28 Ekim 2013, Pazartesi 11:09:23

MANTAR GİBİ ÇOĞALAN SHYO’LAR İSYAN ETTİRDİ

Son yıllarda mantar gibi çoğalan sivil havacılık yüksekokullarında eğitim alan yüzlerce teknisyen adayı modül mağduriyeti yaşıyor. İşte bir öğrencinin isyanı...
  • Arkadaşlar ağlamayi ve sağa sola saldirmayi birakin durumu merkez biliyor artik olan olmuş siz bu dava ile uğradana kadar modül sinavlarini verirsiniz . ben MYO mezunuyum . önemli olan işi İngilizcesinden tekniğine kadar hakkini i vererek yapabilme . bunu lise mezunu yapiorsa Üniv mezunu yapamiorsa hic yapmasin siz 5 yol okumussunuz bakin mercedesin ve demirdokumun müdürleri uçak mühendisi sizde bu tip yerlere başvurun sonuçta 5 yol okutup teknisyenlik yapmak koyar adama birakin o isi biz yApalim
  • Eğer benim ekibimde ki lise mezunu veya typ programından gelmiş bir teknisyene 'bunu neden söktün ? bu ne işe yarıyor 'diye sorduğumda cevap veremiyor , taskı oku bakalım şurda ne yazıyormuş dediğimde yüzüme bakıyorsa eğer ama ben okulda teknik bilgi almış staj dışında uçak görmemiş shyo mezunu daha az tecrübe süresine sahip teknisyene aynı soruları sorduğumda şakır şakır cevap alıyorsam yaptığı işi de bana güzelce anlatabiliyorsa kimse bana kimseyi kötülemesin. Shyo lular bu durumdaysa eğer bunun sebebi zamanında parayı görüp akademik kariyer yapmıyan biz Anadolu sivil havacılık mezunu teknisyenlerin suçudur.Elektrik mühendisi makina mühendisi adamları doldurmuşlar ders anlatıyorlar.Sanmayın ki bu böyle devam edicek.
  • Geçmişte havacılık ta hemen hemen bütün sorunlar kazalar sonunda çözülmüş. Bakım yetersizliği kaynaklı bir büyük kaza olacak ki sesimizi dinlemek zorunda kalsınlar
  • Akilli shyo mezunlari sektorde olup bitenleri bildiginiz halde nasil kandirdilar sizi hocalariniz ve sirketler ... boya atelyesine adam lazim kabin icini size mi yaptiracaz askolsun.... gururunuz oksandi tabi kalkti bi tarafınız ... kocaelinin efsane muduru ne demisti farki siz yaratacaksiniz yaratirdiniz da ama olmadi ipiniz kisa geldi sanirim :) soyle bir ornekle kapatayim gozlerinizi iki dakika kapatin ve odtu de Typ benzeri bir uygulamaya herhangi bir bolum icin gidildigini dusunun ne olurdu o okulda o ogrenciler nasil savunurdu haklarini ekmeklerini egitimlerini hayal edin sonra neden boyle olduk sorusunu tekrar dusunun .... gecmis olsun
  • Shyo mezunu yada okuyan arkadaslar ! Uçak bakım mühendisliği kavrami gelecek . Bolum isimlerimiz degistirilecek . Merak etmeyin. Sabirli olun
