31 Mayıs 2009, Pazar 08:05:47

Kaza, uçuşları etkilemedi

Nevşehir'de önceki gün İngiliz turistleri taşıyan balonun düşmesi sonucu 1 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı kazanın ardından bölgede balon uçuşları devam etti.
  • bölgede rusyadan 5 günde lisans almış, pilotlarıyla uçuş yapan tek şirket.... topu topu 7 tane cılkı çıkmış balonu var... at martini debreli hasan dağlar inlesin... iso 9001 dediğin 5 bin dolar verdinmi herkez alır...

Kapadokya bölgesinde balon uçuşları sabahın erken saatlerinde başladı. Çok sayıda sıcak hava balonu, turistlerle birlikte rüzgarın dingin olduğu, sabahın erken saatlerinde havalanarak Nevşehir ve Kapadokya semalarını  süsledi. Çok sayıda Avrupalı, Amerikalı ve Uzakdoğulu turist, Kapadokya'yı balondan kuşbakışı izleme imkanı buldu.

Öte yandan, 25 balonluk filosuyla bölgede uçuş turları düzenleyen Uluer Havacılık Anatolia Balon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer,  Kapadokya bölgesinin, sıcak hava balonculuğu için dünyanın en konforlu ve en güvenilir uçuş merkezi olduğunu, bunun birçok otorite tarafından da dile getirildiğini söyledi.

Sıcak hava balonlarının dünyanın en güvenilir hava taşıtı olduğunu vurgulayan Uluer, şu bilgileri verdi:

''Firmamız, dünyanın en büyük balon filosuna sahip. Ayrıca, dünyanın en büyük 36 kişilik balonuna sahibiz. Dünyadaki ilk ve tek ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi belgeli balon firmasıyız. 25 balondan oluşan balon filomuz ve 100 personelimiz ile balon turları düzenliyoruz.

Önceki gün yaşanan kaza, balon turlarının güvenilirliğini gündeme getirdi. Ancak, sıcak hava balonu dünyanın en güvenilir hava taşıtıdır. Kapadokya bölgesi, son 7 yıldır dünya sivil havacılık otoriteleri tarafından sıcak hava balonculuğu için en güvenilir ve en kaliteli balon uçuş ve cazibe merkezi seçilmektedir. Bölgemiz son yıllarda sadece peri bacaları ile değil balon uçuşları ile de anılmaktadır.''

Öte yandan dün balonu düşen firmanın uçuş yapmadığı, firmanın uçuşlarının geçici olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından durdurulduğu öne sürüldü.

Dün meydana gelen kazada, İngiliz turistleri taşıyan sıcak hava balonunun düşmesi sonucu 1 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.

Kaza, uçuşları etkilemedi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bölgede rusyadan 5 günde lisans almış, pilotlarıyla uçuş yapan tek şirket.... topu topu 7 tane cılkı çıkmış balonu var... at martini debreli hasan dağlar inlesin... iso 9001 dediğin 5 bin dolar verdinmi herkez alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000