05 Nisan 2010, Pazartesi 19:02:32

SAS HAVACILIK'A BASKIN

Atatürk Havalimanı’nda ruhsatsız faaliyet gösterdiğini AirportHaber’in belgeleriyle ortaya koyduğu SAS Havacılık’a bu akşam saatlerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekipleri baskın yaptı. Evraklara el konuldu.
  • 1-)Önce ruhsatsız şirketin apron kartını kim verdi.Başka şirketlere 40 dereden su getirirler,araştırmaya başlangıç böyle olur. 2-)Bu kartlar verilirken standart bir emniyet payı var 10tl,mecburi bağış bu kanunende yasaklanmışdı ve emniyet fütursuzca banka hesabı açtırmışlar,bu paralar nereye gidiyor. 3-)Bu şirketlerin fiktif depo ruhsatlarıda yok,gmürükçülerde göreve. Yeter artık AHL başlı başına meclis araştırmalık bir yapılanma.
  • meydanı boş buldunuz ya vurun gitsin sas neden almamış bu zamana kadar bakım yetkisini bide onu sorun bakalım her şeyi tam oldugu halde neden izin verilmemiş bide bunları sorun ne zorluklar cıkarıldıgını sorun kac kişi ekmek yiyecekti o yerden iş kapısıydı ama anlıyanda konusuyo anlamıyanda
  • Bunların İskandinav Hava Yolları olan SAS'la bir alakaları yok değilmi? --Volvo--
  • Bu işleri yasal yapanların günehı ne?İşi kitabına uygun yapmayına kapıyı göstereceksin. Havacılık kitap kural işidir. Uymazsan ölürsün şakası yoktur. Kimsenin başkasının canı ile oyun oynaması hiçbir şekilde kabullenilemez. Hatta bu kurallara uymayanlar ömür boyu sektörden men edilmelidir. Etmeyenler hakkında da işlem yapılmalıdır. Bir insanın zenginliğinden daha mı önemlidir,bir insanın canı!Asla değildir.O zaman gereken yapılsın ve tüm yetki verilen firmalar incelensin. Kim hatalı yada ayıplı ise gerkeen yapılsın şirket ayrımı yapılmasın. Can taşımak ucuz iş değildir,sorumluluk ister,inanç ister,güven ister.Bunlara sahip olmayanları sektörden men atsinler.
  • SAS neden kuruldu? Ortaklari kimlerdir? bunlara da bakmak gerekir. Son 3 senedir apronda faaliyette, hala izin alamamis SHGM_den, ama calisanlari var, faaliyeti var. Kimse neden sormamis su ana kadar nasil yapildi bu yatirim ticari faaliyeti olmayacaksa bu gune kadar. 3 yil bu dile kolay, bence cok gec kalinmis bir durum su an yasanan. Hava yollarinin yoneticilerini suclamak care degil, cozum havacilik kulturu olusturmak yoneticilerde, herseyin ucuza mal edilmesi degil, kotu niyetliler ise zaten cok kolay ayiklanabilir. SHGM denetimlerinde, degisen en ufak malzemelerin gecmislerini incelemek yeterli. Esas vahim durum son 3 senedir diger havayollarinin SAS ile yaptigi faaliyetler, uyuyan ! SHGM onayli teknik, kalite, bakim yoneticileri...
  • Biraz da Antalya yı kurcalasanız sadece gümrükte kimler adına malzeme geldiğini sorgulasanız anlarsınız
  • SHGM sen boşver bunları, Pegasus' a ceza yaz. Belki bunda da Pegasus' un birparmağı vardır. Hatta Pegasus' un tüm form 4 lerini iptal et, belki bu işte de onların parmağı vardır. Baskını SAS a değil Pegasus' a yap, belki orada bir şeyler bulursun. Yazık.
  • BÖYLE CESUR YÜREK GAZETECİLER VARKEN SHGM YE GÖNDERMEYE GEREK YOK ELİNDE ETEĞİNDE NE GİBİ YOLSUZLUKLAR VARSA HEPSİNİ AIRPORTHABERE GÖNDERİN. BEN İNANIYORUM Kİ YAYINLAYACAKLAR
  • BATI APRONDA DİYE YAZAN ARKADAŞ, ELİMDE PARÇA SÖKEN ŞİRKETLERİN FOTOĞRAFI VAR, İSTENİRSE İLGİLERE POSTALARIM BURADAN BİRİ ÇAĞRI YAPSIN NEREYE POSTALAYAYIM? SHGM Mİ İSTER, AİRPORTHABER Mİ ?
  • UCAKLAR C CHECK , D CHECKTEN GELIYOR AMA BAKIMI TURKIYEDE TAMAMLIYORUZ , BAKIM YAPILIYOR SADECE KAGIT USTUNDE GERISI YALAN, NASIL IS BU ANLAMADIK , BALKANLARDAKI C CHECKLER D CHECKLER UCUZMU DIYE YOKSA BASKA SEYLERDE MI VAR , ARKADASIN DEDIGI GIBI MUDURLERIN BANKA HESAP NOLARINA BAKILMASI LAZIM . KATILIYORUM

AirportHaber’in ortaya çıkardığı inanılmaz skandala Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü el koydu. SAS Havacılık’ın sahibi Salih Zeki Öztürk’ün SHGM’den ruhsat almamasına rağmen havayolu şirketlerine teknik bakım hizmeti vermesi ve yedek parça satması uçuş emniyetini tehlikeye atması açısından skandal olarak nitelendirilmişti.

