04 Ocak 2015, Pazar 10:45:53

KOKPİTTE 'SELFIE ÇEKMEK' YASAKLANDI!

Yolculuk yapan tanınmış isimler ile uçuş ve kokpit ekibinin yakınlarının ‘kaptan köşkü’nde çektirdikleri hatıra fotoğrafları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. 11 Eylül saldırısının ardından getirilen yasaklar, daha dikkatli takip edilecek.
  • degerli pilot kisi,okumussun pilot olmussun da adam olmayi ogrendmemissin! Evek kaptan koskunde selfie cekemezsiniz! Kaptan koskune yolcu alamazsini. Hem kendinizi ve yapabilirseniz hem de yolcuya saygili olun! Biz sizin somar oglaniniz degiliz, sizin sahsiniza degil bagli oldugunuz sirketlere guvenip canimizi emanet ediyoruz.
  • Flying driver; Geçen o isimsiz havaalanına heavy snow yağıyordu. Bodrum olduğuna emin misin?
  • F/O'lar iniş kalkışta video çekiyorlar ona birşey demiyosunuz ama.
  • Ön yargılı olmak istemiyorum ancak şu defileye giden mankeni "eğlendirmek" için pilotu yaptığı davranış beni pek de şaşırtmadı. Bir arkadaşımın arkadaşı pilot, adamı her gördüğümde kendi kendime bu adam nasıl bu mesleği icra ediyor diyorum. Bu kadar büyük sorumluluğu bu adama nasıl veriyorlar diye düşünmeden geçemiyorum. FB'da da kokpitte çekilmiş bir dolu aptal saptal fotosunu gördüm. Uçak türbülansa girince herkes nasıl tedirgin oluyor. Sizi hiç tanımıyoruz ama yerden binlerce metre yüksekliğe de çıkmak için size güvenmekten başka da çaremiz de yok... Umarım, bunun farkındasınızdır. Artistik hareketlere gerek yok bence, merak etmeyin mesleğinizin repütasyonu çok yüksek. Herkese iyi uçuşlar.
  • Harika yorumlar,çook eğlenceli bir yer burası:))
  • Dispatch/pilot: yahu birakin su 11 eylulu artik kokpitte ucus guvenligini risk e sokacak birsey yok sadece duz ucusta kabul edilmesi hususu onemli sadece. kokpit acil cikis usulleri bilinmeden inis ve kalkis ta dispatch hostes teknisyen ve pilot harici kisi alinmamali alinmasi zaruri bile olsa oksijen maskeleri ve kacis usulleri hakkinda bilgi verilmeli yok selfie cekmiste yok bilmemne birakin bu isleri oralara gelene kadar neler var......
  • Ist volmetteki isimsiz meydan bodrum milas havaalani. Ayrica bahsettiginiz frekans vor ils ve meydan eksikliklerine DHMI bakar. SHGM ile DHMI coook farkli islere bakar. SHGM killa ve tuyle ugrasmaktadir evet o dogru. Daha part-ops'a uyumlu bi sht'miz cikacak 12 ay oldu. Subpart Q'ya gecilecek mi. Yillik ucus saati 900e inecek mi karar ve haber veremiyolar.
  • helal olsun shgm ye...bu astronotlar işin cılkını çıkarttılar iyice...sanki babalarının uçağı...önüne geleni kokpite almalar,siğara tüttürmeler..bunların havasını alma zamanı geldide geçiyor...kurala uymayanı kapı önüne atacaksın gitsin limon satsın
  • Kokpitin seviyesi yerlwrde coluk cocuk dolmus piyasa rhy her önüne geleni alırsa olucağı bu yqzık baska bişey demeye gerek yok
  • DEĞERLI ARKADAŞLAR OLUR OLMADIK SAÇMA YORUMLARLA YINE MILLETIN ZIHNINI KARISTIRIYORSUNUZ. UNIFORMANI ÇIKAR ARKAYA GEÇ. YOLCU MANTIĞI ILE DÜŞÜN. DÜŞÜN KI YANINDAKI YOLCU KALKIŞTAN SONRA KOKPITIN KAPISINI ÇALDI, KAPI AÇILDI VE GIRDI. KIMDIR ? NEDIR? NE AMAÇLA GIRDI? INSANIN ALNINDA MI YAZIYOR KIMIN NESI OLDUĞU? MUHABBET ICIN MI ALINDI? MUHABBET EDILECEK YER ORASI DEGIL! FOTOĞRAF ICIN MI? GIDIN MÜZEDE ÇEKTIRIN. YOLCU OLARAK BAKTIĞINIZ ANDA NE KADAR VAHIM SONUCLARA ULAŞABILECEĞINI ANLAYACAK KAPASITE DE OLDUĞUNUZU BILIYORUM. BANA KALSA NE F/O su GELSIN NE YÖNETICI NEDE KABINDEN BIRISI. KOKPIT KOKPITINDE KABIN KABININDE YÖNETICI DE KOLTUĞUNDA. HERKES YERINI BILSIN. BUSSINES A UPGRADE OLMAK İÇİN DE KIMSE GELMESIN. SIRASINI BILSIN HERKES. ELLERINI KAVUŞTURA KAVUŞTURA GELENLER GELMESİN. O YÜZDEN BIR ŞEYI SAVUNURKEN IYICE DUŞUNUN ARTILARI EKSILERI. BU VESILE ILE HERKESIN YENI YILINI TEKRAR KUTLARIM. SAYGILARIMLA.

