30 Nisan 2009, Perşembe 13:18:42

İstanbul'da 'havacılık hukuku' konferansı düzenlendi

“Avrupa ve Türkiye’de Hava Hukuku Konusunda Son Gelişmeler” konulu konferans, düzenlendi...
  • Sayın Maşallah; lutfen havacılık hukukunun, yatay anlaşmanın, dikey anlaşmanın ne demek oldugunu yazsanız da ögrensek. Söz konusu toplantıdaki konusmacılardan bir tanesi Avusturyalı bir devletler hukuku profesörü ve pilot, bir tanesi Amerikada iki ayrı master yapmış bir yardımcı doçent doktor, bir AB uzmani, THY'dan bir avukat, SHGM'den AB ve Anlaşmalar Koordinatörü idi. Yıllardır bu konularda çalışan insanlar. Sadece bir tanesi cicegi burnunda bir avukat. Simdi siz de doktora ve masterlarınızı veya bilgi ve deneyimlerinizi soyleyin, yakında yapılacak bir baska toplantıda sizi de konusmacı olarak onerelim.
  • Yorumunuzdaki soruları burada sormak yerine, bir zahmet toplantıya katılsanız ve orada bu soruları sorsaydınız çok daha iyi olurdu. Hem belki bu sorulara gerek kalmazdı, hem de belki tam 12'den isabetle soruyu hedefine gonderirdiniz. Bu tur toplantılarda sunum yapmak icin illa da master veya doktora sart degil. Sizin gibi bilgi ve deneyim sahibi olmak da yeterli. Master veya doktora dediginiz, bu oturumda sunum yapmak icin tek basina yeterli bir ölçüt olamaz. Belki doktora veya master yaptıgı konuyla sınırlı olarak bilgi ve gorus aktarabilir. Her birinden birer tane alınsa toplam 6-8 birim entellektüel malvarlığı eder. Kısa gunun kazancı. Illa bir kac tane havacılık terimi bilmek de, uzmanlık gostergesi degil. Onu otoparkci da biliyor.
  • Yapılan sunumlar yayınlansa da bir görsek bu ünlü havacılık hukuk uzmanlarınının bilgi ve becerisini Yatay Anlaşma ne demekmiş havacılık Hukuku ne demekmiş bu sunumları yapanların bu konulardaki bilgisi deneyimi nerden geliyormuş havacılığın hangi terimlerine ve uluslar arsı literatürüne hakimlermiş ICAO veya AB de hangi çalışmaları yapmışlar bu konudaki master veya doktoro tezlerini nerede yapmışlar ayıptır ya dünyayı güldürmeyin

“Avrupa ve Türkiye’de Hava Hukuku Konusunda Son Gelişmeler” konulu konferans, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Nüsret-Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Araştırmaları Merkezi tarafından 28 Nisan 2009 tarihinde İstanbul’da düzenlendi.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörlerinin, İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu üyelerinin yanı sıra AB Genel Sekreterliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uzmanların konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, havacılık sektöründen de çok sayıda temsilci katıldı.

Konferansta, “Sivil Havacılık konusunda Avrupa Birliği’ndeki Gelişmeler ve Avusturya Deneyimi”, “Yatay Anlaşmaların Sivil Havayollarına Etkileri”, “Türkiye’de Sivil Havacılık Konusuna Genel Bir Bakış”, “Türkiye’de Hava Taşıma Hukuku”, “Hava Ulaşımında AB-ABD Arasındaki Anlaşmanın İkinci Evresi” ve “Sivil Havacılık Konusunda AB ile Yürütülen Çalışmalar ve Son Durum” ele alındı.

Konferansın “Türkiye’de Sivil Havacılık Konusuna Genel Bir Bakış” başlıklı oturumu,     Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü AB ve Çoklu Anlaşmalar Koordinatörlüğü’nden katılan uzmanlar tarafından yapılan sunum ile gerçekleştirildi.

İstanbul'da 'havacılık hukuku' konferansı düzenlendi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Maşallah; lutfen havacılık hukukunun, yatay anlaşmanın, dikey anlaşmanın ne demek oldugunu yazsanız da ögrensek. Söz konusu toplantıdaki konusmacılardan bir tanesi Avusturyalı bir devletler hukuku profesörü ve pilot, bir tanesi Amerikada iki ayrı master yapmış bir yardımcı doçent doktor, bir AB uzmani, THY'dan bir avukat, SHGM'den AB ve Anlaşmalar Koordinatörü idi. Yıllardır bu konularda çalışan insanlar. Sadece bir tanesi cicegi burnunda bir avukat. Simdi siz de doktora ve masterlarınızı veya bilgi ve deneyimlerinizi soyleyin, yakında yapılacak bir baska toplantıda sizi de konusmacı olarak onerelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuzdaki soruları burada sormak yerine, bir zahmet toplantıya katılsanız ve orada bu soruları sorsaydınız çok daha iyi olurdu. Hem belki bu sorulara gerek kalmazdı, hem de belki tam 12'den isabetle soruyu hedefine gonderirdiniz. Bu tur toplantılarda sunum yapmak icin illa da master veya doktora sart degil. Sizin gibi bilgi ve deneyim sahibi olmak da yeterli. Master veya doktora dediginiz, bu oturumda sunum yapmak icin tek basina yeterli bir ölçüt olamaz. Belki doktora veya master yaptıgı konuyla sınırlı olarak bilgi ve gorus aktarabilir. Her birinden birer tane alınsa toplam 6-8 birim entellektüel malvarlığı eder. Kısa gunun kazancı. Illa bir kac tane havacılık terimi bilmek de, uzmanlık gostergesi degil. Onu otoparkci da biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yapılan sunumlar yayınlansa da bir görsek bu ünlü havacılık hukuk uzmanlarınının bilgi ve becerisini Yatay Anlaşma ne demekmiş havacılık Hukuku ne demekmiş bu sunumları yapanların bu konulardaki bilgisi deneyimi nerden geliyormuş havacılığın hangi terimlerine ve uluslar arsı literatürüne hakimlermiş ICAO veya AB de hangi çalışmaları yapmışlar bu konudaki master veya doktoro tezlerini nerede yapmışlar ayıptır ya dünyayı güldürmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000