  • herkez neyin ne olduğunu biliyor zaten üniversitede okuyan mağdur arkadaşlarım, her yerde dile getiriyor sorunları. AMA HUKUKSAL YÖNDEN HAKLARIMIZI ARAMAZSAK BİRŞEY DEĞŞMEZ ! Bu üniverste meznlarıyla uğraşanları dürtmeli ,rahatsz etmeli ve yaptkları haksızlıkları mahkeme önünde göstermeliyiz
  • SHYO lu Beyler şu ezikleri muhatap alıp yazmayın.Asla polemiğe girmeyin yüzüme selam veriyim diye kedi gibi bakan ve daha çok bakacak tenekeler bunlar.Ezin geçin. Bilginizi de paylaşmayın. İsteklerini de süründüre süründüre verin. Herkese hakettiği muamele gösterilmeli. Bunlar bunu hakediyor. Saygı duymayana ceza şart.
  • Tef mezunlari 6 aylik bir typ ile lisans alabiliyor. 2 yil bunun unisini okuyanla ayni kefeye konuyor buda yetmez gibi. Tef l2 myo l1 oluyor haksizlik her bolumde var..... artik bunlari sorgulamaya gerek yok sivis havaciliklarda bundan nasibini aldi ucak teknisyeni olabilmek bu kadar ayaklar altna dusurulmusken. Konusulmasi gereken bisey kalmamistir..
  • 2011 YILINDA MEZUN OLDUM ARKADAŞLARIMIN HEPSİ DENEYİM SÜRESİ GÖSTERMEDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA LİSANLARINI ALDILAR. BEN MEZUN OLDUKTAN SONRA ASKERLİK HİZMETİMİ YAPTIM 2012 MAYIS DA GELDİĞİMDE DİL YETERLİLİK SINAVI ÇIKARDILAR ONU VERDİM GÖNDERDİM BENİM LİSANSIMI VERMEDİKLERİ GİBİ BENDEN ŞİMDİ HEM MODÜL 7 HEMDE 3 YIL TECRÜBE İSTİYORLAR. 5 YIL ÜNİVERSİTE OKUMUŞ BİR GEÇTEN 3 YIL SHY 145 BAKIM KURULUŞUNDA 3 YIL DENEYİM KAYDI!!! KİM ÇALIŞTIRIR 3 YIL BOYUNCA KİM? SORDUM ESAT DEMİRCİYE PEKİ ARKADAŞLARIMA NASIL VERDİN DİYE ? PARDON DEDİ!!!!!
  • Su anda shyo da okulları özellikle gövde motor bölümü mezunları için söylüyorum bu bölümler 2 yıllık meslek yüksek okullarının kılıf giydirilmiş 4 yıllık hali gibidir. Hükümetin ranta dayalı eğitim politikaları ve YÖK denen işe yaramaz kurum bu okullarında sonunu getirmeye adım adım gitmektedir hatta getirmiştirde. İşin kötü olan tarafı bu okullardaki öğrencilerin sırtından geçinen basiretsiz öğretmenlerin bütün bu olan bitene çanak tutmasıdır. Sonra okulu biz kötüleyince de küçük emrah modunda savunmaya geçer ya kendileri. Arkadaşımız ın biri lisans ile tecrübe sıkıntısı için mektup yazıp itiraz etmiş kendileri. Peki o zaman kendisine şöyle bir soru sorayım senin lisansın olsa ve piyasa da yüzlerce lisanlı teknisyen olsa o lisans ne işe yarar. Koskocaman bir hiç işine yarar. Niye ? Çünkü örümcek ağı gibi her yerde shyo var ve onların durumuda aynı. Bu okulların ve mezunlarının statüsü yök nezdinde değiştirilmediği müddetçe mezunların bu gidişle atanamayan öğretmenlerden hiçbir farkı kalmayacaktır. Hayırlı çalışmalar.

