEREREK GERİ İADE EDİLDİĞİNİ BİLİYORMUSUNUZ.ŞİRKETLERDE HER İŞİ LİSANSLI TEKNİSYENLERİN Mİ YAPTIĞINI ZANNEDİYORSUNUZ.O ZAMAN ŞİRKETLERDEKİ YARD.TEK.NE İŞ YAPIYOR DERSİNİZ.KAFANIZI KUMA GÖMMEKTEN VAZGEÇİN.GERÇEKLERİ GÖRÜN.

AirportHaber’in ortaya çıkardığı Atatürk Havalimanı’ndaki bakım skandalı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirmişti.

SAS Havacılık’ın Atatürk Havalimanı’ndaki merkezine ve Yeşilköy’deki ofisine baskın düzenleyen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekipleri, şirketin usulsüz bakım yaptığı ve yedek parça sattığı iki havayolu şirketine yönelik de inceleme başlatmış, ACT Havayolları’nın 4 uçağıyla, SAGA Havayolları’nın TC-SGC kuyruk tescilli Airbus 310 tipi uçağının ground edilmesine karar verilmişti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün incelemelerinden hemen sonra bu kez Atatürk Havalimanı’ndaki gümrük ekipleri harekete geçti.

Bu sabah SAS Havacılık’ın Atatürk Havalimanı apronundaki merkezine gelen gümrük ekipleri, içerdeki mallarla ilgili inceleme yaptı, yedek parçalar tek tek sayıldı.

Evrakları inceleyen gümrük ekipleri, incelemelerini tamamlamasından sonra SAS Havacılık’ın kapısını mühürledi.

Usulsüz bakım yapan şirketin sahibi Salih Zeki Öztürk’ün ise gümrük görevlilerinin baskını sırasında oldukça sıkıntılı olduğu gözlendi. Sık sık telefonla konuşan Öztürk, görevlilere bilgi verdi.

ACT Havayolları’nın sahibi Yavuz Çizmeci de baskın sırasında oradaydı. Gergin olduğu görülen Çizmeci, SAS Havacılık’ta kısa süre kaldıktan sonra aprondan ayrıldı.

İşte o baskından görüntüler:













©AirportHaber.com ÖZEL

SAS HAVACILIK'A GÜMRÜK BASKINI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 14 yıl önce
acaba bu işler dağ başında mı oluyor neden kimse de ha me ii ye hesap sormuyor anlamadım gitti. bu kadar parça yer değiştiriyor atıl yatan uçaklardan parça sökülüyor hiç mi gören yok. lighting security gibi de ha me ii nin sunduğu bilmem kaç tane hizmetten sadece 3-5 tanesi bile yapılsa kuş uçmaz o uçakların yanından... ayrıca hem de ha me ii de hem de tavda ki meydan kameralarında da mı görülmedi... bırakın allah aşkına alan memnun satan memnun.. sonra da skandal diye haber başkılığ yapıyorsunuz. siz bu konuyu hiç bilmiyor muydunuz sefa efendi de miii... hani teknisyenlerle arası çok iyiydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAS, Atlas Jet'e de hizmet verdi neden araştırılmıyor, ben ikidir yazıyorum maalesef yayınlanmıyor. T.D zamanında Atlas çok hizmet aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorum yaparken eleştiri yaparken isminide yazsana.Kemal İNCEYE eleştirecek kadar teknisyenmisin,bilir belki tanırız seni,ama yazamassın,YUSUF YUSUF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL de bulunan hacizli uçaklar ( BEA,FLY vs) hacizli olduğu halde göz göre göre soyuluyor.Yıllardır bekleyen belkide çürümüş bu parçalar sökülüp uçmakta olan uçaklara takılıyor.Devlet dahil herkes de bildiği halde hiçbirşey yapmıyor.İnanmayan gidip o uçaklara baksın.Sökülmüş eksik parçalar kendiliğinden uçmadı ya birileri tarafından uçuruldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MED AİR Helikopteri düştü.Kazazedeler Devlet tarafından bulunamadı.48 Saat sonra köylüler buldu.ELT cihazının sinyali COSPAS-SARSAT uydusuna ulaşmadı.ÇÜNKÜ ELT cihazı helikoptere yetkisiz teknisyen tarafından takılmıştı.Bu teknisyen cihazın testini de yapmamıştı.ELT cihazını helikoptere taktığını SHGM ye bildirmemişti.Cihazın tanıtım kodu UYDUYA girilmediği içinyer tespiti yapılamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BEA nın uçaklarından parça söküp uçaklarına takanlar ne olacak? 8 senedir yatan uçaktan parça alınır mı? Sonra o uçaklar hacizli değil mi? Kim göz yumuyor bu işlere ? Kimler sorumlu onları da araştır airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çizmeci'nin arkasındakini soran arkadaşı bilgilendirelim,kendisi Çizmeci'nin özel şoförüdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yorumcu arkadaş çok güzel bir soru sormuş nedir bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neyin peşindesiniz 2 adlı yorumumu niçin yayınlamıyorsunuz, korumak zorunda olduğunuz birileri mi var.yorumumun bir kısmını yayınlamayarak insanlara hakkımda saldırı şansı veriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YURT DIŞINDA BAKIMLARI YAPILMIŞ SİZCE TAKILABİLİR KOMPENETLERİN BİZLERCE YAPILAN TESTLERİNDE AYNI ARIZAYI VEREREK GERİ İADE EDİLDİĞİNİ BİLİYORMUSUNUZ.ŞİRKETLERDE HER İŞİ LİSANSLI TEKNİSYENLERİN Mİ YAPTIĞINI ZANNEDİYORSUNUZ.O ZAMAN ŞİRKETLERDEKİ YARD.TEK.NE İŞ YAPIYOR DERSİNİZ.KAFANIZI KUMA GÖMMEKTEN VAZGEÇİN.GERÇEKLERİ GÖRÜN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000