İşte o skandalı, bugün AirportHaber ortaya çıkardı. ACT ve Saga Havayolları’nın bir takım teknik bakım hizmetini de SAS Havacılık’a yaptırdığını ortaya koyan belgeleri ihbar kabul eden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinde harekete geçti.

Saat 18:00 sıralarında SHGM’den 5 kişilik ekip, polis eşliğinde SAS Havacılık’ın Atatürk Havalimanı’ndaki merkezine ve Yeşilköy’deki ofisine eş zamanlı baskın düzenledi.

Ekipler, incelenmek üzere şirketin bütün evraklarına el koydu.


AirportHaber.com
 

SAS HAVACILIK'A BASKIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
1-)Önce ruhsatsız şirketin apron kartını kim verdi.Başka şirketlere 40 dereden su getirirler,araştırmaya başlangıç böyle olur. 2-)Bu kartlar verilirken standart bir emniyet payı var 10tl,mecburi bağış bu kanunende yasaklanmışdı ve emniyet fütursuzca banka hesabı açtırmışlar,bu paralar nereye gidiyor. 3-)Bu şirketlerin fiktif depo ruhsatlarıda yok,gmürükçülerde göreve. Yeter artık AHL başlı başına meclis araştırmalık bir yapılanma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
meydanı boş buldunuz ya vurun gitsin sas neden almamış bu zamana kadar bakım yetkisini bide onu sorun bakalım her şeyi tam oldugu halde neden izin verilmemiş bide bunları sorun ne zorluklar cıkarıldıgını sorun kac kişi ekmek yiyecekti o yerden iş kapısıydı ama anlıyanda konusuyo anlamıyanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunların İskandinav Hava Yolları olan SAS'la bir alakaları yok değilmi? --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işleri yasal yapanların günehı ne?İşi kitabına uygun yapmayına kapıyı göstereceksin. Havacılık kitap kural işidir. Uymazsan ölürsün şakası yoktur. Kimsenin başkasının canı ile oyun oynaması hiçbir şekilde kabullenilemez. Hatta bu kurallara uymayanlar ömür boyu sektörden men edilmelidir. Etmeyenler hakkında da işlem yapılmalıdır. Bir insanın zenginliğinden daha mı önemlidir,bir insanın canı!Asla değildir.O zaman gereken yapılsın ve tüm yetki verilen firmalar incelensin. Kim hatalı yada ayıplı ise gerkeen yapılsın şirket ayrımı yapılmasın. Can taşımak ucuz iş değildir,sorumluluk ister,inanç ister,güven ister.Bunlara sahip olmayanları sektörden men atsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAS neden kuruldu? Ortaklari kimlerdir? bunlara da bakmak gerekir. Son 3 senedir apronda faaliyette, hala izin alamamis SHGM_den, ama calisanlari var, faaliyeti var. Kimse neden sormamis su ana kadar nasil yapildi bu yatirim ticari faaliyeti olmayacaksa bu gune kadar. 3 yil bu dile kolay, bence cok gec kalinmis bir durum su an yasanan. Hava yollarinin yoneticilerini suclamak care degil, cozum havacilik kulturu olusturmak yoneticilerde, herseyin ucuza mal edilmesi degil, kotu niyetliler ise zaten cok kolay ayiklanabilir. SHGM denetimlerinde, degisen en ufak malzemelerin gecmislerini incelemek yeterli. Esas vahim durum son 3 senedir diger havayollarinin SAS ile yaptigi faaliyetler, uyuyan ! SHGM onayli teknik, kalite, bakim yoneticileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biraz da Antalya yı kurcalasanız sadece gümrükte kimler adına malzeme geldiğini sorgulasanız anlarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM sen boşver bunları, Pegasus' a ceza yaz. Belki bunda da Pegasus' un birparmağı vardır. Hatta Pegasus' un tüm form 4 lerini iptal et, belki bu işte de onların parmağı vardır. Baskını SAS a değil Pegasus' a yap, belki orada bir şeyler bulursun. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BÖYLE CESUR YÜREK GAZETECİLER VARKEN SHGM YE GÖNDERMEYE GEREK YOK ELİNDE ETEĞİNDE NE GİBİ YOLSUZLUKLAR VARSA HEPSİNİ AIRPORTHABERE GÖNDERİN. BEN İNANIYORUM Kİ YAYINLAYACAKLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BATI APRONDA DİYE YAZAN ARKADAŞ, ELİMDE PARÇA SÖKEN ŞİRKETLERİN FOTOĞRAFI VAR, İSTENİRSE İLGİLERE POSTALARIM BURADAN BİRİ ÇAĞRI YAPSIN NEREYE POSTALAYAYIM? SHGM Mİ İSTER, AİRPORTHABER Mİ ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UCAKLAR C CHECK , D CHECKTEN GELIYOR AMA BAKIMI TURKIYEDE TAMAMLIYORUZ , BAKIM YAPILIYOR SADECE KAGIT USTUNDE GERISI YALAN, NASIL IS BU ANLAMADIK , BALKANLARDAKI C CHECKLER D CHECKLER UCUZMU DIYE YOKSA BASKA SEYLERDE MI VAR , ARKADASIN DEDIGI GIBI MUDURLERIN BANKA HESAP NOLARINA BAKILMASI LAZIM . KATILIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000