Son yıllarda mantar gibi çoğalan sivil havacılık yüksekokullarında eğitim alan yüzlerce teknisyen adayı modül mağduriyeti yaşıyor. İşte bir öğrencinin isyanı...

Türk sivil havacılığına istihdam yaratmak amacıyla açılan ancak son dönemde alt yapısı yetersiz olmasına rağmen sayıları hızla çoğalan sivil havacılık yüksekokulları mağduriyete neden oluyor. Önceleri sadece birkaç modül sınavına girmek zorunda olan ancak değişiklik sonrası bütün modül sınavlarına girmek zorunda bırakılan öğrenciler, “ 50 öğretim görevlisine istihdam yaratmak için yüzlerce öğrenci mağdur ediliyor” diyerek isyan etti.

İşte Airporthaber’e bir öğrenci tarafından gönderilen o mektup:

“ Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde-Motor Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Okula 2009 Eylül ayında başladık. Biz başladığımızda okuldan mezun olanlara tecrübe ve modül şartı olmadan, sadece birkaç limitleme kaldırılarak SHY-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı veriliyordu. Okula başladığımız günden beri yapılan değişiklikler öyle bir noktaya geldi ki, dünyada zaten benzeri olmayan okullarımız tamamen eşsiz hale geldi ve eğitimini verdiği alanda sıfır noktasına tekrar getirdi, sorunlarımız şu şekilde;

1-  SHYO’lar, bu okulları açan YÖK ve açılmasına izin veren SHGM tarafından açılış amacının dışına çıkarılmış okul tamamen işlevsiz hale getirilmiştir.

2-  2008 öncesi kayıt yaptıranlar için 10 modülden muaf tutulma söz konusuydu, fakat bugün tamamına gireceğimiz söyleniyor, bizler okula kayıt yaptırdığımız kanunlara tabi değil miyiz?

3- Bizlerden 2 yıl tecrübe istenmekte, yaptığımız stajlar ve uygulamalı eğitimler bu tecrübe süresinden düşürülmelidir, zira stajlarımız da bizzat uçak üzerinde iş ortamında geçmekte okul bu staj belgelerimizi SHGM ye bildirmeli ve bizlere yaklaşık 8 ay olan bu kazancı sağlamalıdır.

4-  2008 sonrası kayıt yaptıranların suçu nedir?

5- Fen edebiyat fakültelerine yapılan haksızlık baskı sonucu geri alındı, bizler sayımız az olduğu için mi haksızlığa maruz kalıyoruz?

6- Kanun çıkarken çıktığı tarihten itibaren geçerli olması gerekmez mi?

7-  Erciyes SHYO’ nun SHY 147 eğitim ve sınav  yetkisi bulunmakta, yani bu yetki SHGM tarafından denetleme sonucu verilmiş.( http://havacilik.erciyes.edu.tr/MSG05-Duyuru.html ), ( http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/erciyes-universitesi-jar147-ile-yetkilendirildi-9845h.html )   Okul bu yetkiyi hak ediyorsa ve neden modül sınavlarına girmemiz isteniyor. ? Hak etmiyorsa neden bu yetki verildi bu okulun amacı nedir? Zira eğitimi aldık ve vize-final olarak çoğu klasik olan bu sınavlara girdik.

8-  Bu okullar bu şekilde nereye kadar gidebilir, sektöre küs ve hakkı yenilmiş teknik personelle uçuş güvenliği riske atılmış olmuyor mu?

9- Eğer bu okullara ihtiyaç varsa neden lisans almaları zorlaştırılıyor? İhtiyaç yoksa 50 tane öğretim elemanına istihdam sağlamak için yüzlerce öğrencinin mağdur edilmesi ne kadar mantıklı?  Okulların kapatılması söz konusu mu?
10- Sonuç olarak bizler 5 yıl bu yetkileri almış bir okulda okuyup bu sınavlara girdikten sonra tüm modüllerden muaf tutulup stajlarımız ve uygulamalı eğitimlerimiz de dahil olmak üzere 2 yıl tecrübenin ardından Lisans için başvuru yapmak istiyoruz.

MANTAR GİBİ ÇOĞALAN SHYO’LAR İSYAN ETTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