Yolculuk yapan tanınmış isimler ile uçuş ve kokpit ekibinin yakınlarının ‘kaptan köşkü’nde çektirdikleri hatıra fotoğrafları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. 11 Eylül saldırısının ardından getirilen yasaklar, daha dikkatli takip edilecek.

ABD’de meydana gelen 11 Eylül saldırıları sonrası yasaklanan kokpite girişler konusunda, son dönemde yine zafiyet yaşanmaya başladı. Sanatçı, manken ve sporcuların yanı sıra uçuş ve kokpit ekibinin yakınları veya tanıdıkları tarafından sık sık ziyaret edilen ‘kaptan köşkü’nde, hatıra fotoğrafı çektirmek (selfie) isteyenlerin sayısındaki artış Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü (SHGM) harekete geçirdi. Kurum, gelen şikayetler ve denetimlerde gözlenen eksiklikler üzerine havayolu şirketlerini bu konuda bir kez daha uyardı.

BİN TL CEZA KESİLDİ

SHGM, geçen ay gerçekleştirdiği ‘kokpit yol boyu denetimlerinde’, ilk cezasını kesmişti. Kontrollerde, 10 bulgu tespit edilen pilotu uçuştan çeken kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da cezalı duruma düşmemek için kokpit kapısının kapalı olması ve kokpite sadece görevlilerin girişine izin verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kurum bu  şartları ihlal eden personele bin TL ceza uygulanacağını açıkladı.

EŞİNİ KOKPİTE ALINCA İŞTEN ÇIKARILDI

Pilotlar, kokpite girmek isteyen yolcuların asıl niyetinin kesin şekilde bilinememesi nedeniyle yasağın tavizsiz uygulanmasının istendiğini ifade ediyor. Ayrıca kokpite giren yolcuların, uçuş ekibinin dikkatini dağıtacağı ve görevlerini tam anlamıyla yerine getiremeyeceği endişesi de, yasağın uygulanmasındaki en önemli nedenlerden biri olarak gösteriliyor. Hava yolu şirketleri bu yüzden yasağa uymaya özen gösteriyor. Bazı özel havayolları ise uyguladıkları katı kurallarla dikkat çekiyor. Örneğin uçuşta eşini kokpite alan pilot hakkında disiplin soruşturması açan bir şirket, çalışanının iş akdini ise feshetmişti.

KAMERALI ÇELİK KAPI

Kokpite giriş yasağı, 11 Eylül saldırıları sonrası başladı. Terör örgütü elemanları, 2001’de 11 Eylül günü kaçırdıkları yolcu uçaklarını, New York’taki İkiz Kuleler ile ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a çarptırmıştı. Eylemde, İkiz Kuleler’de 2 bin 606, Pentagon’da 125 ve uçaklardaki 246 kişi hayatını kaybetmiş, 19 teröristle 2 bin 996 kişi ölmüştü. Olay sonrası başta ABD olmak üzere diğer ülkelerdeki havalimanlarında güvenlik uygulamaları en üst seviyeye çıkarıldı. Uçaklarda ise kokpite girişler yasaklanırken, kameralı çelik kapılar monte edilmeye başlandı.

MANKEN KOKPİTTE UÇTU

Uçakta sigara yasağı sonrası ‘kokpitte sigara içtiğini’ itiraf eden birçok sanatçı, manken ve futbolcu olmuştu. Türkiye ikinci güzeli Senem Kuyucuoğlu da, Kanaltürk’te 2009 Temmuz’unda yayınlanan ‘Uçuş Keyfi’ isimli havacılık programında ilginç itiraflarda bulundu. KKTC’ye defile için gittiği seyahatte kokpite davet eden pilotun kendisi için manevra yaptığını anlatan Kuyucuoğlu, “Uçak sallandığında çok hoşlanıyorum.” dediğini ve bunun üzerine pilotun, uçağın burnunu aşağı indirip yukarı kaldırdığını iddia etti. Bu yüzden uçakta sarsıntı yaşandığına dikkat çeken Kuyucuoğlu, “Gerçekten çok eğlendim. Bayağı komikti.” demişti. (Mustafa Gün)

