28 Şubat 2014, Cuma 08:01:02

KONYA'DA YENİ TERMİNAL HEYECANI

"Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında, engelsiz havalimanları arasına katılacak Konya Havalimanı yeni terminal binasının, bu yıl içinde hizmete gireceği belirtildi.
  • Hala solcu sağcı mentalitesinde ki zavallı sen beklemeye devam et.
  • Darısı Sinop için inşallah. .
  • Haydi bu durumu elestirecek solculari bekliyoruz.

"Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında, engelsiz havalimanları arasına katılacak Konya Havalimanı yeni terminal binasının, bu yıl içinde hizmete gireceği belirtildi.

Konya Havalimanı Müdürü İlhami Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında hizmete giren mevcut terminal binasından, daha kullanışlı bir bina yapmak üzere yola çıkıldığını söyledi.

Kaba inşaatı tamamlanan iç ve dış hatlar terminal binasında, beton atılma çalışmalarının bittiğini belirten Şimşek, kaplamalar ve boya işlemleri gibi ince işçiliklerin devam ettiğini dile getirdi.

"Mevcut terminalin 5 katı büyüklüğünde olacak"

Şimşek, hoşgörü kenti Konya'ya yakışır bir terminal inşa edildiğini belirterek, "Yeni terminal binamızın yüzde 90'ı tamamlandı. Projenin teslim tarihi olan 2 Temmuz'dan önce tamamen hazır hale gelecek. Yeni bina, yaklaşık 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Şu an hali hazırda kullandığımız terminalin 5 katı büyüklüğünde olacak. İç ve dış hatları, kafeteryası, restoranı ve dinlenme salonları, bay ve bayan mescitleriyle yolcularımızın en iyi şekilde ağırlanacağı yapıda inşa edildi" diye konuştu.

Şimşek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) hayata geçirilen "Engelsiz Havaalanı Projesi"ne başvuruda bulunduklarını, çalışmalar bittiğinde, Konya havalimanının da engelsiz havalimanları arasına katılacağını ifade etti.

Yeni terminal binasının projenin gereklerine uygun şekilde yapılacağını aktaran Şimşek, binanın inşaat çalışmaları tamamen bittiğinde, engellilerin kullanabileceği alanların yapımına da başlanacağını anlattı.

"Tamamen engelsiz bir havalimanı olacak"

Binada, engellilerin herhangi sorunla karşılaşmaması için önlemler alındığını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Tamamen engelsiz bir havalimanı olacak. Vatandaşlarımızın havalimanına girdikten sonra, bilet satın alma, uçağa binme gibi tüm ihtiyaçları görevlilerce karşılanacak. Görme engelli kardeşlerimizin rahatlıkla yürüyebileceği yollar, bedensel engelliler için de asansörler yapılacak. Engelli kardeşlerimiz otoparka geldiğinde, alandaki butonların yardımıyla danışmanlarımıza ulaşabilecek. Şu an mevcut havalimanında da engelliler birçok hizmetten yararlanabiliyor. Fakat, yeni havalimanında bu hizmetler, vatandaşlara daha geniş çapta sunulacak. Sıkıntımız, havalimanının gece 01.00-05.00 saatlerinde kapalı olmasıydı. Bunu da çok şükür aştık. Şu anda terminalimiz  24 saat hizmet veriyor."

Yeni terminalle beraber 31 Mart'ta İzmir seferlerinin başlayacağına dikkati çeken Şimşek, haftanın 3 günü yapılacak İzmir seferlerinin, talebe göre 5 güne çıkarılması düşüncesinde olduklarını sözlerine ekledi.

KONYA'DA YENİ TERMİNAL HEYECANI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hala solcu sağcı mentalitesinde ki zavallı sen beklemeye devam et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Darısı Sinop için inşallah. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi bakalim ~ 10 yıl önce
Haydi bu durumu elestirecek solculari bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000