myo mezunuyum ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar ağlamayi ve sağa sola saldirmayi birakin durumu merkez biliyor artik olan olmuş siz bu dava ile uğradana kadar modül sinavlarini verirsiniz . ben MYO mezunuyum . önemli olan işi İngilizcesinden tekniğine kadar hakkini i vererek yapabilme . bunu lise mezunu yapiorsa Üniv mezunu yapamiorsa hic yapmasin siz 5 yol okumussunuz bakin mercedesin ve demirdokumun müdürleri uçak mühendisi sizde bu tip yerlere başvurun sonuçta 5 yol okutup teknisyenlik yapmak koyar adama birakin o isi biz yApalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arada ki fark ~ 10 yıl önce
Eğer benim ekibimde ki lise mezunu veya typ programından gelmiş bir teknisyene 'bunu neden söktün ? bu ne işe yarıyor 'diye sorduğumda cevap veremiyor , taskı oku bakalım şurda ne yazıyormuş dediğimde yüzüme bakıyorsa eğer ama ben okulda teknik bilgi almış staj dışında uçak görmemiş shyo mezunu daha az tecrübe süresine sahip teknisyene aynı soruları sorduğumda şakır şakır cevap alıyorsam yaptığı işi de bana güzelce anlatabiliyorsa kimse bana kimseyi kötülemesin. Shyo lular bu durumdaysa eğer bunun sebebi zamanında parayı görüp akademik kariyer yapmıyan biz Anadolu sivil havacılık mezunu teknisyenlerin suçudur.Elektrik mühendisi makina mühendisi adamları doldurmuşlar ders anlatıyorlar.Sanmayın ki bu böyle devam edicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 10 yıl önce
Geçmişte havacılık ta hemen hemen bütün sorunlar kazalar sonunda çözülmüş. Bakım yetersizliği kaynaklı bir büyük kaza olacak ki sesimizi dinlemek zorunda kalsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ya mustahak 2 ~ 10 yıl önce
Akilli shyo mezunlari sektorde olup bitenleri bildiginiz halde nasil kandirdilar sizi hocalariniz ve sirketler ... boya atelyesine adam lazim kabin icini size mi yaptiracaz askolsun.... gururunuz oksandi tabi kalkti bi tarafınız ... kocaelinin efsane muduru ne demisti farki siz yaratacaksiniz yaratirdiniz da ama olmadi ipiniz kisa geldi sanirim :) soyle bir ornekle kapatayim gozlerinizi iki dakika kapatin ve odtu de Typ benzeri bir uygulamaya herhangi bir bolum icin gidildigini dusunun ne olurdu o okulda o ogrenciler nasil savunurdu haklarini ekmeklerini egitimlerini hayal edin sonra neden boyle olduk sorusunu tekrar dusunun .... gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark ~ 10 yıl önce
yazdığın yorumdan bile ne kadar farklı oldugumuz anlaşılıyo..hiç merak etme..kocaelili mudurun dedigi gibi gittigimiz heryerde farkımızı koyuyoruz..sen bırak bizim ipimizi giy hayalet kıyafetini uçağımı boyarsın koltukmu sokersin onu yap..
fark var ! ~ 10 yıl önce
Farkı koymuş güzel kardeşim her şey değişmiş güllük gülüstanlık olmuş ben abd de yaşadığım için göremedim bir de kocaelili efsane müdürün söylediği gibi farkı koyduysan sırtın yere gelmez artık 1. bölümünden puan al derece yaptım de tıp geliyodu gitmedimler falan çok duydum bilmeyene anlat TEKNİSYEN kardeşim.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Shyo mezunu yada okuyan arkadaslar ! Uçak bakım mühendisliği kavrami gelecek . Bolum isimlerimiz degistirilecek . Merak etmeyin. Sabirli olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şakir ~ 10 yıl önce
sallama ziyaaa
zzz ~ 10 yıl önce
kararın açıklanmasını bekliyoruz görürsünüz yakında
ADALET ~ 10 yıl önce
Uçak Bakım Mühendisliği ile ilgili ne tür girişimler de bulunuldu ve şuan ne aşamadasınız bilgi verebilir misiniz ?
