16 Ocak 2015, Cuma 13:28:24

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ'NE SINAV MERKEZİ YETKİSİ

Özyeğin Üniversitesi Türkiye’de Pilot ve Hava Trafik Kontrolörlerine yönelik 'Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavını' uygulayacak ilk özel Sınav Merkezi olarak SHGM tarafından yetkilendirildi.
  • Sınav ücretleri ne kadar oldu? Ee ingiltereden hocalar gelmişmiş ayarlarsınız onu artık... Bu ülkede en basit şeyi bile neden yabancıdan destek almadan yapamıyoruz? Ne odun kafalısınız!! İngiliz aksanı zaten bi dert
  • peki bunca zaman türlü notları ezberleyip kısacası şakir kullanan arkadaşlar level 6 alırken,aynı beceriye sahip diğer arkadaşlar yeni sistemde level 3,4 alırsa bu ne derece adil olacak ?
  • Ben bişey sormak istiyorum pilot olmak için renk körü olmak engel mi ? (Cevaplarsanız sevinirim)
  • Kaldık Türk düşmanı ingilizlerin eline,bu ülkede yabancı aşıklığı var var,Sen bile yapamıyosun İngiliz gelip yapyo sınavı düşün artk,Para kazansınlar dye uğraşın,Almanyanın da psikoloğu ünlüdür ihmal etmeyin...gelip saçma sapan sorularla psikolojimzi ölçsünler:)
  • Sınav cd peri 2 ayda bir değişiyor 1 cd içinde en az 30-40 kişiye sınav yapacak malzeme var yani Database'de sürekli yenileniyorDolayısıyla aldım notları çalıştım geçerim zaten data aynı olayı bitmiştir. Toegl gibi. Sınav çok zor değil ama değerlendirenler İngiliz .6 almak için gerçekten çok iyi olmanız gerekiyor. Çünkü not düşüyorlar. Tabii ki daha sonra tekrar gelip paranızı almak için. Klasik İngiliz sınav sistemi. Türkiye'de ve Dünya'da üniversite mezunları insanlar aç aç otururken İngiliz 17-18 ilk lise bitirmeyen ablalar bilgisayar BAŞINDA para kazansın diye. Eee takdir etmek Lazım adamların dilini dünya Konuşuyor. Herkese başarılar ayrıca sınav tüm Avrupalı pilotların Girdiği sınav ülkemiz adına standartı yakalamak adına güzel bizi şikayet ettiklerinde TeAm var len diyebiliriz
  • Bu konuda yorumlar yapıyorsunuz. Ve sınav bitiyor. Sonuçta examinerlar sizin hakkınızda 1-6 aradı bir not veriyor. Size söylemiyor. 4 geçer 3 yol, 5 5 yıl 6 Süresiz. Kayıt ile birlikte tüm dökümanlarınızı online olarak test merkezine gönderiyor. 1 hafta sonra test merkezi examinerın verdiği notu onaylıyor ya da düşürüyor. Sınav alt değerlendirme bölümlerinden oluşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam 6 adet comprehension speaking vb. Bir notunuz bile düşük olsa alt seviye. Örnek ben 4 alt bölümden 5 iki alt bölümden 4 aldım sonucum 4 geldi. Test merkezinde netice speaker İngilizler var. Examiner mesela tüm bölümlerden 6 verdi gönderdi İngiliz diyorki bana göre speakingi 4 aldığınız not 4 oluyor
  • Tea Sınavına yurtdışında girdim. Sınav hakkında kusaca bilgi vereyim. Sınava tea Tarafından yetkilendirilen examinerlar giriyor. Kayıt Başlıyor. Önce size Sınavı'n kaç bölümden oluştuğunu anlatıyor. Herşeyi anladığınızı teyit ettikten sonra sınav Başlıyor. Öncelikle kendinizden ve havacılıklar olan ilginizden uyruğunuz gibi genel bilgileri tek tek soruyor. Ad soyad vb. Sonra sırasını tam hatırlamıyorum ama iki adet resim gösteriyor. Resmi tanımlamanızı istiyor. Bende çim saha üzerinde şehir içi bir parkta bir helikopter ve pisten çıkmış bir uçak vardı. Bundan sonra size 10 adet ses kaydı dinletiliyor. Kısa kısa ve ne anladığınız soruluyor. Örnek vermek gerekirse Kabin memuru kokpiti Arıyor ve bir yolcunun rahatsızlanması hakkında pilotla bir konuşma yapıyor. 30-40 Sn. Sonra examinerlar size bu konuşmadan ne anladığınızı soruyor. Bu ve benzeri yaklaşık 10 kayıt var. Daha sonra ki bölüm sizden genel bir konuşma yapmanızı Istiyor. Otomasyonun ve teknolojik gelişmelerin havacılığa etkis
  • SHGM Papi sınavlarını iptal etmenizde mantıklı olur,400 tl ücret ödüyoruz!! Soruyormusunuz eyy öğrenciler paranız varmı? Eğitime yığınla para ödüyoruz ve aldıkça çıkardıkça çıkarıyosunuz...Babamız Kaptan değil zengin aile çocuğu değiliz,borçla harçla birşeyler yapmaya çalışıyoruz o nedenle soğutmayın insanları...Bu dlr sınavının hiçbir yaptırımı yoksa ne diye girmek zorundayız? Seviyemi ben biliyorum çok teşekkür ederim zahmet edipde parayla seviyemi ölçmeyin,şart koşmayın!!! Bu devirde herşeyi paraya döktünüz yakında pilotluk mesleğinide avukatlık öğretmelik gibi yaparsınız açıkta binlerce yüzlerce insan olur...Ama sizin,okulların emme yılları,bu işten iyi kazanacaksınız birkaç yıl:)
  • Talimata göre Özyeğin Üniversitesi Shgm ücretinin yüzde ellisinden fazlasını alamaz.
  • Basta Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal olmak uzere emegi gecen tum calisanlara tebrikler. Sivil Havacılık Yüksekokulunda yapilamaz denilen her seyi tek tek azimle calisarak basardiniz. Good job!

