27 Ekim 2015, Salı 13:40:00

İzmir-Antalya hattı daha kısa olacak

Daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürütülen hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni bir hava koridoru belirlendi.
  • Hava kirliliği açısından da bakılacak olursa; uçağın büyüklüğüne göre bir uçak yüz km civarında hızla giden 500-1500 otomobil kadar hava kirliliği yapıyor. Havayolunun 2 dk kadar kısaltılması fena sayılmaz.
  • bu underground ne demek arkadaslar?
  • O rotadan birsuru ucak geciyor ayarlamak zor olcak ama tebrik ediyorum
  • genel olarak keşke yeni rotalar belirlense ne kadar iyi olur yakıttan zamandan çevre kirliliğinden atmosfere salınan gaz oranından tasarruf edilmiş ekonomiye katkı olur.
  • Alt geçituüst geçit uygulaması yapilsa nazil olur
  • Çok mu zor bir işi çözdüler? Şimdiye kadar o makamlardakiler neden yapmamışlar?
  • Bir de marifetmiş gibi açıklanmış yok koridor daralcakmış, yok süre kısalcakmış. Arkadaşım çoğu kişi uçağa biraz da eğlenmek için bulutların tepesinden yeryüzüne bakmak için biniyor. Bırakın da rahatça bakalım süreyi falan kısaltmayın. Anlayana..
  • Ayy çok fazlaymis. Valla ben de diyordum ki uçakta canım sıkılıyor ne yapacağım diyordum :))) derdime deva bulduğunuz için teşekkür ederim. 1 dakika:)))))))))))))
  • antalyadan izmire kim ucuyor? istanbula gelen yollar icin calisma var mi ?
  • yani 1 dk.. çok iyi gerçekten..

Daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürütülen hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni bir hava koridoru belirlendi. SHGM tarafından yapılan açıklamada, uçuş koridorunda 29 kilometrelik bir kısalma olacağı belirtildi.

SHGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürüttüğü hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni bir hava koridoru belirlendi.

SHGM’nin DHMİ ve Hava Kuvvetleri gibi ilgili sivil ve askeri kurumlarla koordinasyon içinde yürüttüğü çalışma kapsamında, İzmir-Antalya arasında belirlenen yeni uçuş koridoru, eski koridora göre 29 km daha kısa olacaktır. OKESA-MILAS-DALAMAN-ANTALYA yerine AKBUK-OKESA-BALSO olarak belirlenen yeni koridor, 12 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girecektir. İzmir-Antalya arasında çift yönlü kullanılabilecek olan yeni koridorun Tanıtması T283, uçuş seviyesi ise FL120-FL290 arasında kullanılabilecektir.

Hava sahasının daha etkin kullanılması ve uçuş güzergâhlarının kısaltılması kapsamında daha önce de Siirt ve Van arasında yeni bir hava koridoru tesis edilerek kısaltılması sağlanmıştı. Maliyetlerinin düşürülmesi ve zaman tasarrufu açısından büyük önem taşıyan bu uygulama ile atmosfere salınan karbondioksit miktarının azaltılmasına da büyük katkı sağlamaktadır.

Dakikada ortalama 62 litre yakıt tüketen uçakların rotalarının 1 dakika kısalması halinde atmosfere yayılan karbondioksit gazını 160 kg azaltıyor. Rotaların kısaltılması halinde yakıt tasarrufu başta olmak üzere pilot, bakım, uçak kullanımı gibi diğer direkt katkılar da dikkate alındığında önemli bir tasarruf sağlayacaktır.

İzmir-Antalya hattı daha kısa olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Hava kirliliği açısından da bakılacak olursa; uçağın büyüklüğüne göre bir uçak yüz km civarında hızla giden 500-1500 otomobil kadar hava kirliliği yapıyor. Havayolunun 2 dk kadar kısaltılması fena sayılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acıklama ltfn ~ 8 yıl önce
bu underground ne demek arkadaslar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor is ~ 8 yıl önce
O rotadan birsuru ucak geciyor ayarlamak zor olcak ama tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 8 yıl önce
genel olarak keşke yeni rotalar belirlense ne kadar iyi olur yakıttan zamandan çevre kirliliğinden atmosfere salınan gaz oranından tasarruf edilmiş ekonomiye katkı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Alt geçituüst geçit uygulaması yapilsa nazil olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Çok mu zor bir işi çözdüler? Şimdiye kadar o makamlardakiler neden yapmamışlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O kadar parayı boşa mı veriyoruz? ~ 8 yıl önce
Bir de marifetmiş gibi açıklanmış yok koridor daralcakmış, yok süre kısalcakmış. Arkadaşım çoğu kişi uçağa biraz da eğlenmek için bulutların tepesinden yeryüzüne bakmak için biniyor. Bırakın da rahatça bakalım süreyi falan kısaltmayın. Anlayana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 8 yıl önce
Ayy çok fazlaymis. Valla ben de diyordum ki uçakta canım sıkılıyor ne yapacağım diyordum :))) derdime deva bulduğunuz için teşekkür ederim. 1 dakika:)))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbul???? ~ 8 yıl önce
antalyadan izmire kim ucuyor? istanbula gelen yollar icin calisma var mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
yani 1 dk.. çok iyi gerçekten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000