shyo mağduru ~ 10 yıl önce
herkez neyin ne olduğunu biliyor zaten üniversitede okuyan mağdur arkadaşlarım, her yerde dile getiriyor sorunları. AMA HUKUKSAL YÖNDEN HAKLARIMIZI ARAMAZSAK BİRŞEY DEĞŞMEZ ! Bu üniverste meznlarıyla uğraşanları dürtmeli ,rahatsz etmeli ve yaptkları haksızlıkları mahkeme önünde göstermeliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHYO aşkına ~ 10 yıl önce
SHYO lu Beyler şu ezikleri muhatap alıp yazmayın.Asla polemiğe girmeyin yüzüme selam veriyim diye kedi gibi bakan ve daha çok bakacak tenekeler bunlar.Ezin geçin. Bilginizi de paylaşmayın. İsteklerini de süründüre süründüre verin. Herkese hakettiği muamele gösterilmeli. Bunlar bunu hakediyor. Saygı duymayana ceza şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kerim ~ 10 yıl önce
inşallah benim yanımda işe başlarsın
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tef mezunlari 6 aylik bir typ ile lisans alabiliyor. 2 yil bunun unisini okuyanla ayni kefeye konuyor buda yetmez gibi. Tef l2 myo l1 oluyor haksizlik her bolumde var..... artik bunlari sorgulamaya gerek yok sivis havaciliklarda bundan nasibini aldi ucak teknisyeni olabilmek bu kadar ayaklar altna dusurulmusken. Konusulmasi gereken bisey kalmamistir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu MEZUNU ~ 10 yıl önce
2011 YILINDA MEZUN OLDUM ARKADAŞLARIMIN HEPSİ DENEYİM SÜRESİ GÖSTERMEDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA LİSANLARINI ALDILAR. BEN MEZUN OLDUKTAN SONRA ASKERLİK HİZMETİMİ YAPTIM 2012 MAYIS DA GELDİĞİMDE DİL YETERLİLİK SINAVI ÇIKARDILAR ONU VERDİM GÖNDERDİM BENİM LİSANSIMI VERMEDİKLERİ GİBİ BENDEN ŞİMDİ HEM MODÜL 7 HEMDE 3 YIL TECRÜBE İSTİYORLAR. 5 YIL ÜNİVERSİTE OKUMUŞ BİR GEÇTEN 3 YIL SHY 145 BAKIM KURULUŞUNDA 3 YIL DENEYİM KAYDI!!! KİM ÇALIŞTIRIR 3 YIL BOYUNCA KİM? SORDUM ESAT DEMİRCİYE PEKİ ARKADAŞLARIMA NASIL VERDİN DİYE ? PARDON DEDİ!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Su anda shyo da okulları özellikle gövde motor bölümü mezunları için söylüyorum bu bölümler 2 yıllık meslek yüksek okullarının kılıf giydirilmiş 4 yıllık hali gibidir. Hükümetin ranta dayalı eğitim politikaları ve YÖK denen işe yaramaz kurum bu okullarında sonunu getirmeye adım adım gitmektedir hatta getirmiştirde. İşin kötü olan tarafı bu okullardaki öğrencilerin sırtından geçinen basiretsiz öğretmenlerin bütün bu olan bitene çanak tutmasıdır. Sonra okulu biz kötüleyince de küçük emrah modunda savunmaya geçer ya kendileri. Arkadaşımız ın biri lisans ile tecrübe sıkıntısı için mektup yazıp itiraz etmiş kendileri. Peki o zaman kendisine şöyle bir soru sorayım senin lisansın olsa ve piyasa da yüzlerce lisanlı teknisyen olsa o lisans ne işe yarar. Koskocaman bir hiç işine yarar. Niye ? Çünkü örümcek ağı gibi her yerde shyo var ve onların durumuda aynı. Bu okulların ve mezunlarının statüsü yök nezdinde değiştirilmediği müddetçe mezunların bu gidişle atanamayan öğretmenlerden hiçbir farkı kalmayacaktır. Hayırlı çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADALET ~ 10 yıl önce
Bir bakım şirketi yetki vermediği sürece lisans zaten hiçbir şekilde işe yaramaz şuanda da yaramaz,yüzlerce lisanslı teknisyen olsa, bakım şirketi ihtiyacı kadar Lisanslı personel alır ve rekabet burada adil şartlarda oluşur, ingilizcesi iyi olan kazanır yada işini iyi yapan kazanır. Bu kadar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000