Özyeğin Üniversitesi Türkiye’de Pilot ve Hava Trafik Kontrolörlerine yönelik 'Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavını' uygulayacak ilk özel Sınav Merkezi olarak SHGM tarafından yetkilendirildi.

Ülkemizde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sadece Ankara’da yapılan ve uluslararası geçerliliği olan sınava pilotlar artık İstanbul’da, Özyeğin Üniversitesi’nde de girebilecek.

Tüm dünyada geçerliliği olan ve merkezi değerlendirmesi İngiltere’deki MayFlower College TEA Center tarafından yapılacak Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavından ICAO İngilizce Dil Yeterliliği geçer notu alan pilotlar, uluslararası hatlarda uçuş yapabilme yetkisine hak kazanıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen yetki ile pilotlar sınava İstanbul’da, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde açılan Sınav Merkezinde de girebilecek.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal “Üniversitemizin global dünyada yaşanan değişimlere uyum sağlayan ve fark yaratan gençler yetiştirme hedefiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bugüne kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sadece Ankara’da yapılan uluslararası geçerliliğe sahip bu sınavın Üniversitemiz bünyesinde de yapılması ile sadece Türkiye’de değil çevre ülkelerden gelecek birçok pilot ve pilot adayına kariyerlerini uluslararası alanda da geliştirme fırsatı sunacak olmaktan memnuniyet duyuyorum. Havacılık alanında akademik ve mesleki eğitim kalitesinin yanı sıra İngilizce eğitimine de son derece önem veren üniversitemiz bu amaçla İngiltere’de Havacılık İngilizcesi eğitimi veren ve yeterlik sınavlarını yıllardır başarı ile uygulayan ve tüm dünyada kabul gören Mayflower College TEA Center (Test of English for Aviation) ile işbirliği yapmıştır. İlk sınavı Şubat 2015’de uygulamaya başlayacağız. Önümüzdeki aylarda da ICAO İngilizce Dil Yeterlilik koşullarını karşılayacak içerikleri ile üniversitemiz bünyesinde özel kursları başlatacağız. Bu girişim ile Türkiye’de yetişen pilotlarımızın dünyaya açılmasına ve hızla büyüyen havacılık sektörünün en önemli ihtiyacı olan nitelikli ve tam donanımlı insan kaynağının oluşmasına önemli bir ivme kazandıracağımıza inanıyorum.” dedi.

Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavı (TEA) kapsamında tanıdık, yaygın, somut ve mesleki konular ve adayların geniş bir yelpazeye yayılan uluslararası aksanları anlama yetisi ölçülüyor. Dilbilimsel veya durumsal karmaşıklıklar veya beklenmedik şekilde gelişen olaylar ile de sınanan adayların, söylem yönetimi stratejilerini sergileyebilme, deyimsel ifade-jargon bilgisini gösterebilme ve uzun diyaloglar gerçekleştirebilme yetkinliği de ölçülüyor. Pilotların ICAO tanımlamalarına göre konuşma ve dinleme becerilerini ölçüp değerlendirmek üzere tasarlanan ve Havacılık bağlamında kullanılan İngilizce’ye yönelik olarak yapılan Havacılık İngilizcesi Yeterlik Sınavı (TEA), aday ile sınav görevlisi arasında birebir mülakat şeklinde gerçekleştiriliyor. Sınav, Kendini Anlatma, İnteraktif Anlama, Resim Tanımlama ve Tartışma olmak üzere toplam üç bölümden oluşuyor.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ'NE SINAV MERKEZİ YETKİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sınav ücretleri ne kadar oldu? Ee ingiltereden hocalar gelmişmiş ayarlarsınız onu artık... Bu ülkede en basit şeyi bile neden yabancıdan destek almadan yapamıyoruz? Ne odun kafalısınız!! İngiliz aksanı zaten bi dert

