02 Nisan 2009, Perşembe 08:28:38

Meclis'te SHGM ve DHMİ protestosu!

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, uçuş güvenliği konusunda bazı kurumlardan bilgi istediğini ancak alamadığını belirterek, bilgi vermeyen kurumları Meclis kürsüsünde 1 dakika sessiz kalarak protesto etti.
  • yavas da olsa SHGM yi anlıyorlar
  • sayın vekilim keşke o shgm denilen çiftlikte sizin bu protestonuzu anlayabilecek kapasitede insanlar olsaydı.

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu uçuş güvenliği konusunda Türkiye'de yaşanan sıkıntıları dile getirdi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu ve 6 kişini ölümüne neden olan helikopter kazasına dikkat çeken Kulkuloğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın önceki gün yaptığı açıklamaları eleştirerek arama çalışmalarında devletin varlığının yeterince hissetirilemediğini ifade etti.

Türkiye'de hava sahası denetimlerinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Kulkuloğlu, Meclis Araştırma Komisyonu'nun yapacağı çalışma tamamlanıncaya kadar bu konuda herhangi bir önlem alınmayacağına işaret ederek helikopterlerin hala uçtuğunu söyledi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi gibi kurumlardan uçuş güvenliği konusunda bilgi istediğini ancak bu kurumların yetkililerinin bilgi vermekten kaçındıklarını anlatan Kulkuloğlu, "Konuşmamın bundan sonraki bölümünde sessiz kalarak yaşadığım bu durumu protesto ediyorum" diye konuştu.

Kulkuloğlu, kürsüde 1 dakika boyunca sessiz durarak gerçekleştirdiği protestonun ardından kürsüden indi.

 

Meclis'te SHGM ve DHMİ protestosu!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yavas da olsa SHGM yi anlıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın vekilim keşke o shgm denilen çiftlikte sizin bu protestonuzu anlayabilecek kapasitede insanlar olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000