23 Ocak 2010, Cumartesi 15:30:54

Kapadokya Havalimanı'na 'Open Sky' dopingi

Ulaştırma Bakanlığı Nevşehir Kapadokya havalimanındaki uçuş kısıtlamasını kaldırdı...
  • Samsun Havalimanininda bu cerceve icerisine alindigina sevindim.
  • Open Sky derken frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın kastediliyor. Trafik hakları verilmez sanırım :-))) Yani Rynair, Amanyadan Nevşehire yolcu getiremezzzzz.
  • Amac buyuk ve yogun havalimanlarini rahatlatmak ve trafigi alternatif alanlara yonlendirmek ise, bence Gazipasa, Bursa Yenisehir, Corlu, Edremit,Erzurum,GAP,Kars,Diyarbakir,Zonguldakta bu plana dahil olmalidir.Onlarda yurtdisina acik hudut kapilaridir.
  • Open sky derken mesela Ryanair almanyadan yolcu getirebilcekmi bu alanlara? (kayitli oldugu irlandadan degil ama herhangi baska bir ulkeden demek istiyorum)
  • kapadokya ya zaten çok uçak iniyor ya artık günde bir değil saat başı inerler he

Akşam gazetesinin haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı önemli bir adım atarak, Nevşehir Kapadokya, Samsun Çarşamba ve Gaziantep Havalimanlarındaki uçuş kısıtlamalarını kaldırdı.

Pek çok ülke, hava sahaları konusunda çok sayıda kısıtlayıcı adım atarken, Türkiye'den önemli bir adım geldi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin İkili Havacılık Anlaşması olan 106 ülkenin havayolu şirketlerine 'open sky' izni verdi. Böylece, yabancı havayolu şirketleri artık,  Nevşehir-Kapadokya, Samsun-Çarşamba, ve Gaziantep Havaalanlarına kısıtlama olmaksızın uçuş gerçekleştirecek. Havayolu işletmeleri bu üç havaalanına istedikleri sıklıkta ve zamanlamada uçabilecek. Türkiye'nin ikili havacılık anlaşması yaptığı ülkeler arasında İsrail, Yunanistan, Irak ve İran gibi ülkeler de yer alıyor.

BÖLGE TURİZMİNE KATKI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bölgesel turizm kapasitesini de göz önünde bulundurarak bu üç havalimanını belirlerken, open sky uygulaması ile bu bölgelerin ekonomisi ile turizmine de katkı sağlanması bekleniyor. Havalimanlarının bulunduğu üç il yanında, bu havalimanlarının hitap ettiği hinterland içindeki kentlerin de turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Open sky nedir?

Open sky, havacılık alanındaki kabotaj haklarından feragat edilmesidir. Normalde uluslararası havayolu şirketleri, yurt dışında sadece belli bölgelere uçuş yapabilirken, open sky hakkı ile bu kısıtlamalar kaldırılıyor. Open sky, sadece ulusal havayolu şirketlere tanınan bir tekel hakkıdır.

Kapadokya Havalimanı'na 'Open Sky' dopingi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Samsun Havalimanininda bu cerceve icerisine alindigina sevindim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Open Sky derken frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın kastediliyor. Trafik hakları verilmez sanırım :-))) Yani Rynair, Amanyadan Nevşehire yolcu getiremezzzzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amac buyuk ve yogun havalimanlarini rahatlatmak ve trafigi alternatif alanlara yonlendirmek ise, bence Gazipasa, Bursa Yenisehir, Corlu, Edremit,Erzurum,GAP,Kars,Diyarbakir,Zonguldakta bu plana dahil olmalidir.Onlarda yurtdisina acik hudut kapilaridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Open sky derken mesela Ryanair almanyadan yolcu getirebilcekmi bu alanlara? (kayitli oldugu irlandadan degil ama herhangi baska bir ulkeden demek istiyorum)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kapadokya ya zaten çok uçak iniyor ya artık günde bir değil saat başı inerler he

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000