KOKPİTTE 'SELFIE ÇEKMEK' YASAKLANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Iphone uygulamasi'na ~ 9 yıl önce
degerli pilot kisi,okumussun pilot olmussun da adam olmayi ogrendmemissin! Evek kaptan koskunde selfie cekemezsiniz! Kaptan koskune yolcu alamazsini. Hem kendinizi ve yapabilirseniz hem de yolcuya saygili olun! Biz sizin somar oglaniniz degiliz, sizin sahsiniza degil bagli oldugunuz sirketlere guvenip canimizi emanet ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Flying driver; Geçen o isimsiz havaalanına heavy snow yağıyordu. Bodrum olduğuna emin misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UAE ~ 9 yıl önce
F/O'lar iniş kalkışta video çekiyorlar ona birşey demiyosunuz ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yolcu ~ 9 yıl önce
Ön yargılı olmak istemiyorum ancak şu defileye giden mankeni "eğlendirmek" için pilotu yaptığı davranış beni pek de şaşırtmadı. Bir arkadaşımın arkadaşı pilot, adamı her gördüğümde kendi kendime bu adam nasıl bu mesleği icra ediyor diyorum. Bu kadar büyük sorumluluğu bu adama nasıl veriyorlar diye düşünmeden geçemiyorum. FB'da da kokpitte çekilmiş bir dolu aptal saptal fotosunu gördüm. Uçak türbülansa girince herkes nasıl tedirgin oluyor. Sizi hiç tanımıyoruz ama yerden binlerce metre yüksekliğe de çıkmak için size güvenmekten başka da çaremiz de yok... Umarım, bunun farkındasınızdır. Artistik hareketlere gerek yok bence, merak etmeyin mesleğinizin repütasyonu çok yüksek. Herkese iyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Harika yorumlar,çook eğlenceli bir yer burası:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot: yahu birakin su 11 eylulu artik kokpitte ucus guvenligini risk e sokacak birsey yok sadece duz ucusta kabul edilmesi hususu onemli sadece. kokpit acil cikis usulleri bilinmeden inis ve kalkis ta dispatch hostes teknisyen ve pilot harici kisi alinmamali alinmasi zaruri bile olsa oksijen maskeleri ve kacis usulleri hakkinda bilgi verilmeli yok selfie cekmiste yok bilmemne birakin bu isleri oralara gelene kadar neler var......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flying diver ~ 9 yıl önce
Ist volmetteki isimsiz meydan bodrum milas havaalani. Ayrica bahsettiginiz frekans vor ils ve meydan eksikliklerine DHMI bakar. SHGM ile DHMI coook farkli islere bakar. SHGM killa ve tuyle ugrasmaktadir evet o dogru. Daha part-ops'a uyumlu bi sht'miz cikacak 12 ay oldu. Subpart Q'ya gecilecek mi. Yillik ucus saati 900e inecek mi karar ve haber veremiyolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wwn ~ 9 yıl önce
helal olsun shgm ye...bu astronotlar işin cılkını çıkarttılar iyice...sanki babalarının uçağı...önüne geleni kokpite almalar,siğara tüttürmeler..bunların havasını alma zamanı geldide geçiyor...kurala uymayanı kapı önüne atacaksın gitsin limon satsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kokpitin seviyesi yerlwrde coluk cocuk dolmus piyasa rhy her önüne geleni alırsa olucağı bu yqzık baska bişey demeye gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YURI GAGARIN ~ 9 yıl önce
DEĞERLI ARKADAŞLAR OLUR OLMADIK SAÇMA YORUMLARLA YINE MILLETIN ZIHNINI KARISTIRIYORSUNUZ. UNIFORMANI ÇIKAR ARKAYA GEÇ. YOLCU MANTIĞI ILE DÜŞÜN. DÜŞÜN KI YANINDAKI YOLCU KALKIŞTAN SONRA KOKPITIN KAPISINI ÇALDI, KAPI AÇILDI VE GIRDI. KIMDIR ? NEDIR? NE AMAÇLA GIRDI? INSANIN ALNINDA MI YAZIYOR KIMIN NESI OLDUĞU? MUHABBET ICIN MI ALINDI? MUHABBET EDILECEK YER ORASI DEGIL! FOTOĞRAF ICIN MI? GIDIN MÜZEDE ÇEKTIRIN. YOLCU OLARAK BAKTIĞINIZ ANDA NE KADAR VAHIM SONUCLARA ULAŞABILECEĞINI ANLAYACAK KAPASITE DE OLDUĞUNUZU BILIYORUM. BANA KALSA NE F/O su GELSIN NE YÖNETICI NEDE KABINDEN BIRISI. KOKPIT KOKPITINDE KABIN KABININDE YÖNETICI DE KOLTUĞUNDA. HERKES YERINI BILSIN. BUSSINES A UPGRADE OLMAK İÇİN DE KIMSE GELMESIN. SIRASINI BILSIN HERKES. ELLERINI KAVUŞTURA KAVUŞTURA GELENLER GELMESİN. O YÜZDEN BIR ŞEYI SAVUNURKEN IYICE DUŞUNUN ARTILARI EKSILERI. BU VESILE ILE HERKESIN YENI YILINI TEKRAR KUTLARIM. SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kart? ~ 9 yıl önce
Belki kart gösterdi, belki SHGM personeli. Sanane, otur uçuşun bitmesini bekle. Sana hesap mı verecekler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000