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ank ~ 9 yıl önce
peki bunca zaman türlü notları ezberleyip kısacası şakir kullanan arkadaşlar level 6 alırken,aynı beceriye sahip diğer arkadaşlar yeni sistemde level 3,4 alırsa bu ne derece adil olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben bişey sormak istiyorum pilot olmak için renk körü olmak engel mi ? (Cevaplarsanız sevinirim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANIT ~ 9 yıl önce
Evet engel,renk körü olan bir kişi pilotlar için yapılan sağlık muayenesini asla geçemez.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaldık Türk düşmanı ingilizlerin eline,bu ülkede yabancı aşıklığı var var,Sen bile yapamıyosun İngiliz gelip yapyo sınavı düşün artk,Para kazansınlar dye uğraşın,Almanyanın da psikoloğu ünlüdür ihmal etmeyin...gelip saçma sapan sorularla psikolojimzi ölçsünler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tea3 ~ 9 yıl önce
Sınav cd peri 2 ayda bir değişiyor 1 cd içinde en az 30-40 kişiye sınav yapacak malzeme var yani Database'de sürekli yenileniyorDolayısıyla aldım notları çalıştım geçerim zaten data aynı olayı bitmiştir. Toegl gibi. Sınav çok zor değil ama değerlendirenler İngiliz .6 almak için gerçekten çok iyi olmanız gerekiyor. Çünkü not düşüyorlar. Tabii ki daha sonra tekrar gelip paranızı almak için. Klasik İngiliz sınav sistemi. Türkiye'de ve Dünya'da üniversite mezunları insanlar aç aç otururken İngiliz 17-18 ilk lise bitirmeyen ablalar bilgisayar BAŞINDA para kazansın diye. Eee takdir etmek Lazım adamların dilini dünya Konuşuyor. Herkese başarılar ayrıca sınav tüm Avrupalı pilotların Girdiği sınav ülkemiz adına standartı yakalamak adına güzel bizi şikayet ettiklerinde TeAm var len diyebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tea sınavı 2 ~ 9 yıl önce
Bu konuda yorumlar yapıyorsunuz. Ve sınav bitiyor. Sonuçta examinerlar sizin hakkınızda 1-6 aradı bir not veriyor. Size söylemiyor. 4 geçer 3 yol, 5 5 yıl 6 Süresiz. Kayıt ile birlikte tüm dökümanlarınızı online olarak test merkezine gönderiyor. 1 hafta sonra test merkezi examinerın verdiği notu onaylıyor ya da düşürüyor. Sınav alt değerlendirme bölümlerinden oluşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam 6 adet comprehension speaking vb. Bir notunuz bile düşük olsa alt seviye. Örnek ben 4 alt bölümden 5 iki alt bölümden 4 aldım sonucum 4 geldi. Test merkezinde netice speaker İngilizler var. Examiner mesela tüm bölümlerden 6 verdi gönderdi İngiliz diyorki bana göre speakingi 4 aldığınız not 4 oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tea sınavı ~ 9 yıl önce
Tea Sınavına yurtdışında girdim. Sınav hakkında kusaca bilgi vereyim. Sınava tea Tarafından yetkilendirilen examinerlar giriyor. Kayıt Başlıyor. Önce size Sınavı'n kaç bölümden oluştuğunu anlatıyor. Herşeyi anladığınızı teyit ettikten sonra sınav Başlıyor. Öncelikle kendinizden ve havacılıklar olan ilginizden uyruğunuz gibi genel bilgileri tek tek soruyor. Ad soyad vb. Sonra sırasını tam hatırlamıyorum ama iki adet resim gösteriyor. Resmi tanımlamanızı istiyor. Bende çim saha üzerinde şehir içi bir parkta bir helikopter ve pisten çıkmış bir uçak vardı. Bundan sonra size 10 adet ses kaydı dinletiliyor. Kısa kısa ve ne anladığınız soruluyor. Örnek vermek gerekirse Kabin memuru kokpiti Arıyor ve bir yolcunun rahatsızlanması hakkında pilotla bir konuşma yapıyor. 30-40 Sn. Sonra examinerlar size bu konuşmadan ne anladığınızı soruyor. Bu ve benzeri yaklaşık 10 kayıt var. Daha sonra ki bölüm sizden genel bir konuşma yapmanızı Istiyor. Otomasyonun ve teknolojik gelişmelerin havacılığa etkis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK DLR PAPİ PARA ~ 9 yıl önce
SHGM Papi sınavlarını iptal etmenizde mantıklı olur,400 tl ücret ödüyoruz!! Soruyormusunuz eyy öğrenciler paranız varmı? Eğitime yığınla para ödüyoruz ve aldıkça çıkardıkça çıkarıyosunuz...Babamız Kaptan değil zengin aile çocuğu değiliz,borçla harçla birşeyler yapmaya çalışıyoruz o nedenle soğutmayın insanları...Bu dlr sınavının hiçbir yaptırımı yoksa ne diye girmek zorundayız? Seviyemi ben biliyorum çok teşekkür ederim zahmet edipde parayla seviyemi ölçmeyin,şart koşmayın!!! Bu devirde herşeyi paraya döktünüz yakında pilotluk mesleğinide avukatlık öğretmelik gibi yaparsınız açıkta binlerce yüzlerce insan olur...Ama sizin,okulların emme yılları,bu işten iyi kazanacaksınız birkaç yıl:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm talimatı ~ 9 yıl önce
Talimata göre Özyeğin Üniversitesi Shgm ücretinin yüzde ellisinden fazlasını alamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PIlot 2 ~ 9 yıl önce
Basta Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal olmak uzere emegi gecen tum calisanlara tebrikler. Sivil Havacılık Yüksekokulunda yapilamaz denilen her seyi tek tek azimle calisarak basardiniz. Good job!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000